6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Emlakçısız Ev Kiralama Nasıl Yapılır?

Ev kiralamak başlı başına en ince detayına kadar düşünülmesi gereken bir süreçtir. Gönlünüze göre bir ev bulmak için piyasa durumunu da göz önünde bulundurarak geniş kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu süreçte sahibinden ev kiralamak çok daha mantıklı ve hesaplı olmaktadır. Bu noktada ise iki kez düşünmeniz, bir miktar da bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Ev kiralama sürecinde herkes uygun fiyatlı ve bütçesini zorlamayacak bir evde oturmanın hayalini taşır. Kiralık ev araştırmasına başlamadan önce kriterlerinizi düşünmeniz ve araştırmanıza buna göre yön vermeniz gerekmektedir. Bütçenize göre ev arayışınızı daha kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz evi kaç odalı olacağı, konumu, içermesi gereken özellikleri önceden belirlemeniz gerekmektedir.

Sahibinden Ev Kiralarken Dikkat!

Bir evi sahibinden ev kiraladığınız zaman komisyon ödemesiyle karşılaşmayacak olmanız ekonomik anlamda büyük bir avantajdır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey, ev sahiplerinin size yeterli bilgiyi verip vermemesidir. Sizinle paylaşılmayan herhangi bir bilgi, sonradan problem yaratabilir. Eğer bu anlamda bir sorun yaşamadıysanız, aradığınız evle ilgili aklınızdaki tüm sorular cevaplandıysa diğer aşamalara geçebilirsiniz.

Emlakçı olmadan ev kiralamanın birkaç yolu vardır. Bunları sıralamak gerekirse;

İnterneti Kullanabilirsiniz: Çeşitli internet siteleri üzerinden sahibinden kiralık ev ilanlarına bakabilirsiniz. İnternet üzerinden ilgilendiğiniz evin sahibiyle iletişime geçerek ev hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tanıdıklarınıza Sorabilirsiniz: Yakın zamanda evini taşımak isteyen yakınlarınız ya da tanıdıklarınız varsa onların taşındığı evleri kiralayabilirsiniz.

Gezerek Bulabilirsiniz: İstediğiniz muhitlerde kısa bir tur atarak ve pencerelere asılmış olabilen kiralık ilanlarına göz atabilirsiniz.

Sahibinden Ev Kiralamanın Avantajları

Bir evi sahibinden kiraladığınızda emlakçı vasıtasıyla kiralamanızdan çok daha fazla avantaj elde edebilirsiniz. Aradığınız evi sahibinden kiraladığınızda emlakçı komisyonu ödemek durumunda kalmazsınız. Emlakçı komisyonlarının da en az bir kira kadar olduğunu göz önüne alırsak, evinizi sahibinden kiralamanız bütçeniz açısından oldukça rahatlatıcı olacaktır.

Sahibinden ev kiraladığınızda mal sahibi ile konuşarak kira tutarında bir miktar indirim alma şansınız da olabilir. Belirlenen kirayı kira zammına kadar bir yıl boyunca ödeyeceğinizi varsayarsak, küçük bir indirim bile sizin için avantaja dönüşecektir.

Ev Kiralarken Dikkat Edilecek Noktalar

Ev kiralama sürecinde aşağıdaki adımlara dikkat etmenizde fayda vardır. Bu noktalara dikkat ederseniz, bütçenize uygun olduğundan emin olduğunuz bir kiralık ev bulmanız daha kolay olacaktır.

  • Gözünüze kestirdiğiniz evi muhakkak kendi gözlerinizle görmeden karar vermeyin.
  • Kiralayacağınız evin etrafındaki olanaklara göz atın. Ulaşım, sosyal, kültürel vb. açıdan isteklerinize uyan evleri tercih edin.
  • Eve tadilat gerekip gerekmediğine dikkat edin. Tadilat yapılması gerekiyorsa ev sahibinin bunları karşılayıp karşılamayacağını öğrenin.
  • Evde yer alan demirbaşların mukavemetlerini bizzat kontrol edin.
  • Evle ilgili aklınıza takılabilecek soruları listeleyin ve mülk sahibine sorun.
  • Aynı apartmanda yer alan diğer sakinlerin ödedikleri kira ücretini de öğrenmeye çalışın.

Kiralayacağınız evi sahibinden de bulsanız kira tutarlarının giderek yükseldiğini göz önüne alırsak, iyi bir bütçe planlaması yapmazsanız zor durumda kalabilirsiniz. Böyle bir süreçte ev sahibi olmak, uzun vadede ev kiralamaktan daha kârlı olacaktır. Ev almak ise imkânsız görünse de Birevim’in tasarruf finansman planları ile kolayca ev sahibi olabilirsiniz.

Birevim’in tasarruf finansmanları arasında yer alan Birlikte Konut Finansmanını ya da Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşırsınız. Birlikte Konut Finansmanında konut sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile, Kişiye Özel Konut Finansmanında ise tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşırsınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

ten − five =