2.500 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Parsel Sorgulama – TKGM Parsel Sorgu Nasıl Yapılır?

parsel sorgulama

Parsel sorgulama TKGM (Tapu ve Kadastro Müdürlüğü) ve e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet projesi olan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile Türkiye’nin herhangi bir yerindeki tarla, ev, dükkan, apartman, bina, fabrika ve bahçe gibi birçok taşınmazın sorgulaması yapılmaktadır. E-devlet ve TAKBİS üzerinden ada parsel sorgulama işlemi de oldukça kolaydır. Parsel sorgulama TKGM üzerinden yapmak için Taşınmaz No girmek gerekmektedir. E-devlet üzerinden parsel sorgulama yapmak için de E-devlet şifre girerek işlem yapmak gerekmektedir.

Parsel Sorgulama Nedir?

Parsel Sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden gayrimenkullerin yerinin tespit edilmesi için yapılan işlemdir. Parsel sorgulama, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) tarafından vatandaşlara sunulan bir hizmet uygulamasıdır. Parsel sorgulama ile tapu müdürlüklerine gitmeden pafta bilgilerine, alan konumuna ve tapu bilgilerine ulaşmak mümkündür. TKGM Parsel Sorgu ile tarla, ev, dükkan, apartman, bina, fabrika ve bahçe gibi birçok taşınmazın sorgulaması yapılmaktadır. E-devlet üzerinden parsel sorgulama ile konut sigortası için cadde ve sokak benzeri bilgilerine ulaşılmaktadır. Kadastro parsel sorgulama için Google play üzerinden de uygulama indir seçnekleri bulunmaktadır.

Parsel Nedir?

Parsel, TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre; tapu ve imar yasalarına göre üzerinde tek bir yapı kurulabilecek biçimde bölümlenmiş toprak parçasıdır.

Ada Nedir?

Ada, TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre; Cadde, sokak, akarsu ve demiryolu gibi sınırları doğal ya da yapay engellerle çevrilen parseller topluluğuna ada denir.

Pafta Nedir?

Pafta, TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre; Büyük bir haritayı, planı ya da modeli oluşturan ayrı parçalardan her biri pafta olarak ifade edilmektedir.

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

Parsel sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ile vatandaşlar parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden istedikleri detaylı parsel sorgulama yapabilmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulamasını aşağıdaki linkten ziyaret edebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulamasını aşağıdaki linkten ziyaret edebilirsiniz.

TKGM | Parsel Sorgulama Uygulaması için tıklayın

TKGM Parsel Sorgulama için ada parsel sorgu ekranında bulunan lokasyon kısımlarını girip sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Sorgu ekranına parsel ve pafta bilgilerini de girdiğinizde arsanızın detaylı bilgilerini edinebilirsiniz.

Vatandaşlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile parsel sorgulama veya parsel inceleme yapabilmektedir. MEGSİS üzerinden yapılan parsel sorgulama da Kadastro’daki taşınmazlarla ilgili tapu bilgileri harita ile ulaşılmaktadır.

Ayrıca Tapu parsel sorgulama yaptırmak için arsa ve arazi sahiplerinin bulundukları il ve ilçedeki Tapu Dairesi binalarına bizzat gitmeleri gerekmektedir.

Parsel sorgulama E-Devlet ile de yapılmaktadır. E-Devlet parsel sorgulama için TC kimlik doğrulaması yapılması gerekmektedir. E-Devlet parsel sorgulama ile parsel numaralarına erişilebilmektedir.

e-Devlet Üzerinden Parsel Sorgu Nasıl Yapılır?

e-Devlet parsel sorgulama yapmak için e-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa PTT’ye giderek şifrenizi öğrenebilirsiniz. E-devlet şifresi ile e-Devlet (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris) erişim sağlandıktan sonra tapu sorgulama ve parsel sorgulama yapılmaktadır.

Ada parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler, Tapu Dairesi veya TKGM ada parsel sorgulama ve parsel sorgu ekranı üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Parsel Sorgulama Nasıl Kullanılır?

E-devlet ve TAKBİS üzerinden parsel sorgulama işlemi oldukça kolaydır. TKGM parsel sorgulama uygulamasında; İsme göre tapu sorgulama, Tapu başvuru sorgulama, Başkasına ait tapu sorgulama, Ada parsel sorgulama, 3D Parsel sorgulama ve Detaylı parsel sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Parsel Sorgulama İşlemi Başarısız Olursa Ne Olur?

TKGM parsel sorgulama işlemin başarısız olması durumunda bu Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) kaydınızın olmadığı anlamına gelmektedir.

TAKBİS Nedir?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS), E-Devlet projesidir. TAKBİS, Türkiye genelinde mülkiyet bilgilerinin online ortamda görüntülenmesini sağlayan bir sistemdir. TAKBİS, ada ve parsel sorgulama işlemi için özel hizmet veren siteler ile bilgi paylaşımı yapmaktadır. TKGM, TAKBİS kaydı yapılmasına kişisel verilerin güvenliği açısından önem gösterir.

Benzer Yazılar
Bilgi Bankası

Engelliler İçin ÖTV Muafiyetli Araç Satışı

Bilgi Bankası

Engelli ÖTV İndirimi Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Bilgi Bankası

Engelli Raporu ile Araç Alımı ve Şartları Nelerdir?

Bilgi BankasıBirevim

Taksitle Araba Nasıl Alınır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

16 − 1 =