6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Malatya Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

malatya satılık daire

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki Yukarı Fırat Bölümü’nde yer alan Malatya, Türkiye’nin büyükşehir statüsündeki otuz ilinden biridir. 13 ilçesi ve 718 mahallesi bulunan Malatya, 806.156 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin yirmi sekizinci en yüksek nüfuslu ilidir. Doğusu Elâzığ ve Diyarbakır, güneyi Adıyaman ve Kahramanmaraş, batısında Kayseri, kuzeyi ise Sivas ve Erzincan ile çevrilidir.

Malatya’da Satılık Ev Fiyatları

Ocak 2022 sonu itibarıyla Malatya’da son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %66.06 oranında artış göstermiştir. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 414.810 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü 165 metrekaredir. Malatya’da aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 21 yıl seviyelerindedir. Malatya satılık daire fiyatları ortalama metrekare birim fiyatı Ocak 2022 sonu itibarıyla 2.514 TL olarak belirlenmiştir. Peki Malatya’da konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ilçeler hangileri? Malatya ilinde yıllık ortalamalara bakıldığında Ocak 2022 sonu itibarıyla en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Yeşilyurt ve Battalgazi olarak açıklanıyor. Bunun yanında amortisman süreleri dikkate alındığında ise Ocak 2022 sonu itibarıyla Malatya’da en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Akçadağ, Darende, Doğanşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi olmuştur. Malatya’da en geç kazandıran ilçeler ise yine Ocak 2022 sonu itibarıyla sırasıyla Akçadağ, Darende, Doğanşehir, Yeşilyurt, Battalgazi olmuştur.

Malatya’da Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Günümüzde ev sahibi olmanın birkaç yolu vardır. Bunlardan ilki peşin para ile ev sahibi olmaktır ve bu yöntem bilinen en kolay ev sahibi olma yöntemlerinden biridir. Bir diğer ev sahibi olma yolu ise banka kredisi kullanarak ev almaktır. Bu yol, ilk bakışta cazip gibi görünse de ortaya çıkacak dosya masrafları ve yüksek faizle sebebiyle tüketiciler geri ödemelerde sıkıntılı süreçlerle karşılaşabilirler.

Kredi kullanmaya gerek kalmayan, dolayısıyla sizi faizlerle burun buruna getirmeyen tasarruf finansmanlarından faydalanma yolu ise ev sahibi olmak için günümüz şartlarında en masrafsız yoldur. Her bütçeye uyan finansman modelleri ile ön plana çıkan, kredi kullanarak faizlerle karşılaşmak istemeyen herkes Birevim’le ödeme koşullarını tamamen kendilerinin belirleyeceği çeşitli tasarruf finansmanı planları ile ev sahibi oluyor. Kolayca ev sahibi olmak için artık yıllarca beklemenize gerek yok. Siz de istediğiniz ev için ihtiyacınız olan finansmanı, Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile kolayca edinebilirsiniz. Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle finansman edinmek için Birevim’in tasarruf planlarından yararlanabilirsiniz.

Birevim’in sağladığı tasarruf planlarından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek bütçenize uygun koşullarda konut sahibi olabilirsiniz. Birlikte Konut Finansmanını tercih ettiğinizde ödeme koşullarınıza uygun bir tasarruf planı grubuna dahil edilirsiniz. Bu grupta finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Kişiye Özel Konut Finansmanı alternatifini tercih ettiğinizde ise taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kısaca ödeme koşullarınızı tamamen siz belirlersiniz. Böylece bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşarsınız. Bu şekilde konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşırsınız.

Bunların yanında Birevim konut finansmanı tasarruf planlarının peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi seçme özgürlüğünüz de var. Peşinatlı konut finansmanında bütçenize uygun şekilde düzenlenen tasarruf planınızın, organizasyon bedelinin dışında, toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erken tarihte alırsınız. Peşinatsız konut finansmanının tercih ettiğinizde ise tasarruf planınızda yer alan organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksit vadenizi daha erken bitirirsiniz.

Neden Malatya’da Ev Satın Almalısınız?

Dünyada kayısının başkentinde neden Malatya’da ev satın almalısınız, sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. Öncelikle bu sorunun birçok cevabı olduğunu belirtmek isteriz.

Malatya tarım ve sanayi şehridir. Bulunduğu konum Malatya’nın büyümesinde önemli rol oynamıştır. Malatya Türkiye’nin 30 büyükşehrinden biridir. Bu sebeple buraya yapılan ev yatırımı size avantajlar sağlayacaktır.

Malatya kayısının başkentidir. Yetiştirilen kayısılar dünyada büyük üne sahiptir. Kayısı üretiminin %80ni Malatya ovasından karşılanır. Dolayısıyla bir tarım memleketi olan Malatya’dan bir ev alabilirsiniz.

Tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapması burayı günden güne cazibe merkezi haline getirmiştir. Neden Malatya’da ev satın almalısınız, sorusunun cevabı tarihi güzelliklerle dolu bu şehirden bir ev satın alabilirsiniz, olmaktadır.

Malatya büyük ve gelişmiş bir şehirdir. Bu sebeple buradan aldığınız bir evin yüksek kira getirisi olacağı için maddi olarak avantaj yakalayabilirsiniz.

Malatya’da büyük bir üniversite olduğu için canlı ve sosyal bir şehirdir. Bu nedenle oturmak için de Malatya’dan bir ev satın alabilirsiniz.

Ekonomisi ve tarımı gelişen Malatya’da iş imkanları da fazladır. Dolayısıyla buraya yaptığınız bir ev yatırımı ileri de daha da değerlenecektir.

Malatya Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle yatırım amaçlı mı, yoksa oturmak için mi, bir ev alacağınıza karar vermelisiniz. Cevabınız yatırım amaçlı bir ev almak istiyorum ise, ev alacağınız semt, evin büyüklüğü, ulaşım imkânı gibi etkenlere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Oturmak için bir ev almak arzusundaysanız, bu tamamen sizin zevk ve seçiminizle ilgili olmaktadır. Malatya’da satılık daire alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabı öncelikle alacağınız evin ipotek veya haciz borcu olup olmadığına dair ev sahibinden belge almalısınız.

Ev yapılırken projeye uygun yapılıp yapılmadığını sorgulamalısınız. Malatya deprem bölgesi olduğu için zemin etüdü yapılmış mı veya kat sayısı zemin etüdüne göre mi yapılmış araştırılmalıdır.

İnşa aşamasında deprem yönetmeliği uygulanmış mı deprem risk belgesi var mı, bakılmalıdır. Kullanılan malzemeler standarda uygun mu, kullanılmış yoksa malzemeden çalınmış mı, araştırılmalıdır.

Malatya’da Yaşam Koşulları Nelerdir?

Öncelikle yaşanabilecek bir şehir olan Malatya, Doğu’nun da en gelişmiş şehirlerdendir. Tarım ve sanayi çok iyi gelişmiştir. Halkın büyük çoğunluğu geçimini tarım ve sanayi üzerinden sağlamaktadır.

Kayısı ile adını dünyaya duyurmuş Malatya, aynı zamanda son derece doğal bir şehirdir. Hem doğa hem de tarihi olarak gezilecek yerleri bulunmaktadır.

Malatya’da ulaşım noktasında da sorun yaşanmamaktadır. Malatya bir havaalanı bulunmaktadır. Gelişmiş bir otobüs ağı seferleri de mevcuttur.

Malatya lüks ve modern binalara bulunmaktadır. Her kesime hitap eden semtlerinde rahatlıkla yaşam sürebilirsiniz.

Büyük bir üniversitesi bulunan Malatya’ya üniversite öğrencileri ayrı bir canlılık katmaktadır. Ekonomik ve eğitim seviyesinin iyi olduğu şehirde iş olanakları da kısıtlı değildir. Sonuç itibariyle Malatya’da yaşam koşulları nelerdir, sorusunun cevabı yaşam şartları bu çerçevede şekillenmiştir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 × four =