6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Konut Satışının En Çok Arttığı Şehirler Hangileri?

Konut Satışı

Konut satışı enflasyon oranı beraberinde artış sergilemektedir. Fiyatları konutun büyüklüğü veya küçük olması durumuna göre belirlenmektedir. Ancak konuya ilişkin konut satışının en çok arttığı şehirler hangileri sorgulaması da çokça araştırılmaktadır. Konut satışının yüzdelik oranlara eş değer şekilde artış yaşandığı şehirler aşağıdaki sıralama ile belirlenmiştir.

  • İstanbul 21 bin 993 satışı ile %18,8 oranla ilk sıradadır.
  • Ankara 12 bin 730 konut satışı ile %10,9 oranında ikinci sıradadır.
  • İzmir 7549 konut satışı ile 6,4 oranında üçüncü sıradadır.

Genel bakımdan belirtmiş olduğumuz ilk 3 sıralama da büyükşehirlerde konut satışının daha ileri düzeyde ilerlediği görülmektedir. Bu şehirler haricinde Türkiye’nin tüm şehirlerinde konut satışlarının devam ettiğini de belirtmek gerekir. Ancak iş yaşamına uygun hayat tarzı tercih edebilmek için büyükşehirlerde konut satışlarının daha hızlı olduğu görülmektedir.

Konut Satışları Ne Zaman Artar?

Konut satışları her yıl içinde belli fiyatlandırmalara oran ve insanların gereksinim duyduğu şekilde artış seviyesi yükselen konulardandır. Konuya ilişkin konut satışları ne zaman artar sorusunun cevabı da gayrimenkul yatırımları ve mevduat faizleridir diyebiliriz. Günümüz koşullarında evini satıp parasını faize koyarak kirada yaşayan vatandaş sayısı çok fazladır. Ancak gelir gider durumunu eşitleme hali göz önüne alındığı zaman mevduatta değerlendirilen miktarların belli bir süre sonunda yükselişteki değerinin kaybedileceği yönündedir. Bu durum nedeniyle yatırım araçlarının daha da yükselen etkisi beraberinde yeni yatırım yapma ve daire sahibi olmak isteyenler için konut satışlarının yeniden hızlanacağını belirtmek mümkündür.

2024 Ev Fiyatları Düşer Mi?

2024 yılının enflasyon oranı dikkate alındığında her şeyin fiyatı giderek yükselmektedir. Konuya dair 2024 ev fiyatları düşer mi araştırması da çokça sorgulanmaktadır. Ev fiyatları uzman görüşlere ve emlak dünyasına göre 2024 yılında düşmeyecek yönde belirtilmiştir. Ancak acil nakde ihtiyaç duyan daire sahipleri mevcut değerinin altında ev satabilmektedir. Bu durum bir nevi şansınızla ilgili olabilecek konu olduğu gibi bir yandan da bütçeye uygunlu halini öne çıkarmaktadır.

Araştırmanız kapsamında ev kredileri de oldukça yüksek faiz oranından hesaplanmaktadır. Bu durum vatandaşların kolay şekilde ev alabilmesini de zorlaştırmaktadır. Fakat normalde ev sahibi olan kişilerin yeni ev almak istemesi halinde mevcuttaki dairesini satarak yeni ev alabilme imkânı daha yüksektir. Bu yüzden gayrimenkul yatırımları yakından takip edilen konular arasında yer almaktadır.

En Pahalı Ev Hangi Şehirde?9

Genel bakımdan insanlar hayatını daha rahat ve konforlu yaşayabileceği şehirlerde geçirmek ister. Bu yönden Türkiye’nin en güzel ve özel şehirlerinden biri olan Muğla çokça öne çıkıyor diyebiliriz. Doğal güzellikleri bozulmamış yer olarak en pahalı ev hangi şehirde sorusuna da cevap olmaktadır. Çünkü gerçek anlamda evlerin yaşam alanına hitap edecek şekilde tasarlandığı yerdir. Dairelerin fiyatı şehirden dolayı yüksek seyir etmektedir. Ancak villa veya müstakil konutlarda bu fiyatlar çok değişkendir. Evin m2’si bu konuda büyük rol üstlenirken bahçeli alana sahip olması fiyatını doğrudan etkilemektedir.

Ev Fiyatları Hangi Aylarda Düşer?

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ev fiyatları hangi ayda düşer araştırmasını yapması önemli bir sorgulamadır. Ancak 2024 yılındaki fiyat tablosu oldukça değişken ve yüksek ilerlemektedir. Bu durum kapsamında uzmanlara göre 2023 yılındaki fiyat tablosundan daha yüksek fiyatlarda ev satışları olacağı belirtilir. Normal koşullarda veya geçmiş yıllarda emlakçılar yönünden belirtilen zaman dilimi kış ayları şeklinde öne çıkmaktadır. Çünkü kış mevsiminde ev taşımak genellikle daha meşakkatlidir.

Ayrıca satış oranı yaz mevsimine göre düşüş yaşamaktadır. Bu durumda ev fiyatlarının düşüşe geçmesini tetiklemektedir. Geçmiş yılların bilgisine dayanarak siz okuyucularımıza tavsiyemiz; günümüzün şartları beraberinde ev satış fiyatlarını takibe almanızdan yana olacaktır. Çünkü acil ihtiyacı olan kişiler yaz sezonunda ev satışını gerçekleştirme adına mevcut değerinden düşük fiyata satmaktadır.

Ev Fiyatları Yıl İçinde Ne Kadar Artar?

Ev almak isteyen veya bu yönde yatırımlarını takip eden kişilerin ev fiyatları yıl içinde ne kadar artar sorusu çok fazla dikkat çekmeye başlamıştır. Çünkü TÜFE oranı ev satışlarını da etkileyerek daha çok değer kazanmasını sağlamıştır. Bu nedenle yıl genelindeki ev satışlarının %84 oranında değer kazanacağını söylemek mümkündür.

Belirttiğimiz yüzdelik oran tamamen uzman görüşlerin belirttiği ve incelemeler sonucunda hesaplanan orandır. Bu nedenle dikkate almanızı önermekteyiz. Eğer daire satın almayı düşünüyor ve doğru karar vermek istiyorsanız; konut derecelendirme uzmanına danışmanızda fayda olacaktır. Emlak danışanları da bu konuda yeterli bilgi ve deneyimleri ile yardımcınız olacaktır.

Türkiye’de Hangi Şehirden Ev Almak Mantıklı?

Özellikle yurt dışı ekonomisi yönünden Euro ve Doların hayli değer kazandığı görülmektedir. Bu durum yabancı turistleri Türkiye’de hangi şehirden ev almak mantıklı sorgulamasını da öne çıkarmaktadır. Genellikle büyükşehirlerden yana tercih yapan ve yapmak isteyenler için başlıca öneriler İstanbul, Ankara ve İzmir yönündedir. Diğer şehirlerarasında Akdeniz şehirleri de çokça öne çıkmaktadır. Ancak uygun fiyatlı şeklinde yorumlanacak olursa; belirttiğimiz şehirlerden ev almanın daha mantıklı olduğunu belirtmeliyiz.

Ucuz Ev Bulmanın Yolları

İnsanlar bütçesine uygun gayrimenkuller araştırması yaparken bir yandan da uygun fiyata ev sahibi olabilmenin hayalini kurmaktadır. Bu yönden dikkat çeken araştırmaların sonucunda ucuz ev bulmanın yolları öne çıkmaktadır. Ucuz ev bulma yöntemleri arasında dikkat çeken durumlar ise aşağıdaki gibi sıralanır.

  • Lansmana özel durumlardan haberdar olma
  • Gelişen bölgeleri takip etme
  • Anadolu illerindeki fırsatları değerlendirme
  • Emlak endeksini takip etme
  • TOKİ projelerini takip edip, inceleme
  • Turistik bölgeleri araştırma

Yukarıdaki sıralama ucuz ev bulmanın yolları olarak belirlenmiş maddeler olup her bütçeye uygun fırsatları öne çıkarabilen durumlardır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

1 × 5 =