6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Konut Sigortası Fiyatları 2024

konut sigortası

Son yıllarda çok sık konuşulan ve insanların yaşamında önemli bir yere sahip olan konut sigortası fiyatları 2024 açıklamaları sonucunda araştırma konusu olmaktadır.

Konut sigortası fiyatları 2024 pek çok evlerini sigorta yaptırmak isteyen kişilerin araştırmış olduğu konuların başında gelmektedir. Özellikle evlerin büyüklükleri ve farklı özelliklerinin yanı sıra bulundukları bölgelere göre sigorta fiyatlarında farklılıkların olması mümkün olmaktadır. Tüm yaşam alanları için son derece önemli olan bu tarz sigortalar hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

Konut Sigortası Nedir?

Her geçen gün daha fazla gündem konusu olan konut sigortası ev ve evin içinde yer alan bütün eşyaları deprem, sel, yer kayması gibi afetlerin yanı sıra yangın, hırsızlık ile buna benzer olası risk durumlarına karşı güvence altında almasını sağlayan bir çeşit sigorta türü olmaktadır. Bu tarz sigorta ile evleri sigorta yaptırmak bu gibi nedenlerden dolayı konut için meydana gelebilecek bütün maddi kayıpların karşılanmasını sağlamaktadır.

Konut sigortası DASK ile aynı olmamakla birlikte teminat kapsamı DASK’a kıyasla çok daha yüksek olmaktadır. Bu sigorta ev sahipleri tarafından bina ve ev içinde yer alan eşyaları kapsam içine alacak biçimde yaptırılması mümkün olurken kiracılar tarafından yalnızca ev içinde bulunan eşyaları kapsayacak şekilde veya evini kiraya veren ev sahiplerinin sadece binayı teminat altına alınacak şekilde yaptırılabilir. Konut poliçeleri içinde yer yangın sigortası bütün sigorta firmalarına göre farklılık gösteren ek teminatlar eklenmekte ve konut sigortası poliçesinin içeriği genişletilmesi mümkün olmaktadır.

Konut Sigortası Yaptırmanın Nedenleri?

Genel olarak yaşam alanlarının daha güvenli olması ve olası risklere karşı korunması bakımından her geçen gün konut sigortası daha önemli bir yere sahip olmaktadır. Konut sigortası uygun fiyatlar ile ev ve evin içinde yer alan tüm eşyaların varise eşyaların yangın, deprem, sel, su baskını, hırsızlık, dolu gibi pek çok risklere karşı güvence altına alınmaktadır. Bunların yanı sıra konut ve eşya sigortası teminat içerisinde olması halinde birçok hasar ile olanakları karşılayacaktır. Konut sigortası yaptırmanın nedenleri şunlardır;

  • Konut ya da eşyalarda meydana gelebilecek hasarlar, yani cam kırılmaları gibi,
  • Zorunlu deprem sigortasının karşılamaları haller,
  • Kombi ve klima bakımı,
  • Hırsızlık sırasında ve daha sonrasında meydana gelen zararlar,
  • Ücretsiz halı yıkama,
  • Tesisat, elektrik ya da anlaşmalı kurumlar içinde indirim olanakları,
  • Çilingir hizmeti,
  • Tıbbi destek hizmeti,
  • Konutta hasar ortaya çıkarsa otelde konaklama,
  • Ölüm, devamlı olarak sakatlık ve tedavi teminatları,

Yukarıda yer alan bazı nedenler şayet poliçe kapsamında yer alan teminat limitleri içinde geçerli olmaktadır.

Konut Sigortası Zorunlu Mu?

Konuta sigorta yaptırmak kişilere karşı karşıya kalabilecekleri her türlü maddi ve manevi problemler oluşması halinde konut sigortası poliçesinde belirlenen limitler ve teminatlar içinde güvence sunmaktadır. Ev ve evin içinde yer alan bütün eşyaları garanti altına alan konut sigortası zorunlu bir sigorta çeşidi değildir. Konut sigortası poliçeleri isteğe bağlı olarak hazırlanmasına rağmen yeni bir ev almak adına kredi çekildiği halde kredinin çekildiği banka borç ödeme dönemi süresi içinde kişilerin bu tarz sigorta yaptırması istenmesi mümkün olmaktadır.

Konut Sigortası Yaptırmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde konutlar için son derece büyük bir avantaj sunmakta olan konut sigortası yaptırmada dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Evin sigorta yapılması halinde meydana gelen deprem sonucunda bir yangın yüzünden ev zarar görebilir. Bu gibi zarar sonrasında olayın esas nedeni ise deprem olmasından dolayı konut sigortası yerine deprem sigortası devreye girecektir. Kısacası konut sigortası deprem teminatı sunuyor olması DASK’ı yaptırılması ihmâl edilmemelidir. Bunun nedeni ise yaptırılması zorunlu olan DASK ile konut sigortası iki farklı sigorta türü olmasıdır.

Konut sigortası fiyatları 2024 yapının satış fiyatı üzerinden değil de inşa bedelini baz almaktadır. Evin inşa bedeli değil de satış fiyatı üzerinden sigorta yaptırmak isteyenler daha fazla prim tutarı ödemesi gerekmektedir. İndirimli konur sigortası almak için birçok farklı yollar bulunmaktadır. Evin yangından korumak adına alınması gereken önlemlerden biri de yangın alarm sistemi sigorta fiyatı bakımından avantajlar sunabilir. Bunların yanı sıra aynı kaskoda olduğu gibi konut sigortasında da hasarsızlık indirimi uygulanması mümkün olabilir.

Konut Sigortası Genel Şartları

Gün geçtikçe çok sayıda kişi tarafından ilgi odağı olan konut sigortası içinde özel şartlar sigorta firmalarına bağlı olarak farklılık gösterirken genel şartlarda ise farklılık olmaz. Konut sigortalarında poliçe kapsamında yer alan durumlar ile kapsam dışında bulunan bütün haller özel ve genel şartlar olarak belirlenmektedir. Konut sigortasının karşılamadığı haller şunlardır;

  • Nükleer yakıt nedeni ile meydana gelen tüm zararlar,
  • İsyan,
  • Savaş, yabancı düşman hareketleri ile istila gibi durumların neden olduğu zararlar,
  • Komu otoritesi tarafından sigortalı olan varlıklar üzerinde tasarruf sebebi ile oluşabilecek tüm zararlar,

Konut sigortası teminat seçenekleri arasında farklı olarak konut sigortası kapsamı içinde yer alan durumlar şunlardır;

  • Yangın olmadan elektrik ile çalışan cihazların kısa devre ya da topraklama yapması sebebi ile ortaya çıkan zararlar,
  • Yangın olmadan eşyalarda sigortalı kişilerin kullanma biçimlerinin neden olduğu zararlar,
  • Sigortalı varlıklarda ortaya çıkan mekanik olaylar nedeni ile meydana gelebilecek zararlar,

Konut sigortası genel şartları içinde yer alan sigorta bedelinin içinde de düzenlenmektedir. Bina sigorta bedeli ile eşya sigorta bedeli içinde bazı düzenlemeler yer almaktadır. Eşya sigorta bedelinde sigorta yaptıran kişi ve sigorta yaptıran kişinin beraber oturduğu aile bireyleri ile evde birlikte yaşadığı bütün fertleri, ev çalışanlarına ait olan ev eşyaları, kişisel eşyalar sigorta bedeli içinde bulunmaktadır. Bina dışında yer alan garaj, bahçıvanlara ait olan ev, depo ve bunlar gibi müştemilatlarda bulunan sigortalı kişiye ait eşyalar ile kişisel eşyalar da sigorta bedeli içinde yer almaktadır. Bina sigorta bedelinin içinde kapı ve pencere camları, boya, badana, parke, banyo, alçı tavan, duvar kâğıdı ve mutfak dolapları gibi dekorasyon kıymetleri bulunmaktadır.

Konut Sigortası İçinde Yer Alanlar

Konut sigortası teminatları sigorta firmalarına göre değişiklik gösterirken her sigorta firması konut sigortası kapsamında yangın teminatı sunmaktadır. Yangın teminatı ile beraber yangın ve yıldırım gibi nedenlerden dolayı hasar görmüş olan konut içinde bulunan bütün eşyalar güvence altına alınmaktadır. Konut sigortası neleri kapsar sorusunda am kırılması, enflasyondan korunma, kara taşıtlarının çarpması, dahili su, hırsızlık, enkaz kaldırma, yardım hizmetleri, deniz taşıtları çarpması, elektronik cihaz teminatı, yakıt sızması ve bunlar gibi durumlar teminat içinde sunulmaktadır.

Konut Sigortası Fiyatları Ne Kadardır?

Konut sigortası yaptırmak isteyenler için kimlik bilgileri, konutun açık adresi, bulunduğu kat, inşa bedeli, brüt metrekare gibi bilgilerin belirtilmesi gerekmektedir. Konut sigortası fiyatları 2024yılı için belirlenen rakamlar eşyalar üzerinden 10 ile 100 bin TL arası için 329 TL olurken konut ile eşya üzerinden ise konut inşa bedeli 200 ile 250 bin TL arası, eşya bedeli 10 ile 100 bin TL arasında 313 TL olarak belirlenmiştir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

18 − fifteen =