6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

BirevimKampanya

Engelli Bireylere Birevim’den Araç Kampanyası

Ülkemizde sıfır araçlar için uygulanmakta olan belirli olan bazı vergiler bulunduğundan engelli bireylere Birevim’den araç kampanyası ile kişiler kolaylıkla araç sahibi olabilmektedir. Özellikle ÖTV vergisi konusunda daha yüksek şekilde yüzdelik oranlardan bahsetmek mümkündür. Bu durumda insanlar daha avantajlı ve de vergi konusunda rahat edebilecekleri araçları almak ister.

Birbirinden iyi şekilde kampanyalar ve kişilere kolaylık sunmakta olan Birevim sayesinde insanlar maddi açıdan daha rahat araç sahibi olabilir. Araç sahibi olmak ve ne tür kampanyaların olduğunu öğrenmek adına kişiler Birevim’den bu konuda yardım alabilir. Firma bünyesinde yer almakta olan ve çoğu insanı rahatlatan bu tarz imkanlardan yararlanmak adına detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz.

Engelli bireyler için uygulanmakta olan haklar içerisinde araç sahibi olma yolunda da oldukça iyi imkanlar sunan detaylar bulunur. Bundan dolayı kişiler engel raporuna göre bu fırsattan yararlanabilir. Engelli bireylere Birevim’den araç kampanyası bazı muafiyetleri sunarak ve de vergi konusunda rahatlatarak kişilere araç satın alma alanında son derece yardımcı olur. Engelli bireylerin araç alabilmesi için de birtakım şartların sağlanması gerekir.

Alınacak olan ve de kişilerde mevcut bulunmakta olan engelli raporuna göre kişilerin alacakları araçlarda da farklılıklar olur. Bu nedenle de kişinin engelli raporu araç alma hususunda engelli raporu yüzdesi oldukça etkili olan durumlardandır. Ulaşımın en pratik yolu olan araçların kişilerin hayatını kolaylaştırmakta olduğunu belirtmek doğru olur. Devlet tarafından sağlanmış olan haklara nazaran Birevim’de kişilere engelli raporunun bulunması durumunda son derece kolaylık sunar. Birevim engelli indirimleri konusunda son derece memnun eden yöntemler sunmaktadır.

Engelli Raporu İle Birevim’den Araç Nasıl Alınır?

Engelli raporu ile araç almak için kişilerin ilk olarak bu engelini kanıtlamakta olan raporu ile başvuru oluşturması gerekir. Engellilere yönelik olan indirimler ve de kampanyalar sayesinde kişiler en kolay yoldan araç sahibi olabilir. Engellilere yönelik olan vergi indirimi ve kampanyaları ile kişiler istedikleri şekilde araç sahibi olabilir. Vergi indirimi ve muafiyetleri de öğrenerek kişiler en sağlıklı şekilde başvuru oluştururlar.

Kişilerin Birevim’e gerekli olan tüm belgeleri ve evrakları getirerek bu şekilde adlarına işlem başlatması söz konusudur. Bu durumda kişiler kendilerinden istenmekte olan tüm belgeleri buraya ileterek kendileri için başlatılacak olan işlemleri yerine getirir. Engelli raporu ile Birevim’den araç nasıl alınır? Konusunda kişiler belirtilmekte olan bu belgeleri ve evrakları firmaya ileterek buradan başvuru sürecini tamamlamalıdır. Bu sayede kişilerin araç alma konusunda ilk adımı gerçekleştirmeleri mümkün olur.

Engelli Bireylerin Araç Sahibi Olması İçin Gerekli Evraklar

Kişilerden istenmekte olan belirli evraklar ya da belgeler hazırlandığı zaman araç sahibi olmak oldukça kolaydır. Bu nedenle de kişilerin ilk olarak yüzde olarak belirtilmekte olan engelli raporuna sahip olması gerekir. Bunun yanında engelli bireylerin araç alımı için gerekli evraklar sürücü belgesi, ÖTV ödeme belgesi bulundurulmalıdır. Engelli bireyler için hazırlanmakta olan özel ehliyetler daha önceden kullanılmaktaydı. 2016 yılında ise bu kanunda yapılmakta ola düzenlemeler ile engelli bireyin H sınıfı ehliyet alması gerekmekteydi.

Engelli bireylerin artık A ve B sınıfı ehliyet almaları yeterli olmaktadır. Engelli bireylerin de ehliyet almasını sağlamak için sürücü belgesi alabilir şeklinde bir ibarenin olması gerekmektedir. Engelli bireylerin sınava girerken de kendisi içi en uygun olan araç ve direksiyon ile sınava girmesi sağlanmaktadır. Yazılı durum için de aynı durum geçerli olmakla beraber bireylere son derece kolaylıklar getirilmiştir. İki sınavda içerik ve süre açısından son derece aynıdır. Bu nedenle engelli bireylere Birevim’den araç kampanyası sayesinde bireyler araç sahibi olabilir.

%40 Engelli Birey İçin Araç Kampanyası Nedir?

Engelli rapor yüzdesi %40 ve 89 arasında olan kişiler için ÖTV ve KDV indirimleri uygulanmaktadır. Bu durumda kişiler için belirlenmiş olan ÖTV indirim %26,3 KDV indirimi ise %15,24 olarak belirlenmektedir. Bundan yararlanmak isteyen bireylerin de bazı şartları taşıması ve firma tarafından uygun görülmesi son derece önemlidir. Özellikle engelli olan bireyin bunun resmi şekilde de ispatlanması hususu en önemli olan durumlardandır. %40 engelli birey için araç kampanyası nedir? Konusunda kişilere bu oranlardan bahsedilir.

Engelli bireylerin 18 yaşından büyük olması, engelli olarak kabul edilmekte olan bireyin %40 oranında engelini gösteren raporunun olması gerekir. Tam teşekküllü olan bir hastanede muayene olarak kişinin raporunu almış olması önem arz eder. Engelli olan bireyin araç kullanmasına yönelik olarak herhangi bir sorun ya da aksaklık durumunun olmaması da oldukça önemlidir. Kişinin araç kullanımına yönelik olarak herhangi bir aksam varsa da tertibatlı araç kullanır bir sorun yoksa da tertibatlı olmadan ÖTV indiriminden faydalanır şeklinde ibare yer almalıdır.

%90 Engelli Birey İçin ÖTV İndirim Oranı Nedir?

 Engelli olan bireylerin raporunun %90 üzerinde olması durumunda sıfır araçlarda ÖTV’den tamamen muaf tutulması söz konusudur. fakat bu bireylerin de yine de bazı şartları taşıması ve Birevim tarafından sunulacak olan indirim ya da kampanyadan faydalanması için bazı şartları uygulaması önem arz eder. Alınacak olan sağlık raporunun tamamen tam teşekküllü hastaneden alınması ve %90 engelli olduğunu belirten ifadenin de yer almasında fayda vardır. Rapor kısmında ise ÖTV istisnalı araç kullanabilir ibaresinin de bulunması önemlidir.

%90 engelli birey için ÖTV indirim oranı ne kadar? Konusunda ise kişilerin tamamen rahatlamasının söz konusu olduğu ÖTV muafiyetinden bahsetmek doğru olur. 18 yaşından büyük olup olmadığı aranmaksızın kişilerin hunun için başvuru oluşturması söz konusudur. engelli bireylerin aileleri de onun adına araç sahibi olabilir. Aracı almak isteyen kişinin A ve B sınıfı ehliyete sahip olması şartı aranmaktadır. Bu nedenle de kişilerin kolaylıkla ve pratik yoldan araç sahibi olması adına bu detayların bilinmesi ve elbette ki şartların taşınması da oldukça önemlidir.

ÖTV Muafiyeti Olan Engelli Araçları Nelerdir?

ÖTV muafiyeti olan engelli araçları nelerdir? Konusunda kişilerin alternatifinin oldukça memnun edici şekilde olduğu mümkündür. Öncelikle engelli bireylerin araç alması konusunda motor hacmine bakmaksızın vergiler dahil bedelin 450 bin TL altında olması gerekmektedir. bu araçların içinde de panelvan, otomobil, arazi taşıtı, ATV, SW gibi pek çok farklı tür ve tipteki araçlar vardır. Ancak değişen durumlara göre ise kişilerin alabilecekleri araç bedelinin daha fazla yükseldiği de söz konusudur.

Silindir hacmi 2800 cm3 panelvan ya da eşya taşımaya yönelik olan van, kapalı kasa olan birçok kamyonet vardır. Tüm motosikletler de aynı şekilde alınabilir. Otomobil almak isteyenler için de 1.6 hacme sahip olan otomobiller alınabilmektedir. Bu durumda engelli bireyler araçlar içerisinde sevdikleri ev de ihtiyaçlarına göre olan araçları satın alarak kullanabilir.

Engelli bireyler için sunulmakta olan pek çok kampanya ve de araç sahibi olma konusunda indirimler kişilerin en iyi şekilde araçlar almalarını sağlar. Bu nedenle Birevim firmasını tercih ederek kişiler kampanyalardan ve tüm detaylardan haberdar olacak şekilde en iyi araçlar hakkında bilgi alabilir. Engelli bireylere Birevim’den araç kampanyası kişilere son derece iyi fırsatlar sunar.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

9 − eight =