6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

İlgi Çekici Emlak İlanları Nasıl Oluşturulur?

ilgi çekici emlak ilaları

Konut satın almak isteyen tüketiciler internet üzerinde araştırma yaparak çok çeşitli seçeneklere ulaşabilirler. Bir emlak sitesine girildiğinde aranan satılık ya da kiralık konutun ilan sayfasının oranının yüksekliği hedef kitleye ulaşmakta önemli bir role sahiptir. Doğru verilmiş bir ilan hem gayrimenkul şirketinin hem de danışmanlarının başarısına paralel şekilde kazançlarının da artmasını sağlamaktadır.

Bir emlak ilanında genel olarak, konutun adresi, fiyatı, özellikleri ve fotoğrafları yer almalıdır. İlanların nitelikli olması için bu özellikler vazgeçilmezdir fakat, yeterli gelmeyebilir. Emlak ilanlarının daha çok dikkat çekmesi için, potansiyel müşterileriyle empati yapılması gerekmektedir. İlan verirken profesyonel bir imaj yansıtmak için etki ve göz dolduran ifadeler kullanmak gerekiyor. Peki ilgi çekici emlak ilanları nasıl oluşturulur? Bir ilanın ilgi çekici hale getirilmesi için şu özellikleri taşıması gerekmektedir:

  • Bir uzmanlık alanı seçilmeli
  • Yer alınan bölgede markalaşılmalı
  • Hedeflenmiş bir emlak ilanı sayısı olmalı
  • Güçlü bir iletişim kurulmalı
  • Pazarlama alanında bir strateji geliştirilmeli
  • Yer alınan bölgedeki emlak pazarı mercek altına alınmalı
  • Konut ilanları dikkatle hazırlanmalı

Gayrimenkul sektöründe bulunan emlak ofisleri ilanlarını arttırarak markalaşabilirler. Bir gayrimenkul ofisinin marka haline gelmesi, o ofisin bölgede ilk akla gelen ofis olmasını sağlar. Bir uzmanlık alanının belirlenmesi içinse daha detaylı bir çalışma yapılması gerekmektedir. Örneğin, emlak ofisi ya da danışmanlar ticari gayrimenkul, lüks konut, 1. el daire, ikinci el konut gibi belli bir alanda portföy yapmalıdır. Pazarlama konusunda strateji belirlenerek uzmanlık alanı yönünde pazarlama faaliyetlerinin de geliştirilmesi gerekmektedir.

Emlak sektöründe yeni çevre kazanabilmek için güçlü bir iletişime sahip olma konusu olmazsa olmazdır. Örnek vermek gerekirse tanışılan her insanın iletişim bilgilerini mutlaka bir dosya halinde saklamak doğru bir davranış olacaktır. Tüm emlak ofisleri ve danışmanları emlak ilanlarını belli sayıda yayınlamayı amaçlarlar. Bu özellikle yurt dışında oldukça sık rastlanan bir durumdur. Emlak ilanlarında belli bir periyoda uyulması daha verimli ve daha kazançlı bir geri dönüş sağlamaktadır. Bunun yanında yer alınan bölgedeki emlak pazarının yakından takip edilmesi emlak dünyası için her zaman güven anlamına gelir.

Güncel haberler ve emlak sektörünün güncel durumu gelecek için yapılan planlamalar açısından takip edilmelidir. Bir satıcının sektörel bilgisinin yüksek olması, uzman bir gayrimenkul danışmanı olarak görülmesini sağlar. İyi bir ilan, alıcının gözünde marka imajını besleyeceği için özenilerek hazırlanması gerekmektedir. Bu, emlak ofisinin ya da emlak danışmanının işinde gerçek ve profesyonel olduğunu gösteren önemli bir noktadır.

İlan Fotoğrafları O Evde Yaşama Hissi Uyandırmalı

Kişilerin evleri kiralamaları ya da satın almaları için ilan fotoğrafları o evde yaşama hissi uyandırmalıdır. İnsanların ilk olarak ilanlarda bakacakları ve dikkatini çekecek olan kesinlikle ilan fotoğraflarıdır. Bu nedenle insanların ilgisinin uyanası ve evlere karşı ilgi duymaları açısından en dikkat çekici olan fotoğrafları oluşturmak gerekir. Kişilerin ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine cevap verecek olan evler her zaman daha olumlu karşılanır.

Evlerde yaşama hissinin kişilerde uyanması emlakçılar için daha önemlidir. Yaşama hissinin uyandırılması için de evin her köşesinin en iyi şekilde kareler ile insanlara yansıtılması gerekir. Yani evdeki tüm detaylar bahçe, balkon, yatak odası ya da mutfak gibi alanlar en doğru zamanda fotoğraflanmalıdır.

Günün en iyi saatinde ve evin içi aydınlıkken fotoğraflar çekilerek ilanlara konulmalıdır. İlan sayesinde insanların evin içinde adeta canlı şekilde geziyor hissinin uyanması adına fotoğraflar önem arz eder.

Merak Edilen Bilgiler Verin

Ev ilanı verirken kesinlikle kişiler tarafından merak edilen bilgiler verin. Özellikle bir ev hakkında en çok ne merak edileceği konusunda fikir sahibi olunması gerekir. Buna göre insanların en çok merak edeceği konuların başında kişilerin sayısına göre oda sayısının olup olmamasıdır. Bunun yanında ise fiyattır.

Ücret konusunu da açık ve net şekilde ilanda bulundurmak insanların bu ev hakkında hayal kurup kurmayacağını da belirler. En azından bu bilgi sayesinde bu eve yakınlık duymak ya da uzaklaşmak mümkün olur. Evin konumu, evin büyüklüğü, eski mi yeni olduğu, kaç odalı olduğu ya da kaçıncı katta bulunduğu gibi konular kişiler tarafından oldukça merak uyandırır. Bu yüzden bu bilgileri es geçmemek gerekir.

Bölgedeki Emlak Fiyatları Hakkında Bilgiler Sunun

Kişiler için önemli olan durumlardan biri de evler hakkındaki ücretler olur. Bu yüzden kişilere bölgedeki emlak fiyatları hakkında bilgiler sunun. Bulunulan konum her zaman için evin tercih edilmesi ya da edilmemesi üzerinde oldukça etkilidir. Bundan dolayı bölgede yer alan diğer emlak fiyatları hakkında bilgi vermek gerekir. Tercih edilmek isteniyorsanız her zaman için rakiplerinizin sizden ne gibi eksiği ya da fiyat konusunda sizden fazla ücrette bulunması gibi konuları kişilerle paylaşabilirsiniz.

Bölgedeki emlak fiyatlarına göre tercihler yapılmakta olduğu için kişiler sizi daha uygun ve cazip bulabilir. Bu da tercih edilmeniz için yeterli olan sebepler arasındadır. Fiyatlar konusunda karşılaştırma yapılması halinde insanlar bütçesine uygun görmesi halinde otomatik olarak sizleri tercih eder. Bu da avantajlı olmanızı sağlamaktadır.

Görsellerle Lokasyon Tanıtımı Yapın

Evin bulunduğu yer için kişilere görsellerle lokasyon tanıtımı yapın. Çünkü bu durum sayesinde insanlar evin tam olarak bölgenin neresinde bulunduğunu ya da hangi mahallede, sokakta yer aldığını daha net şekilde anlar. Bu sayede eğer insanlar için lokasyon tam da aradıkları yerdeyse bu evin tercih edilmesini sağlamış olursunuz.

Görseller her zaman insanların aklında daha kalıcı olacağı için sadece açık adres belirtmekten ziyade etrafı ve çevreyi de görsellerle resmetmek daha çok işe yarar. Görseller kullanılırken lokasyonun, yolların, sokakların açık şekilde resmedilmesi sayesinde insanlar evi daha kolay bulur. Bundan dolayı evin hangi arada ya da bölgede kaldığı en iyi şekilde öğrenilmiş olur.

Yaşanmak istenen bölgenin iyi şekilde resmedilmesi halinde kişiler buna göre planlama yapabilir. Akıllarda şimdiden yaşayacakları alan hakkında bilgi oluşacağından karar verme süreçlerini de etkilemektedir. Bu nedenle görseller lokasyonun yansıtılmasına yardımcı olur. En iyi yol olarak da görsellerle lokasyon tanıtımı yapın.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five + 4 =