6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Chopper Motosiklet Markaları ve Modelleri

Chopper Motosiklet

Chopper, cruiser ya da costom olarak farklı isimlere sahip olan bu motorlar, bizim ülkemizde genel olarak chopper (çapır motor) olarak bilinirler. Chopper motosiklet, Amerika’da ortaya çıkmış ve oradan tüm dünyaya yayılmıştır. Oturuş şekli bakımından dizler belli bir açıda ileriye doğru kırılır, ayaklar tam olarak el hizasında ve ileride konumlanır. Bu motorda bel dik veya hafif eğri konumda, dirsekler kollardan bükülmüş eller dirseklerden yukarıda konumlanmıştır. Chopper tarzı motorlarda yolculuk yapmak uzun vadede yoldaki tüm çukur ve tümseklerin etkisi doğrudan bele geleceği ve dizlerle yastıklama yapılamayacağı için yorucudur.

Bu şekilde üretilen motosikletlerin gerçek adları aslında cruiserdır. Custom olarak bilinen motosikletler, cruiser motosikletlerin sürücü tarafından kendisine uygun biçimde eklemeler, çıkarmalar, değişiklikler yapılmış halidir. Genelde yüksek yakıt tüketimi ile ünlü olan chopper tarzı motorlarda marka ve modele göre tork ve beygir gücü eğrisi değişkenlik gösterir. Chopper motor markaları tarafından üretilen chopper motor modellerinin çok büyük bir çoğunluğu fabrikadan çıktığı halleriyle yollarımızda yer alıyor.

İsmini en fazla duyduğumuz chopper motosikletler ise isminin aksine sokaklarda en az gördüğümüz chopper modelleridir. En iyi chopper motor hangisidir? Sorusunun cevabı kişiye göre değişecektir, çünkü ismi İngilizcede kesme/biçme anlamına gelen ‘chopping’ kelimesinden gelen Chopper, yapım aşamasından itibaren sürücüsüne göre oluşturulan ve dünyada bir başka eşi olmayan bir motosiklettir.

Chopper motosiklet kullanmak isteyen ancak bu konuda fazla bilgi sahibi olmayan kullanıcılar öncelikle seçimlerinde net olmalıdırlar. Cruiser model bir motosiklet alıcısının kendisine öncelikle sorması gereken soru, kendi deneyiminin ne kadar olduğu ve kaç cc gücü kontrol edebileceği olmalıdır. Bazı istisnalar dışında cruiserların viraj kabiliyeti aynı güçteki diğer motosiklet tiplerine göre daha zayıftır. Bunun yanında bu motosiklet türünde tasarım ön planda olacağı için bindiğiniz aracı şekillendirmeyi seviyorsanız buna en uygun motosikletlerde yine cruiserlar olacaktır.

Sahipleri tarafından choppera dönüştürülen cruise model motosikletler, dünya üzerinde sadece bir tane olmaları ile ünlüdürler. Bu motorların sahipleri, araçlarını kendi kullanım amaçlarına ve vücut ölçülerine uygun olarak diledikleri gibi tasarlama özgürlüğüne sahiptirler. Sahibinin karakterine uygun aksesuarları ve farklı ebatları ile son derece özel araçlar olan chopper motosikletler, özellikle de uzun yolculukları tercih eden kullanıcıların hem konfor hem de kendilerini yansıtmak için yaptıkları tasarımların izlerini taşırlar. Özgür ve özgün ruhların temsilcileri olarak trafikte yer almaya devam eden chopper motosikletler, sürücüleri ile aralarında bağ olduğu için seri imalata dayanmayan yönleri ile oldukça dikkat çekici araçlar arasında bulunurlar.

Motosiklet sahibi olmak isteyen ancak bunun için birikimi yetersiz kalan bireyler için banka kredileri ilk seçenek gibi görünse de ödenecek dosya masrafları, ek masraflar ve yüksek faizler nedeniyle geri ödemelerde problemler yaşanmaktadır. Aradığınız motosiklete giden yolda ihtiyaç duyduğunuz finansmanı faizsiz olarak edinmenin yolu ise Birevim motosiklet finansmanı fırsatından geçiyor. Birevim motosiklet finansmanı kapsamında ister birlikte motosiklet finansmanı, isterseniz de kişiye özel motosiklet finansmanı seçeneğini tercih ederek ihtiyacınız olan finansman desteğine kısa sürede ulaşabilir, motosiklet hayallerinize kısa zamanda gerçeğe çevirebilirsiniz.

Birlikte motosiklet finansmanını tercih ettiğinizde motosiklet sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşırsınız. Bu planda finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Kişiye özel motosiklet finansmanını seçtiğinizde ise hayalinizdeki motora tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşmanız mümkündür. Bu planda taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirler, bütçenizi zorlamak durumunda kalmazsınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

three − 1 =