6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Birevim

Orta Gelirliye Müjde! Yeni Evim Konut Finansman Programı

Toki kura çekilişi

Orta gelirliye yönelik konut kampanyasının detayları belli olmuştu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyası, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan ortak basın toplantısı ile duyurulmuştu. Orta gelirlilerin konut sahibi olması amacıyla duyurulan “Yeni Evim” kampanyasının başlangıç tarihi 16 Ocak 2023 olarak belirlenmişti. Orta gelirliye konut müjdesi olarak verilen kampanya; vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmıştı.

Yeni Evim Kampanyasının Şartları Nelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu açıklanan Yeni Evim Konut Finansman Programı kampanyasıyla ilk kez ev sahibi olmak isteyen orta gelirli vatandaşların mevcut emlak piyasası koşullarına göre çok daha uygun vade seçenekleriyle birlikte belirlenen ödeme planları doğrultusunda ev sahibi olması hedefleniyor. 81 ilde başlatılan yeni konut kampanyasına başvurular 16 Ocak 2023 tarihinde başlamıştı. Yapılan basın toplantısında aranan şartlar şu şekilde açıklanmıştı:

  • Kampanyadan yararlanacakların bir konut sahibi olmaması ve aynı zamanda son bir sene içerisinde konut alacağı ilde herhangi bir konut satışı yapmamış olması gerekiyor.
  • ve 2. bölgedeki (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) konutlar için vatandaşların son bir yıl içinde bu şehirlerde ikamet etmiş olması şartı aranıyor. Aynı zamanda alınan konutların satışı 5 yıl boyunca yapılamayacak.
  • Vatandaşların ilk 3 yıl içerisindeki aylık ödeme taksitlerinin bir kısmını geri ödeme şartı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.
  • İlk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olması beklenirken, başvurular ise banka şubelerinden yapılacak.
  • Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenirken, azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kâr payı oranları yüzde 0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacak.
  • Kampanya 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak.
  • Kampanya ile alınacak konutun aylık taksiti hane halkı gelirinin yüzde 40’ını geçemeyecek.
  • Kampanyadan yararlanmak için aile içerisinde herhangi birinin konut sahibi olmaması gerekiyor.
  • Birinci bölgede azami geliri 80 bin lira olan, ikinci bölgede azami geliri 65 bin lira olan ve üçüncü bölgede 45 bin lira olanlar başvurabilecek.
  • Kampanyadan yararlanacak kişinin son iki ayda SGK priminin ödenmiş olması gerekiyor.
  • Ev kadınları eşinin kefaleti ile konut sahibi olabilir iken eşlerden birinin kayıtlı olarak çalışması şartı aranacak.
  • Kampanyadan yararlanmak için yaş sınırı aranmayacak ancak ekonomik hayata girmiş olması ve bankadan kredi alabilecek durumda olması şartı aranacak.
  • Kampanya dâhilindeki evler sıfır olacak, ikinci el konutlara kampanyada yer verilmeyecek.

Orta gelir sahibi yeni ev alacaklara duyurulan kampanyada açıklanan konut kredisinin hangi konutlar için geçerli olacağı sorusuna yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Vatandaşlar, 3 farklı aşamadaki konutlar için kredi kullanabilecek. Bunlardan birincisi, tamamlanmış konutlar, ikincisi, belirli bir oranda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterlerine uygun konutlar, üçüncüsü ise yapımına başlanacak olan konutlardır.” açıklamalarında bulunmuştu. Orta gelirli aileler için taksit ödeme ve kredi kolaylığı sunan kampanyaya hep birlikte imza attıklarını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Evi olmayan kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yaparak, yeni konut finansman modeliyle ‘Yeni Evim’ diyoruz ve bu kampanyamızla birlikte ilk etapta 100 bin ailemizi inşallah çok kısa bir zaman içerisinde ev sahibi yapmayı hedefliyoruz.” açıklamalarına yer vermişti.

Yeni Evim Kampanyasından Hangi Bölgeler Yararlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen çalışmalarla geliştirilen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyası konut fiyatları ve vatandaşların gelir düzeyleri kapsamında 3 bölge ele alınmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, “Orta gelir düzeyindeki vatandaşlarımız için; o piyasa koşullarına göre çok daha avantajlı faiz/kar payı ve vade yapısı ilk 3 yıl Bakanlığımız katkısıyla ödeme kolaylığı ve kredi vadesi boyunca hane halkının geliriyle uyumlu bir ödeme planı sunduğumuz Yeni Evim Programını hazırladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla birlikte çalışarak, gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel seyri açısından ülkemizi 3 bölgede ele aldık.” ifadelerine yer vermişti.

Peki, “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyasının illere göre belirlenen tutarları ne kadar?

Program kapsamında: İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. Bölge; diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlenirken bankalar tarafından belirlenecek finansman tutarlarına göre ise:

  1. Bölge olan İstanbul’da en fazla 5 milyon TL
  2. Bölgedeki illerde en fazla 3 milyon TL
  3. Bölgedeki diğer illerde en fazla 2 milyon TL olacak.

Böylelikle proje kapsamında bankalar tarafından sağlanacak finansman tutarlarına göre en yüksek pay 1. bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL ile yer alacak.

Ev Sahibi Olmak İsteyen Tasarruf Sahiplerine En Büyük Destek Birevim’den!

2023 yılında Birevim’den yılın en güzel fırsatı “İlk Evim Kampanyası” devam ediyor. Yeni ev sahibi olmak isteyenlere birçok kolaylık sunan Birevim ile binlerce kişi kolayca ev sahibi oldu. Şimdi siz de İlk Evim Kampanyası’ndan yararlanarak düşük oranda taksit ödeme seçenekleri ve erken teslimat avantajları ile hayalini kurduğunuz, birikimlerinizi bu yönde yaptığınız eve kavuşmanız artık daha kolay. Üstelik Kredisiz, Peşinatsız!

YENİ EVİM PROJESİ KREDİ PAKETİ BİREVİM
1 Milyon TL kredide 749.000 TL faiz alınmaktadır. 1 Milyon projede 100.000 TL çalışma bedeli alınmaktadır.
1 Milyon TL kredide taksitler 9718 TL’den başlamaktadır. 1 Milyon projede taksitler 3300 TL’den başlamaktadır.
Son 1 yılda o ilde ikamet etmesi gerekmektedir. Tasarruf sahibimiz istediği bölgeden evini alabilir.
Üzerine kayıtlı konut olmaması gerekmektedir. Üzerine kayıtlı konut veya araç olabilir.
5 yıl boyunca konut satılamaz Borcunu bitirdikten sonra istediği an konutunu satabilir.
Sıfır konutlara kredi verilir. Sıfır veya 2. el konut alınabilir.
%10 peşinat şartı vardır. Peşinat şartı bulunmamaktadır.
Son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekir. Alım satım şartı bulunmamaktadır.
Hane halkının gelirinin %40’ını geçmesi halinde kredi verilmez. Hane halkının gelirine bakılmaz.

Kampanya dahilinde açıklanan plana göre;

  • 2 Milyon TL değerindeki ev 6.601 TL taksitle
  • 1.5 milyon TL değerindeki ev 4.950 TL taksitle
  • 1 Milyon TL değerindeki ev 3.300 TL taksitle
  • 750 Bin TL değerindeki ev 2.475 TL taksitle 2023 yılında enflasyon oranlarına yenilmeden ev sahibi olmanız kaçınılmaz.

Siz de hemen formu doldurun, hayalinizdeki eve kavuşmanın kolay yoluyla tanışın!

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

1 × 2 =