6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Diyarbakır Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Diyarbakır satılık daire fiyatları

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Diyarbakır, dünyanın en eski şehirlerinden biridir. Merkez ilçesiyle birlikte 17 ilçesi bulunan Diyarbakır, aynı zamanda ülkemizin doğusundaki en kalabalık metropolüdür. Diyarbakır’ın doğusunda Siirt ve Muş; batıda Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya; kuzeyde Elâzığ ve Bingöl, güneyde ise Mardin illeri yer alır. Güneydoğu Torosların kollarıyla çevrili olan il, yeryüzü şekilleri açısından genelde dağlarla çevrili ve ortası hafif çukurlaşmıştır.

Diyarbakır’da Konut Fiyatları En Fazla Yükselen İlçeler

Diyarbakır ilinde en fazla değer kazanan ilçeler, yıllık ortalamalara bakıldığında Şubat 2023 sonu itibarıyla sırasıyla Bismil, Ergani, Bağlar olmuştur. Yine Şubat 2023 sonu itibarıyla Diyarbakır ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise sırasıyla Silvan, Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir olmuştur. Aynı ölçeklere göre Diyarbakır ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Bismil, Çermik, Ergani, Silvan, Bağlar olmuştur.

diyarbakır satılık daire

Diyarbakır satılık daire en uygun fiyatla nasıl alınır?

Banka kredisinin yüksek taksitlerini ödeyemeyen ve belli bir birikimi olmayan bireyler tasarruf finansmanı şirketlerinin planlarından faydalanarak ev sahibi olma yolunu tercih ediyorlar. Birevim finansman planları konut sahibi olmak isteyen ancak finansman problemi yaşayan bireyler için çözüm sunuyor. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planları ile konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşmanız mümkün!

Birevim, ev sahibi olmak için tasarruf finansmanını tercih eden tüketicilere Birlikte Konut Finansmanı ve Kişiye Özel Konut Finansmanı olmak üzere iki farklı finansman alternatifi sağlıyor. Birevim’in konut finansmanı tasarruf planlarından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek bütçenize uyan ödeme planına siz karar verebilirsiniz.

Birevim, Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle konut finansmanı edinmek için en doğru adres! Peki Birevim’in konut finansmanı planları sizi nasıl ev sahibi yapacak?

Birlikte Konut Finansmanı: Konut sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşmanız için bu alternatifi tercih edebilirsiniz. Birlikte Konut Finansmanı seçeneğinde finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle saptanır. Bu şekilde hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşmanız sağlanır.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Bu alternatifte tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile konut sahibi olursunuz. Taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için ödemelerde zorlanmazsınız. Böylece bireysel tercihlerinizin getirdiği konforu yaşar, hayalinizdeki konuta zorlanmadan ulaşırsınız.

Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planları arasından peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden istediğinizi seçebilirsiniz. Peşinatlı konut finansmanı tasarruf planını seçtiğinizde organizasyon bedelinin dışında, toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erkene çekersiniz. Peşinatsız konut finansmanını seçerseniz organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksitlerinizi daha erken bitirirsiniz.

Diyarbakır’da En Uygun Ve En Pahalı Satılık Evler Nerede?

Dünyanın en eski şehirlerinden biri, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Diyarbakır’dır. Ülkemizin doğusundaki en kalabalık şehir, merkez ilçesine ek olarak 17 ilçesi bulunan Diyarbakır’dır. Diyarbakır’ın doğusunda Siirt ve Muş; batısında Anlurfa, Adıyaman ve Malatya; kuzeyinde Elazığ ve Bingöl; güneyi ise Mardin’dir. İl genel olarak dağlarla çevrilidir ve ortasında küçük bir çöküntü vardır. Güneydoğu Torosların kolları ile çevrilidir. 2023 Ocak ayı sonunda yıllık ortalamaya bakıldığında Diyarbakır’ın en yüksek değer alan ilçeleri sırasıyla Bismil, Ergani ve Bağlar oldu. Aynı şekilde Diyarbakır, 2023 Ocak ayı sonunda en hızlı geri dönüşün olduğu bölgedir. Amortisman dönemlerine bakıldığında Diyarbakır’da en uygun ve en pahalı satılık evler nerede? sorusunun cevabı, sırasıyla Silvan, Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’dir.

Neden Diyarbakır’da Ev Satın Almalısınız?

Diyarbakır, konut ve nüfus özellikleri ile en yoğun illerden biridir. Bu nedenle insanların istedikleri bölgede arzu ettikleri özelliklere sahip evleri bulmaları zor olabilir. Böylece insanlar Diyarbakır ev ilanlarını kullanarak ihtiyaçlarına uygun evleri kolayca bulabiliyor. Emlak ilan sitesi olarak hizmet veren site, Diyarbakır’da kiralık veya satılık evler hakkında evin nerede olduğu, oda sayısı, hangi katta olduğu gibi pek çok detaylı bilgi veriyor. Diyarbakır emlak ilanlarında ve ısıtma tipi belirtilmektedir. Bu sayede neden Diyarbakır’da ev satın almalısınız? sorusuna cevap olarak, Diyarbakır’ın rahat konumu özelliği sayesinde ev satın almak sizlere avantaj sağlar.

Diyarbakır’da Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir daire satın almak büyük ve önemli bir yatırımdır. Bu nedenle hangi daireyi hangi şartlar altında alacağınıza karar vermek sizin için zor olabilir. Bu süreçte karar vermeden önce tüm detayları düşünmeniz ve tekrar kontrol etmeniz gerekebilir. Çünkü işlem sürecindeki en ufak bir hata bile alıcı ve mal sahibi için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yeni bir daire satın alırken nelere dikkat etmelisiniz? Bu yüzden Diyarbakır’da satılık daire alırken nelere dikkat edilmeli? bu sorunun cevapları ve daha fazlası için okumaya devam edebilirsiniz.

Diyarbakır’da daire satın alırken en önemli husus ruhsatlandırmadır. 2014 yılında getirilen yeni tüketici yasası kapsamında ruhsatsız projelerde daire satışı fiilen yasaklanmıştır. Ancak, yine de bunun farkında olmanız gerekir. Senet veya kapora ile satış yapabilmek için onay sürecinin uzun sürdüğü yönündeki söylentileri ciddiye almamalısınız. Aksi takdirde, asla tamamlanamayacak bir projeye yatırım yapma riskine girersiniz. Ruhsatların yanı sıra yapı bakım ve yapı kullanma izinleri hakkında da bilgi almanız gerekmektedir.

Ülkemizde deprem riski taşıyan birçok bölge var. Bu nedenle, satın almayı düşündüğünüz dairenin deprem riskini oluşturmadığını araştırmalısınız. Yasaya göre, deprem riski taşıdığı belirlenen konutlar kentsel dönüşüm kapsamına giriyor. Kuzeye veya güneye bakan evlerin her birinin kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Güneye bakan evlerin ısınma sorunu yaşama olasılığı daha düşüktür. Aydınlık, çabuk ısınan, kışı rahat geçirmenizi sağlayan bir daire almak istiyorsanız güney cepheli daireli tercih edebilirsniz. Ancak yaz aylarında sıcaklığın ne kadar artacağını da göz önünde bulundurmalısınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

19 − 4 =