6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Birikim Nedir ve Nasıl Yapılır?

Yüksek Faizle Ev Almak mı Birikim Yaparak Ev Almak mı Daha Mantıklı?

Ev ve araba sahibi olmak için birikim yapmak gerekmektedir. Aile bütçesini zorlamadan ve gelir gider dengesini bozmadan birikim yapmak ise doğru tasarruf araçlarını belirlemekten geçmektedir.

Altın, döviz, tahvil, hisse senedi gibi yatırım finans araçları ileri de ev ve araba almak isteyenler için birikim yapmak önemlidir. Yatırım araçları ile birikim yapmak içinse gelir gider arasında gerçekleşen gereksiz harcamaları ortadan kaldırmaktır.

BDDK Lisanslı Birevim, ev ve araba almak ve bunu yatırıma dönüştürmek isteyen vatandaşlara Tasarruf Planları ile destek sağlamaktadır.

Peki birikim nedir? Doğru birikim nasıl yapılır? Birikim yapmanın yolları nelerdir? Şimdi birikim yapmakla ilgili daha ayrıntılı bilgi verelim…

Birikim Nedir?

Birikim, ekonomik anlamda para birimi üzerinden yapılan yatırım ve tasarruf işlemleri için kullanılmaktadır. Birikim yapmak, gelecekte tasarruf yöntemi ile biriken para miktarı ile ev ve araba almak gibi yatırım yapmayı kolaylaştırmaktadır. İleri de ev ve araba almak isteyenler için birikim yapmak önemlidir. Birikim ve tasarruf yöntemleri insanların hayallerine ulaşmalarını sağlar. Birikim için kazanılan paradan küçük veya büyük oranda farklı miktarlarda saklanmalıdır.

Birikim Nasıl Yapılır?

Birikim yapmanın pek çok önemi vardır. Bunlar ileriki hayatı koşullara bağlı olmadan rahatça yürütmek açısından önem arz eden detaylardır. Bu anlamda birikimin önemini anlayan ve bu bağlamda da bikirim yapmayı hedefleyen birinin sorularından birikim nasıl yapılır?

Birikim yapabilmek için pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri harcamaları not ederek ilerlemektir. Kişiler aylık ödemelerini ve standart harcamalarını bildiklerinde net bir bütçe hesaplaması yapabilmekte ve harcadığı gereksiz miktarları kolaylıkla tespit edebilmektedir.

Harcamaları kısıtlamak da en bilindik yöntemlerin başında gelmektedir. Özellikle ihtiyaç dışı de başka şekilde çözülebilecek sorunları para ile çözmeye çalışmak birikim önündeki en büyük engellerdendir. O nedenle bazı harcamaları kısıtlamak işe yarayabilmektedir.

Bunların dışında hedef belirlemek ve yatırım hesabı oluşturmak da birikim yolunda atılacak adımlardan biridir. Ev veya araba almak üzere belirlenen bir hedefte her ay kenara para koymak güzel bir başlangıç olacaktır. Birikim hesabı açmak da paranın nasıl katlandığını görebilmek için doğru bir yoldur.

Birikim Yapmak Neden Önemli?

Günümüzde ekonomik özgürlüğünü sağlayan kişiler, ileride daha başarılı olmak adına çeşitli yöntemler düşünmektedirler. Bunlardan biri de birikim yapmaktadır. Her geçen gün harcamaların daha da artması kişilere bunun önemini unutturabilmektedir. Peki, birikim yapmak neden önemli?

Öncelikli olarak kişiler kendine bu önemleri hatırlatmalı ve fazlaca gereksiz harcama yapmaktan kurtulmalıdırlar. Çünkü birikim yapmak en başta insanın daha iyi hissetmesine yardımcı olmaktadır. Darda kalınan bir anda aniden çıkan bikirmiş para herkesi oldukça mutlu edecektir.

Genel olarak birikim yapmak neden önemli? Sorusu için verilecek en net cevap çocuk ve torunlarınız için yeterli bir hayat sunmak olacaktır. Birikim miktarınız her ne olursa olsun kendileri için hazırlanmış bir gelecek olduğunu bilen küçükler, gelecek kaygısı yaşamadan hayatlarına odaklanabileceklerdir.

İleride daha rahat bir hayata sahip olmak için de birikim yapmak önemlidir. Gençken çalışıp ve fazlaca yapılan harcamalar ile tüketilen para, ileride daha rahat bir hayat yaşamak ve çalışamaz duruma gelindiğinde kişilerin refahından vazgeçmemesi için önemlidir.

Tüm bunların yanında parasızlıktan korkmak, gereksiz yere strese girmek gibi durumları da önleyici niteliklerde bir durum oluşturduğu için hayatın her döneminde küçük veya büyük birikimleri hayat kurtarıcı özellikler göstermektedirler.

Birikim Hesabı Nasıl Açılır?

Hedeflenilen finansal birikimin düzenli ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için açılan birikim hesabı, günümüzde oldukça fazla ilgi görmektedir. Bu anlamda birikim hesabı nasıl açılır? Birikim hesabı açmak için hesap açtırmak istenilen banka seçilmelidir. Ardından işlemler hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Bankaya ait olan en yakındaki şubeye nüfus cüzdanı ile başvurularak talepte bulunulduğundan işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

Bunun dışında bankada kişiye ait standart bir hesap var ise internet bankacılığı üzerinden de bu işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Birikim Nasıl Değerlendirilir?

Birikim yaparken paranızın değerini kaybetmemesi için doğru yatırıma dönüştürülmesi gerekmektedir. Peki, doğru yatırım nedir? Yatırım, para birimi üzerinden yapılan yatırım işlemleridir. Yatırım ile bireyler geleceklerini ekonomik anlamda garanti altına almalarını sağlamaktadır. Ancak yatırım, çok geniş bir kavramdır. Bireyler birikimini çoğaltmak için döviz, fon, altın yatırımı gibi yöntemleri kullanmaktadır.

Ülkemizde ise en çok tercih edilen yatırım türü ise; vadeli mevduat, forex, hisse senedi, fon yatırımı, ev ya da araba almak olarak çeşitlenmektedir. Birikim yapmak kadar, birikimin nasıl değerlendirildiği de önemlidir. Yatırım yapmak, risk de taşımaktadır. Çünkü altın, gümüş gibi emtialar ve nakit para olarak bekletilen birikimler zamanla değerini kaybedebilmektedir. Bireyler, birikimlerini en verimli şekilde çoğaltmayı hedeflemektedir.

Yatırım Araçları Nelerdir?

Yatırım araçları, para birimi üzerinden yapılan tasarruf işlemleridir. Yatırım araçları ile yatırım yapmak için yeterli bilgiye ve vakte sahip olmayan yatırımcılar için en uygun araçları yani finansal enstrümanları şunlardır;

Vadeli mevduat hesapları: Banka Vadeli mevduat hesapları, yatırım yapmak için kullanılan yatırım araçlarıdır. Banka hesaplarında yapılan vadeli mevduat işlemleri en risksiz yatırım araçlarından biridir.

Menkul kıymetler: Hazine bonosu, Devlet tahvili, Yatırım fonları, Hisse senedi menkul kıymetler için kabul edilen finansal enstrümanlarıdır. Menkul kıymetler, şirket veya hükümetin borçlanma işlemlerine ilişkin tahvil ve hisse senedine verilen genel isimdir.  Menkul kıymetler araçları ile yatırım yapılarak, tasarruf sağlanabilir.

Emtialar: Altın, gümüş, Döviz gibi yatırım araçları Emtialar olarak yatırım aracı olarak kabul edilmektedir.

Gayrimenkul: Gayrimenkul yatırımı da Yatırım araçlar arasında yer almaktadır.

Birikimle Ev ve Araba Alınır mı?

Birikim yapmadan banka kredisi ile ev ve araba almak ileride ciddi finans sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek banka faizleri beraberinde taksit ödeme sorununu da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle; tasarruf finansmanı şirketleri birikim yaparak ev ve araba almak için faizsiz finansman desteği sunmaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onaylanan Birevim’de içinde bulunduğu tasarruf finansmanı şirketleri, birikim yaparak yatırımlar için faizsiz finansman desteği sunmaktadır.

BDDK Lisanslı Birevim, ev ve araba alarak birikim yapmak isteyenlere finansman sağlamaktadır. Birevim, tasarruf yapmak isteyenlerin tamamen kendi bütçelerine uygun olacak şekilde düzenlemelerine olanak tanımaktadır.

Birevim, Konut Finansmanı Tasarruf Planları ile ev ve araba almak isteyenlere birikim yaparak yatırım imkanları sunmaktadır.

Birevim, Birlikte Konut Finansman veya Kişiye Özel Konut Finansman Planı ile ihtiyacınız olan ev ve araba finansmanı Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle sağlamaktadır. Birevim Tasarruf Finansı Planları ile hayallerinizi daha fazla ertelemenize gerek yok.

Birevim Birlikte Konut Finansmanı, ev sahibi olmak isteyenler için uygun bir tasarruf planıdır. Kişiye Özel Konut Finansmanı ile de taksit tutarını ve teslimat tarihini kendiniz belirleyerek kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yakalayabilirsiniz. Aynı seçenekler araç sahibi olmak isteyen tüketiciler için de Birlikte Araç Finansmanı ve Kişiye Özel Araç Finansmanı şeklinde sunulmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two × three =