6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

En İyi Elektrikli Motosiklet Markaları ve Modelleri

elektrikli motosiklet

Motosikletler özellikle özgür ruhlu bireylerin tercihi olan ulaşım araçlarıdır. Meraklıları için adeta bir tutkuya dönüşmüş durumda olan motosikletler kullanılış amacına göre çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Motor firmaları da bu anlamda tüm tutkunların aradığı özelliklere sahip motor türleri ile geniş alternatifler sunmaktadırlar.

Gelişen teknoloji ile birlikte motosiklet sektöründe de seçenekler bir hayli artmaktadır. Bu artan seçenekler arasında çevre dostu olması ve yüksek performansa sahip olmasından dolayı elektrikli motosiklet daha çok tercih edilmektedir.

Elektrikli motosikletler, hem şehir içinde hem de şehir dışında ulaşım  için en iyi performansı sergilemektedir. Farklı arazi yapılarında en iyi şekilde ilerleyen ve engelleri en iyi şekilde aşan elektrikli motosikletler, modellerine göre değişik özelliklere sahip olabilmektedir.

Motosiklet Türleri Nelerdir?

Motosiklet kullanıcılarının tercihlerine göre belli başlı motor türlerini şöyle sıralamak mümkün:

  1. Commuter – Ulaşım Motosikleti
  2. Racing – Yarış Motosikleti
  3. Street – Cadde Motosikleti
  4. Scooter – Küçük Tekerlekli Ulaşım Motosikleti
  5. Touring – Uzun Yol ve Tur Motosikleti
  6. Enduro – Arazi ve Asfalt Motosikleti
  7. Cruiser – Amerikan Uzun Yol Motosikleti

Motor gücü ve yapısına göre mobilet (motorlu bisiklet) ve motosiklet olarak iki ana tipte motosiklet üretilir. Mobilet veya motorlu bisiklet, bisiklete düşük güçlü bir motor takılmasıyla elde edilen taşıttır. Mobiletlerin motor hacimleri 50-60 cm3 ve maksimum hızları saatte 50-60 km arasındadır. Mobiletlerin ilgi görmelerinin sebebi düşük maliyetleri ve hafif olmalarıdır.

Motor modelleri ise motor markaları tarafından üretilirler ve hem motor hem de konstrüksiyon bakımından güçlü yapıda tasarlanırlar. Motosikletler şehir içi ve şehir dışı olarak kullanım amaçlarına göre çeşitli türlere ayrılırlar. 80-400 cm3 hacminde, tek silindirli, hafif yapılı olarak üretilen motosikletler şehir içi ulaşıma uygundur. Maksimum hızları saatte 140 km’ye ulaşır.

Ulaşım amaçlı kullanılan motosikletler ise 400-1000 cm3 hacminde güçlü araçlardır. Bunların ortalama güçlü olanları 400-500 cm3 hacminde, 2-3 silindirli, saatte 150-160 km hız yapabilen, 200-250 kg ağırlıkta araçlardır. Profesyonel amaçlar için üretilen motosikletler ise, otomobillerden bile daha hızlı ve hareket kabiliyeti yüksek, 500-1.200 cm3 hacminde, 4-6 silindirli, saatte 200-220 km hız yapabilen vasıtalardır.

Elektrikli Motosiklet Fiyatları

Birçok motosiklet kullanıcısı modellerden sonra en çok merak ettiği elektrikli motosiklet fiyatları nelerdir? Elektrikli motosikletlerin modellerine göre farklı özellikleri bulunmaktadır. Daha fazla ve daha gelişmiş özelliklere sahip olan motosikletler, daha yüksek ücretlere sahiptir.

Elektrikli motosiklet fiyatları, kişilerin bütçesine göre şekillenebilmektedir. Daha uygun fiyatlar ile elektrikli motosiklet almak isteyen kişiler, bütçelerine göre motosikletleri tercih edebilmektedir. Daha donanımlı ve daha gelişmiş özelliklere sahip bir elektrikli motosiklet almak isteyen kişilerin ise yüksek meblağlar ile karşılaşması mümkündür.

Elektrikli Motosiklet Markaları Nelerdir?

Motosiklet tutkunlarının merak ettiği sorulardan biri en iyi motosiklet markaları nelerdir? Birçok elektrikli motosiklet markası bulunmaktadır. Bu markaların bazıları gösterdikleri performanslar ve özellikleri nedeniyle daha fazla tercih edilmektedir. En iyi elektrikli motosiklet markaları ile ilgili bir liste yapacak olursak;

  1. Volta VSX
  2. Falkon Leo 6800
  3. Stmax Elit 940
  4. Yuki Windy
  5. Mondial G5
  6. Niu N1S Sport
  7. Kral Tongo
  8. Kuba K4-C
  9. RKS Eco Rider Mx Plus
  10. Arora Kaplan

Elektrikli Motosiklet Modelleri

Gün geçtikçe elektrikli motosiklet daha çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Şehir içinde birçok yerde elektrikli motosiklet kullanan kişiler görebilirsiniz. Bu elektrikli motosikletler, özelliklerine göre hem şehir içerisinde, hem de şehir dışında tercih edilebilmektedir. Yukarıda saydığımız elektrikli motosiklet modelleri ile ilgili bilgi verecek olursak;

Volta VSX

1200W motor gücüne sahip olan Volta VSX, en fazla 70 kilometre yol yapmaktadır. Retro bir tasarıma sahip olan bu elektrikli motosiklet, 6 ile 8 saat arasında bataryasını tamamen şarj edebilmektedir. 45 kilometre azami hız ile şehir içerisinde yüksek performans sergileyebilmektedir.

Falkon Leo 6800

En iyi modellerden biri olan Falkon Leo 6800, 1200W’lık bir motora sahiptir. Uzun mesafeler için oldukça kullanışlı olan Falkon Leo 6800, tek şarj ile yaklaşık olarak 50 kilometre yol yapabilmektedir.

Stmax Elit 940

Her mevsim kullanılmak için tasarlanmış olan Stmax Elit 940, 25 kilometre hıza kadar çıkabilmektedir. Kaliteli lastikleri ve 6-8 saat şarj süresi ile kullanıcılarından tam not alan bu motor, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Maksimum 65 kilometre uzaklığa kadar gidebilen Stmax Elit 940, 1000W motor gücüne sahiptir. En fazla 20 kilograma kadar yük taşıyabilen bu elektrikli motosiklet, elektrikli motosiklet modelleri arasında en çok tercih edilenlerdendir.

Yuki Windy

Bu elektrikli motosiklet güvenli bir fren sistemine sahiptir. Güvenli ve güçlü bir fren sisteminden oluşan Yuki Windy, kolayca durdurulabilmektedir. Bu özelliği ile kullanıcılarına güvenli bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Şehir içi kullanım için oldukça idealdir.

6-8 saat içerisinde tamamen şarj olan Yuki Windy, bataryası tamamen dolu olduğunda 50 kilometreye kadar yol alabilmektedir. Bunların yanı sıra ergonomik bir tasarıma sahiptir.

Mondial G5

Kaliteli malzemelerden tasarlanan bu motosiklet, sürücülerine konforlu bir kullanım sunmaktadır. Modern detaylar ile tasarlanan bu motosiklet, en yüksek 45 kilometre hız yapabilmektedir. Aynı zamanda hem kış aylarında, hem de yaz dönemlerinde de kullanılabilmektedir.

Niu N1S Sport

Elektrikli motosiklet markaları arasında en çok bilinen markalardan biri olan Niu N1S Sport, 155 kilogram yük kapasitesine sahiptir. Alçak tepeleri kolayca aşabilen bu motosiklet, kullanıcılarına güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunmaktadır.

Niu N1S Sport’un bataryası 10 kilogramdır. Yaklaşık olarak 80 kilometreye kadar yol gidebilmektedir. Kullanışlı olmasının yanı sıra şık tasarımı ile birçok motosiklet tutkunu tarafından tercih edilmektedir.

Kral Tango

Uzun ömürlü bir aküye sahip olan bu motosiklet, yaklaşık olarak 6-8 saat içerisinde tam olarak şarj olmaktadır. Yağmurlu havalarda kolay ve güvenli bir kullanım sunan Kral Tango, yol tutuşlu lastiklerden oluşmaktadır. Ehliyetsiz olarak da kullanılabilen bu motosikletin azami hızı 45 kilometredir.

Kuba 4K-C

İki kişilik olarak tasarlanan bu motosiklet, konforlu bir kullanım sağlamaktadır. Şık ve ergonomik tasarımı ile dikkat çekmektedir. Güçlü bir yapıya sahip olan Kuba 4K-C, maksimum 45 kilometre hız yapabilmektedir.

Kaliteli malzemeler ile tasarlanan dikiz aynaları ve far, motosikletin güvenli şekilde sürülmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu dikiz aynası ve farlar kolay sürüş olanağı da sağlamaktadır.

RKS Eco Rider Mx Plus

Şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken bu motosiklet, kullanıcılarına konforlu bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Yüksek kalitede üretilen RKS Eco Rider Mx Plus, LED’li gösterge paneline sahiptir.

LED’li gösterge paneli sayesinde istediğiniz bilgilere hemen ulaşabilirsiniz. Bataryası 6-8 saat içerisinde tamamen şarj olabilmektedir. Bu batarya, motosikletin 50 kilometreye kadar mesafe gitmesini sağlamaktadır.

Arora Kaplan

Birçok motor tutkununun en çok merak ettiği soru elektrikli motosiklet modelleri nelerdir? Bu modeller arasında yer alan Arora Kaplan, LCD gösterge paneline sahiptir. 1600W motor gücü ile mükemmel bir sürüş deneyimi yaratmaktadır.

Güvenli sürüş sistemine sahip olan bu motosiklet, tüm hava koşullarında çok rahat şekilde kullanılabilmektedir. Bataryası yaklaşık olarak 8-10 saat içerisinde şarj olabilmektedir. Tek şarj ile ortalama 50 kilometre mesafe yol alabilmektedir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra ergonomik tasarımı ve diz mesafesiyle de dikkatleri üzerine toplamaktadır.

Elektrikli Motosiklet Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şehir içi kullanımda tercih edilen motosiklet türleri arasında yer alan modellerden biri de elektrikli motosikletlerdir. Benzin fiyatlarının artışı ve hava kirliliği gibi etkenler son yıllarda elektrikli motosiklet ve elektrikli bisiklet tercih edenlerin sayısı git gide artırdı. Elektrikli motosiklet modelleri görsel olarak scooter modelleri ile benzerlik taşıyan araçlardır. Bir elektrikli motosiklet satın alırken şarj süresinden akü modeline, motor gücünden menzil meselesine, güvenlik detaylarından garanti ve servis konusuna kadar birçok ayrıntıya dikkat edilmelidir.

Motor Gücü: 250 Watt gücünün aşağısındaki elektrikli motosikletler, A sınıfı ehliyetinizim olmadığı durumlarda tercih etmeniz gereken araçlardır. Motor gücü aynı zamanda menzili de etkilemektedir. İhtiyacınıza uygun seçimi yaparken bu unsuru göz önünde bulundurmalısınız.

Menzil Seçimi: Menzil, gideceğimiz yollarda mesafelere göre seçimlerimizi etkileyen bir unsurdur. En düşük menzilli elektrikli bisikletleri bir kez şarj ederek 5 km’lik bir mesafeyi ortalama 4 gün yapabilirsiniz.

Akü ve şarj: Elektrikli motosikletlerin aküleri elektrikli motosiklet satın alırken dikkat etmeniz gereken detaylardan biridir. Gömülü akü modelleri tercih ederek akü hırsızlığının önüne geçebilirsiniz. Aracınızı evde şarj edecekseniz taşınabilir ve kilitlenebilir akü modellerini tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Elektrikli motosikletlerin şarj süreleri ortalama yarım saat ile 8 saat arasında değişiklik gösterir. Yüksek voltlu aküler daha fazla elektrik sarf eder ve daha kısa sürede şarj olurlar.

Garanti, bakım ve güvenlik: Alarm, pedallar, ışıklandırma düzeneği gibi detayların yanı sıra garanti ve servis şartları da elektrikli motosiklet seçerken değerlendirmeniz gereken ayrıntılardır.

İhtiyacınız olan motosiklete ulaşmanız kredisiz ve faizsiz yolu için Birevim’in sunduğu Motosiklet Finansmanına hemen başvurun! Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatiflerinizden bütçenize uygun olanı seçerek siz de hayaliniz kurduğunuz motosiklete kolayca kavuşun!

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

10 + 4 =