6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Evinizi Taşırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Önemli Adım

Evinizi Taşırken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Önemli Adım

Yeni bir eve taşınmak, yeni bir hayata başlamak gibidir. Taşındığınız andan itibaren tüm çevreniz, komşularınız, yaşam alanınız, alışveriş yaptığınız çarşınız kısacası her şeyiniz değişir. Yeni bir eve taşınmak her ne kadar heyecan verici bir deneyim olsa da şüphesiz taşınmak oldukça zahmetli ve stresli olabilir.

Bu süreçte halletmeniz gereken birçok iş ve detayla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu noktada en rahat şekilde taşınmak için yapmanız gereken en önemli şey bir taşınma planı oluşturmak. Hiç endişelenmeyin, erken ve planlı hareket ettiğiniz sürece rahat bir şekilde evinizi taşırsınız. Peki, planlı ve stressiz, evinizi nasıl taşıyabilirsiniz? İşte size çok yardımcı olacak bazı önerilerimiz:

1. Sahip Olduğunuz Eşyaları Azaltın

Kullanmadığınız veya eski eşyalarınızı kaderleriyle bir başına bırakmak ev taşırken karşılaşacağınız duygusal zorluklardan biri olacaktır. Yapmanız gereken şey, yeni evinizde hangi eşyalarınızı kullanabileceğinizi ve hangilerinin almaya değeceğini belirlemek. İhtiyacınız olmayan her eşyanızı bir kenara koyun, duygusal ve finansal değerini değerlendirin. Yanınıza yalnızca gerçekten ihtiyacınız ve sevdiğiniz eşyaları alın.

2. Taşınacak Eşya Listesi Hazırlayın

Neyi yanınızda götüreceğinize ve geride ne bırakacağınıza karar verdikten sonra, sıra artık envanter oluşturmakta… Taşımak için sahip olduğunuz öğelerin ayrıntılı bir listesini yapın. Türlerini, ayırt edici özelliklerini, tahmini değerini ve en önemlisi mevcut durumlarının bir açıklamasını, yeterli kanıtlarla birlikte (fotoğraflar, garanti belgeleri, kalite sertifikaları vb.) hazırlayın.

Bu envanter listesi, taşınmanızın maliyetini (eşyaların ağırlığı ve boyutlarına göre) tahmin etmenize, ihtiyaçlarınızı değerlendirmenize (özel nakliyeciler, ekstra hizmetler, vb.) uygun taşıma sigortası sağlamanıza ve eşyalarınızı daha iyi takip etmenize yardımcı olacaktır.

3. Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

Yararsız eşyalardan (hasarlı veya eskimiş eşyalar) ve istenmeyen eşyalardan (modası geçmiş veya eskimiş giysiler, ayakkabılar, oyuncaklar, oyunlar, kitaplar vb.) taşınırken kurtulabilirsiniz. Yeni evinize uyum sağlamayacak, eskimiş eşyalardan kurtulmak size zaman kazandıracak ve taşınmanızı çok daha basit ve ucuz hale getirecektir. Ayrıca halen iyi durumda olan gereksiz eşyalarınızı satabilir, ailenize veya arkadaşlarınıza verebilir ya da hayır kurumlarına bağışlayabilirsiniz.

4. Disiplinli ve Planlı Hareket Edin

Taşınma öncesinde disiplinli ve planlı hareket etmeniz çok önemlidir. Bu süreçte özenli davranmalı taşınma öncesinde alışveriş konusunda çok dikkatli olmalısınız. Taşınma çabanız için ne kadar paraya ihtiyacınız olacağı konusunda doğru bir fikir edinmek ve birikimlerinizin taşınma ile ilgili tüm masrafları karşılamaya yetip yetmeyeceğini öğrenmek için mali durumunuzu gözden geçirin. Ayrıca size zorluk çıkaracak büyük mutfak alışverişlerinden uzak durmalısınız. Taşınma öncesi mutfak ürünlerinizi mümkün olduğu kadar tüketirseniz taşınma sırasında daha rahat edersiniz.

5. Taşınma Tarihinizi Özenle Seçin

İş yerinizle taşınma izni için konuşun ve tarih konusunda anlaşın. Su, elektrik, doğalgaz ve internet taşıma gibi tüm işlemlerinizi bu günler içinde halledebilirsiniz. Ayrıca taşınma tarihinizi cuma gününe denk getirebilirseniz taşınma temizliği ve eşyaları yerleştirme işlerinizi hafta sonu tamamlayabilirsiniz. 2 günlük taşınma izninin sizi son derece rahatlattığını fark edeceksiniz.

6. Taşınmanızın Türüne Karar Verin

Taşınma seçeneklerinizi araştırmanız, farklı taşıma yöntemlerinin artılarını ve eksilerini tartmanız akabinde de kendi durumunuza en uygun olanı seçmeniz gerekir. Taşınma maliyetlerini karşılaştırın (Kendi başınıza hareket etmenin gizli maliyetlerini hesaba katmayı unutmayın!) ve diğer tüm ilgili faktörleri de göz önünde bulundurun. Zaman, güvenlik, verimlilik, sigorta vb. kendi başınıza hareket etmenin çeşitli riskleri için güvenilir taşıma yardımı (güvenilir nakliyatçılar veya iyi arkadaşlar) alın. İşleri mümkün olduğunca çok önceden organize edin.

Nakliye firmaları seçerken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Birkaç saygın taşınma şirketi ile iletişime geçmek için teklif geçin.
  • Taşınma maliyetlerinin şirket içi tahminlerini alın.
  • Farklı nakliyeciler tarafından sunulan oranları, hizmetleri ve koşulları karşılaştırın.
  • İhtiyaçlarınıza, gereksinimlerinize ve mevcut bütçenize en iyi şekilde uyan şirketleri araştırın. lisanslarını ve sigorta bilgilerini doğrulayın, müşteri yorumlarını okuyun ve şirketin şikâyet geçmişini kontrol
  • Taşıma evraklarını ayrıntılı olarak inceleyin ve seçtiğiniz nakliyecilerle mutlaka bir sözleşme imzalayın.

7. Önemli Belgeleri Toplayın

Taşınmadan önce, taşınma sırasında ve hemen sonrasında ihtiyaç duyacağınız tüm kayıtları ve belgeleri toplamak, düzenlemek çok çaba gerektirir. Bu nedenle gerekli belgeleri vaktinden çok önce hazırlamanızı öneririz:

  • Kişisel belgelerinizi, mali belgelerinizi ve mülkle ilgili belgelerinizi toplayın.
  • Tıbbi kayıtlarınızı alın.
  • Gerekli tüm taşıma evraklarına sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Belgelerinizi ayırın, ayrı klasörlere veya zarflara koyun ve uygun şekilde
  • Önemli belgelerin (fotokopiler ve dijital kopyalar) kopyalarını alın ve kimlik hırsızlığını önlemek için uygun önlemleri alın.
  • Önemli belgelerinizi her zaman yanınızda

8. Eşyalarınızı Güvenli ve Etkili Bir Şekilde Paketleyin

Doğru paketleme, taşınmadan önce yapmanız gereken en önemli şeylerin başında gelir. Paketlerinizin sağlam ve dayanıklı olduğundan emin olun ve gerekiyorsa güçlendirin.

  • Uygun paketleme malzemeleri alın.
  • Mümkün olduğunca erkenden paketlemeye başlayın.
  • Önce sık kullanmadığınız eşyalarınızı
  • Eşyalarınız için maksimum koruma sağlayın.
  • Kutuları sağlamlaştırın, bol miktarda tampon sağlayın, eşyaların nakliye sırasında zarar görmemesi için kutuların içinde boşluk bırakmayın, kutuları çok ağır yapmayın, sıkıca kapatmayın.
  • Kutuların üstüne bırakılacak odaların isimlerini yazın ve kurulum talimatlarını etiketleyin.

9. Değerli ve Özel Eşyalarınıza Özen Gösterin

Değerli eşyalarınızı ayrı ayrı ve azami özenle paketleyin. Yalnızca yüksek kaliteli ambalaj malzemeleri kullanın. Pahalı mücevherlerin, hassas sanat eserlerinin, hassas elektronik eşyaların, manevi açıdan önemli eşyaların güvenliğini sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayın. Onları nakliyecilere emanet etmeyin, değerli eşyalarınızı her zaman yanınızda bulundurun.

10. Güvenli ve Stressiz Bir Taşınma Ortamı Hazırlayın

Başarılı bir taşınma günü organize etmek, ev taşımasında yapılması gerekenler listesindeki en önemli görev olduğunu unutmayın. İşte sorunsuz ve stressiz bir taşınma günü için yapmanız gerekenler:

  • Nakliye firması geldiğinde tamamen hazır olun.
  • Evinizin girişinin önünde kamyon için bir park yeri ayırın.
  • Önünüzdeki engelleri temizleyin.
  • Zeminleri koruyucu kaplamalarla örtün ve eşya hasarlarını önlemek için mümkün olan her önlemi alın.
  • Çocukları ve evcil hayvanları hareketli alandan uzak, güvenli ve sessiz bir odada tutun.

Ev Taşınırken Mutfak Nasıl Toplanır?

Ev taşırken en çok dikkat edilmesi gereken ve kırılma tehlikesi olan mutfak eşyaları ev taşınırken mutfak nasıl toplanır? Konusunda titiz davranmayı gerektirir. Birden çok parça, hassas aletler ve mutfaktaki düzeni ya da takımı bozmayacak olan hassas bir toplamı işlemi gerçekleştirmek son derece önemlidir. Çünkü mutfak eşyalarının her bir yere dağılmasını ve kırılmasını önlemek adına ilk iş olarak bu eşyaların sarılıp toplanması gerekir.

Mutfak eşyaları içinde takımlar, tencereler, gıdalar, plastik ürünler tam anlamıyla olması gerektiği gibi toplanmalıdır. Bu nedenle de eşyaların orijinal kutulara konulmasında fayda vardır. Eğer orijinal kutular yoksa da ambalaj kutularına ihtiyaç duyulur. Gazete kağıtlarına ya da yumuşak kağıtlara kırılacak olan tüm eşyalar sarılmalıdır. Tencerelerde kendi kapaklarıyla birlikte sarılmalıdır.

Sarma işlemi gerçekleştirildikten sonra uygun şekilde sağlam kolilere ve kutulara eşyalar yerleştirilir. Bu kutuların dışına da her aletin ya da içerisinde ne varsa bunların isimleri yazılmalıdır. Yani ev taşınırken mutfak nasıl toplanır? Konusunda bu hususlara dikkat etmekte fayda vardır.

Taşımacı Firma Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişilerin evlerini taşırken oldukça dikkatli ve titiz davranması gayet doğaldır. Taşımacı firmalarında tercih edilmesi konusunda kişilerin oldukça dikkatli olması gerekir. Çünkü kişilerin eşyalarına zarar gelmemesi ve herhangi bir tehlikeden dolayı kırılmaması adına eşyalar taşınırken özen gösterilmelidir. İlk olarak kişiler taşımacı firmaların kaliteli olmasına dikkat etmelidir. Yani ucuz fiyata yönelmekten ziyade kaliteli olan firmayı tercih etmek gerekir.

Müşterisi çok olan ve oldukça iyi yorumlar alan, kişileri memnun eden firmalardan yardım almak daha mantıklı olur. Çevresinde taşıma yapmış olan kişilerle konuşmak ve bunlardan referans almakta önemli durumlardandır. Taşıma konusunda sözleşme yapmak ve işlerin ters gitmesini de göz önünde bulundurarak hareket edilmelidir. Taşımacı firma seçerken dikkat edilmesi gerekenler içinde bir de eşyaların sigortalatılması vardır.

Eşyaların taşınması halinde eşyalara gelen zarar ve kullanılmayacak hale gelmesiyle sigorta eşyaların zararını karşılamaktadır. Bu yüzden şehir içinde ya da şehir dışında kullanılacak olan taşımacı firmalar konusunda sigortaya dikkat edilmelidir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nine − eight =