6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Kayseri Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

kayseri

Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde bulunan Kayseri ili Ankara ve Konya’dan sonra 1.434.357 kişilik nüfusu ile ülkemizin 3. büyük kenti ve sanayi merkezidir. Bunun yanında Türkiye’nin en kalabalık 14. şehri olup yüzölçümü olarak da Türkiye’nin en büyük 8. ilidir.

Kayseri’de Satılık Ev Fiyatları

Şubat 2022 sonu itibarıyla Kayseri ilinde son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %93.09 artmıştır. Bölgede ortalama satılık konut fiyatları 440.055 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü 165 metrekaredir. Kayseri’de satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Şubat 2022 sonu itibarıyla 2.667 TL olarak belirtiliyor ve benzer özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 22 yıl seviyelerindedir. Bir senelik ortalamaya göre ise Şubat 2022 sonu itibarıyla konut için Kayseri ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Bünyan, Develi, İncesu olmuştur. Amortisman süreleri dikkate alındığında Şubat 2022 sonu itibarıyla Kayseri ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler Yeşilhisar, Talas, Kocasinan, Melikgazi, Hacılar olarak sıralanıyor. Yine amortisman sürelerine göre Şubat 2022 sonu itibarıyla Kayseri ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Bünyan, Develi, İncesu, Pınarbaşı, Tomarza şeklinde belirtiliyor.

Kayseri Satılık Daire

Kayseri’de Faizsiz Ev Almak

Konut alırken peşin olarak alma yolunu seçmek, en masrafsız yoldur ancak tüm bireyler bu şansa sahip değildir. Bu da tüketicileri banka kredisi kullanmaya yönlendirse de banka kredisi kullanan tüketiciler ortaya çıkacak dosya masrafları ve yüksek faizler sebebiyle geri ödemelerde zorluklarla karşı karşıya gelebilirler.

Günümüz şartlarında faizsiz ev almak neredeyse imkânsız gibi gelmektedir. Fakat kredi faizi ödemek zorunda kalmadan, tasarruf finansmanlarından faydalanarak kolayca ev sahibi olmak hala mümkündür. Kredi kullanarak faizlerle karşılaşmak istemeyen herkesi, Birevim, sunduğu tasarruf finansmanı modelleri ile ödeme koşullarını tamamen kendilerinin belirleyeceği şekilde ev sahibi yapıyor. Uzun süre beklemenize gerek kalmadan ve banka kredileri ile uğraşmadan siz de istediğiniz ev için ihtiyacınız olan finansmanı Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile kolayca elde edebilirsiniz.

Birevim tarafından sunulan tasarruf planları içinden ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek, bütçenizi zorlamadan ev sahibi olabilirsiniz. Birevim tasarruf finansman planları sayesinde bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ev sahibi olurken ödemeleri bütçenize uydurmanın verdiği rahatlığı yaşarsınız. Birevim tasarruf finansman planları borca dayalı finansal hizmetlerde ödenmesi gereken faiz gibi maliyetlerle karşılaşmadan ev sahibi olmak için en doğru seçenektir.

Birlikte Konut Finansmanı: Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planlarından Birlikte Konut Finansmanı seçeneğini seçtiğinizde sizinle aynı ödeme koşullarını taşıyan bir gruba dahil olur ve bu şekilde hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşırsınız. Birlikte Konut Finansmanı planında finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle ortaya çıkar.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Birevim’in bir diğer konut finansmanı planı da Kişiye Özel Konut Finansmanıdır. Bu alternatifte konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşmanız sağlanır. Bu alternatifte taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirlersiniz. Böylece bütçenizi zorlamanıza hiç gerek kalmaz. Kişiye Özel Konut Finansmanı alternatifinde bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşayarak hayalinizdeki konuta rahatça ulaşırsınız.

Kayseri’de Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Erciyes’in eşsiz manzarasına sahip Kayseri’de satılık daire alırken nelere dikkat etmelisiniz, yazımızda ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

Ev sahibi olmak her insanın hayallerini süsler.  Sizde bu hayalinizi Kayseri’de kuruyorsanız, öncelikle hangi amaçla ev sahibi olmak istiyorsunuz, sorusunun cevabı önem arz etmektedir.

Eğer yatırım amaçlı bir ev almak arzusundaysanız, genelde yaşamın canlı ve dinamik olduğu mahalle ve merkezi yerleri tercih etmelisiniz. Birkaç yıl sonra değerlenme potansiyeli olan semtler de yatırım amaçlı evler için önemlidir.

Kayseri’de almak istediğiniz evin konumu ve kültürel yapısı da önemlidir. Alacağınız evde eğer bir kiracı bulunuyorsa ya da evinizi kira geliri getirisi olarak değerlendirmek istiyorsanız, bu durumları da göz önünde bulundurarak ev almalısınız.

Düşünceniz tamamen kira getirisi amaçlı Kayseri’de ev almaksa kira bedellerinin yüksek olduğu yerleri tercih edebilirsiniz.

Kayseri’de ev alırken dikkat etmeniz gereken diğer konu da evin konumunun ulaşım olanaklarının durumunu incelemek olmalıdır. Kayseri’de satılık daire alırken nelere dikkat etmelisiniz, sorusunun diğer bir cevabı da alacağınız evin sosyal olanaklara yakın konumda olmasıdır.

Neden Kayseri’de Satılık Daire Almalısınız?

Hem şehir yaşamını hem de doğa güzelliğini arıyorsanız, Kayseri tam size göre bir şehir.

Sosyal ve ekonomik şartları, kültürü, sürekli gelişen sanayisi kuruluşları ve muhteşem ihtişamıyla Erciyes Dağ’ı Kayseri’ de ev almak için bir avantaj sağlamaktadır.

Kayseri güvenli şehirler arasında yer alan ilk şehirlerden bir tanesidir. Eğitim seviyesi düşük değildir. İş imkanları ve eğitim olanakları gayet iyidir.

Kayseri sürekli büyüyen ve gelişen bir şehir olduğu için buradan yatırım amaçlı bir ev almak gayet mantıklı bir tercih olmaktadır.

Kayseri’de kira amaçlı bir daire almakta size iyi bir kira getirisi sağlayacaktır. Kayseri’nin ulaşım olarak ülke genelinde iyi bir konumu bulunmaktadır.

Kayseri’de ev alırken aslında kocaman bir kültür almış olursunuz.  Neden Kayseri’de satılık daire almalısınız, sorusunun bir diğer cevabı da tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan bu şehir yaşamak için iyi bir tercih olacaktır.

Kayseri’de Yaşam Koşulları Nelerdir?

Ülkemizin ticaret, eğitim ve turistik cazibe merkezleri arasında bulunan Kayseri’de yaşam koşulları zor değildir.

Kayseri yaşam ve ekonomik sayılacak bir şehirdir. Sosyal ve kültürel olarak birçok olanağa sahiptir. Karasal iklim hakimdir. Dolayısıyla yazları serin, kışları soğuk geçmektedir. Bu şartlara göre halkın bir kısmı tarı ile uğraşmaktadır.

Kayseri’nin sanayisi gelişmiştir. Halkın büyük bir kısmı sanayi ile uğraşmaktadır. Erciyes dağı şehrin simgesi olmuştur. Kış Mevsiminde çevre illerden ve yurt dışından kayak için gelen ziyaretçilerini ağırlamaktadır burası.

Ayrıca Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Kapadokya Kayseri’ye 60 km uzaklıktadır.

Kayseri’de yaşam şartları çok fazla pahalı değildir. Her yönüyle yaşanılacak güzel bir şehir olan Kayseri’ de yaşam koşulları nelerdir, sorusunun cevabını yazımızda paylaştık.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

twenty + seventeen =