6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi 125 CC’lik 10 Başlangıç Motosikleti!

125 CC Motor

Motosiklet kullanmak, bu araçları sevenler için adeta bir tutkudur. Motosiklet kullanmaya yeni başlayacak olanlar ise belli başlı noktalara dikkat etmelidir. Motor ehliyetini yeni alacak olanlar kullanacakları başlangıç motoru konusunda sık sık araştırma yapmaktadırlar. Bu anlamda en iyi başlangıç motoru, acemi kullanıcılar için küçük motorlardan olan 125 cc motor olacaktır. 16 yaş ve üzerindeyseniz ve A1 ehliyetinizi aldıysanız, 125’lik motor kullanabilirsiniz. Peki en iyi 125 cc motor hangisidir? Motor kullanmaya başlayacak biri küçük motorlar konusunda nelere dikkat etmelidir?

Bir motosiklet sürücüsü motosiklet ehliyeti alım süreci, motosiklet seçimi ve motosiklet aksesuarları seçimi de dâhil olmak üzere temel anlamda birçok konuya hâkim olmalıdır. A2 ehliyetinizin ardından, havalı ve hızlı bir motosikletle motor kullanmaya karar verseniz de daha ucuz ve daha dayanıklı bir motosiklet alarak, daha büyük bir motosiklete geçmek için paranızı biriktirmeniz tavsiye edilir.

İçinizde bir motosiklet tutkusu olsa bile eğer beden ve ruhsal yapınız buna uygun değilse motosiklet kullanmanız pek de uygun olmayacaktır. Örneğin aşırı kiloluysanız veya çok zayıfsanız bu durum motosiklet ile sizin aranızda problem yaratacaktır. Kendi başına dengede duramayan bir taşıt üzerinde kilonuzdan kaynaklı durumların meydana gelmesi sizin için kötü sonuçlara neden olabilir.

Başlangıç motosikletinin nasıl seçileceği konusu da başlı başına önem taşır. Bunun için öncelikle vücut tipinizi tanımanız, sonrasında motosiklet tarzınızı belirlemeniz gerekecek. Yaşam stilinize göre seçebileceğiniz motosiklet tarzlarından birkaç tanesini aşağıya sıralayalım…

Motosiklet Modelleri Hangileridir?

Scooter: Heyecan aramayan, evinden işine gitmek isteyenlerin tercihi scooter tarzı şehir içi ve düşük hızlı araçlar olacaktır.

Supersport: Rüzgârı sonuna kadar hissetmek isteyenlerin, yani hız sevenlerin aradığı tarz, supersport motosikletlerdir.

Naked: Hem hız seven hem de rahatına düşkün olan kullanıcıların tercihi naked motorlar olacaktır. Bu anlamda oturuş ve duruş pozisyonu bakımından sizi rahat ettirmesi için touring tarzı motorlara bakmanız tavsiye edilir.

Enduro: Uzun yol seven, şehir şehir gezmek isteyenler için en doğru tercih enduro tarz motorlar olacaktır. Bu motorlar uzun yolculuklar için tasarlanmıştır.

Cross: Asfalt yolun olmadığı dağlık alanlarda yolculuk yapmayı tercih eden, aksiyonu ve çamurlu yolları sevenler için tasarlanmış motorlardır. Bu anlamda motorunuzu kişiselleştirmek isterseniz chopper tarzı motorlara göz atmanızda yarar var. Kendini özel hissetmek isteyenler için tasarlanan chopper modeller aynı zamanda oldukça dikkat çekici motorlardır.

Touring: Araba rahatlığında yolculuk yapmak isteyen, konforuna düşkün sürücülerin tercihi touring motorlar olacaktır.

Size uygun olan motosiklet tarzınızı belirledikten sonra kapasite ve fiziksel yapı göz önüne alınarak, erkekler için 2 silindirli 650 cc ye kadar, bayanlar için ise yine 2 silindirli ve maksimum 250cc ye kadar motosikletler daha uygun olacaktır. Motosiklet kullanmaya yeni başladığınız ve bu anlamda acemi olduğunuz için pahalı sıfır motosiklet yerine temiz ve kazasız ikinci el bir motosikleti tercih edebilirsiniz. İkinci el motosiklet alırken eğer size ekspertiz konusunda yardımcı olabilecek yeterli bilgiye sahip bir tanıdığınız yoksa internetten motosiklet almamanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Hayalinizdeki motosiklete kavuşmanız için ihtiyaç duyduğunuz finansman desteği Birevim Motosiklet Finansmanı ile ayağınıza kadar geliyor! Birevim tarafından oluşturulan Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatiflerinden bütçenize uyanı hemen seçin, motosiklet hayalinizi daha fazla ertelemek zoruna kalmayın. Banka kredisi kullanarak ek masraflar ve yüksek faiz yükü altına girmeden, istediğiniz motosiklete giden en kısa yol Birevim Motosiklet Finansmanı’ndan geçiyor…

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

7 + two =