6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Motosiklet Markaları ve Modelleri

125 CC Motor

Özellikle özgür ruhlu bireylerin tercihi olan motosikletler, meraklıları için adeta bir tutkuya dönüşmüş durumdadır. Her beklentiye uygun araç üreten motosiklet markaları, bu anlamda tüm tutkunların aradığı özelliklere sahip motor yelpazeleri ile geniş alternatifler sunmaktadırlar. Her sürücünün beğenisi ve isteği farklı olacağı için motor firmaları, birbirinden farklı motosiklet modelleri kapsamında aşağıdaki türlere göre motor üretimi yaparlar.

Motosiklet Modelleri

  • Touring – Uzun Yol, Tur Motosikleti
  • Enduro – Arazi ve Asfalt Motosikleti
  • Cruiser – Amerikan Uzun Yol Motosikleti
  • Racing – Yarış Motosikleti
  • Street – Cadde Motosikleti
  • Commuter – Ulaşım Motosikleti
  • Scooter – Küçük Tekerlekli Ulaşım Motosikleti

Motosiklet, motor gücü ve yapısına göre mobilet (motorlu bisiklet) ve motosiklet olarak iki ana tipte üretilir. Bisiklet yapısına düşük güçlü bir motor takılmasıyla elde edilen taşıta mobilet veya motorlu bisiklet adı verilir. Düşük maliyetleri ve hafif olmaları sebebiyle ilgi gören mobiletlerin motor hacimleri 50-60 cm3 ve maksimum hızları saatte 50-60 km arasındadır.

Motor markaları tarafından üretilen motor modelleri ise hem motor hem de konstrüksiyon bakımından mobiletlerden daha güçlü bir yapıya sahiptirler. Şehir içi ve şehir dışı olarak kullanım amaçlarına göre çeşitli türlere ayrılırlar. Şehir içinde kullanılan motosikletler 80-400 cm3 hacminde, tek silindirli, hafif yapılı taşıtlardır. Maksimum hızları saatte 140 km’ye ulaşır. Ulaşım amaçlı kullanılan motosikletler ise 400-1000 cm3 hacminde güçlü vasıtalardır. Bunların orta güçlü olanları 400-500 cm3 hacminde, 2-3 silindirli, saatte 150-160 km hız yapabilen, 200-250 kg ağırlıkta araçlardır. Tam profesyonel amaçlı kullanılan motosikletler ise 500-1.200 cm3 hacminde, 4-6 silindirli, saatte 200-220 km hız yapabilen, normal otomobillerden bile daha hızlı ve hareket kabiliyeti yüksek, son derece güçlü araçlardır.

Günlük kullanımdan çok yarış gibi özel amaçlarla üretilmiş olan motosikletler de mevcuttur. Bu araçlar engebeli arazide yapılan motokros yarışmaları için geliştirilen kros motosikletleri olarak bilinirler. Bu araçlarda yükseklik arttırılmış, vites oranları düşürülmüş, derin çivili lastikler tercih edilmiştir. Hafif ve her türlü şartlarda gidebilen bu araçlar çok iyi süspansiyonlarla donatılmışlardır. Bunun dışında yol ve pist yarışlarında kullanılan motosikletler ise en güçlü araçlar olarak dikkat çekerler. Bu motosikletler saatte 300 km hız yapabilen, rüzgâr direncini azaltabilmek için kısmi kaporta kullanılan son derece güçlü vasıtalardır.

Motosiklet Türleri Nelerdir?

Motosikletler kullanım amaçları ve sürücülerin beğenisine uygun olarak çeşitli türlere ayrılırlar. Örneğin, 1-6 silindir arasında 50-1200 cm3 hacminde tek sıra ya da ters konumlarda yerleştirilen çeşitli tipleri bulunur. En çok kullanılan modelleri iki veya dört zamanlı modellerdir. İki zamanlılarda süpab sistemi döner ve titreşimli, dört zamanlı modellerinde ise üstten kam tahrikli süpab sistemi kullanılmaktadır. Su ve hava ile soğutmalı olarak da tasarlanabilirler.

Motosikletlere konulan motorlar normal otomobil motorlarına göre daha gelişmiş olarak tasarlanırlar. Otomobillerden daha ekonomik olan motosikletlerin motorları otomobillere göre daha performansa sahiptirler. Bunu sağlamak için her silindire ayrı karbüratörlü ve ön yanma odalı motor tipleri kullanılır. Yarış motosikletlerinin motorları yarış arabalarının güç/hız oranlarına yaklaşan bir performans gösterirler.

Hayalindeki araca ulaşmak için yeterli birikime sahip olmayan motosiklet tutkunlarına iyi haber Birevim’den geliyor! Birevim motosiklet finansmanı ile siz de kolayca motosiklet sahibi olabilirsiniz. Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı seçeneklerinden bütçenize en uygun olanı seçerek, taksitlerinizi tamamen gelirinize göre ayarlayın, hayalinizdeki motosiklete kolayca kavuşun. Peşinat ve faiz ödemek zorunda kalmadan motosiklet sahibi olmanız için Birevim motosiklet finansmanından hemen faydalanın!

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

4 × 1 =