6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Yaşam alanlarımızla dışarıyla olan ilişkisini pencereler ve duvarlar belirliyor. Kış ayında evin içini sıcak, yaz döneminde ise serin tutmak için pencere ve kapı yalıtımlarında önem vermek gerekiyor.

Pimapen yaz kış ayarı nasıl yapılır? Pimapen camlar ve kapılar günümüzde yalıtım konusunda en önemli yardımcılarımızdan bir tanesidir. Birçok üründe yaz kış ayarı yaparak yalıtımın çok daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Pimapen yaz kış ayarı yapmak için sezona göre ve evinizin hava girişini ayarlamalısınız. Bu ürünlerde yaz ayarında hava girişi fazla olurken kış ayarında ise an aza indirilir. Böylece enerji tasarrufu elde edilir.

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Pimapen kapı veya pencerelerin kilit kısımlarında oval bir mekanizma bulunur. Bu mekanizmanın orta kısmı alyan anahtarın girebileceği şekilde ayarlanmıştır. Pimapen yaz kış ayarını kolayca yapabilirsiniz. Ancak bu bölümü 90 derece döndürmemelisiniz. Bu cıvatayı sıkarak pimapeni kış ayarına getirebilir ya da gevşeterek yaz ayarına dönüştürebilirsiniz.

Pencerenin Yaz Veya Kış Ayarı Nasıl Anlaşılır?

Pimapen pencere sistemlerinin kilit bölümünde ayarı gerçekleştirdiğiniz cıvatanın üstünde çentik bulunuyor. Bu çentiğin yönüne dikkatli bir şekilde bakarak pencerenin hangi pozisyonda olduğunu göreceksiniz. Eğer çentik sola doğru yönelmişse yaz ayarındadır. Diğer tarafta ise kış ayarındadır.

Pencerelerde Isı Yalıtımı Durumu

Isı yalıtımı için pencerelerin yalıtımda rolü son derece büyüktür. Pencerede hava kaçağı bulunuyor tespit edilmesi gerekir. Ayrıca pimapen pencere modellerini yeni ürünlerden olması önemlidir. Yaz kış ayarını takip edip yalıtımı güçlendirmekte önemlidir.

Pimapen yaz kış ayarı yapılması mevsime göre gerçekleştirilir. Pimapen kapı ya da camlarında yaz modunda hava girişi fazla olurken kış modunda pimapen contasının sıkıştırılması sayesinde hava girişi minimum seviyeye indirilir.

Pimapen Yaz-Kış Ayarının Faydaları Nelerdir?

Mevsimine göre ayar yapmadan önce pencere ve kapılarınızın arıza yapmasını önlemek gerekir. Kış ayları için bu özelliğin çok büyük avantajı bulunur. Rüzgarı soğu kesip izolasyon sağlar.

Pimapen Yaz ve Kış Soğuğu Rüzgarı Keser Mi?

Pencere ve kapılarınızı kış ayarına getirerek soğuğun etkisini azaltabilirsiniz. Ancak bu ayar tek başına yeterli değildir. Montajı yapılan camların açılan kanatlarının da takozla kaldırılması gerekir. Doğru şekilde montajı yapılmayan pimapen ürünler salkma yapar. Pimapen cam çıtalarının sökülüp kanadın takoz ile kaldırılmasından sonra zamak ayarı yapılmalıdır.

PVC pencereler, ev ve iş yerlerinin ısı yalıtımında önemli rol oynamasını sağlayacaktır. Kış aylarında pencerelerin hava sızdırmazlığını artırarak ısı kaybını azaltabilir.

Pencere Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Kış ayları içerisinde pencerenin hava sızdırmazlığını arttırabilmek için, pencerenin kanatlarının çerçeveye tam oturması gerekir. Pencere kanatlarının üzerindeki vidaları döndürerek, kanatların çerçeveye daha fazla yaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Pencere Kanatlarını Kontrol Edin

Pencereyi açıktan sonra kanatların çerçeveye nasıl oturduğunu kontrol etmelisiniz. Kanatların çerçeveye iyice oturması önemlidir. Eğer kanatlarda boşluk bulunuyorsa ısı kaybına neden olur.

Kanatları Çerçeveye Yaklaştırın

Pencerenin kanat bölümlerini çerçeveye sağlıklı şekilde oturtmak için, vidaları saat yönünde çevirerek kanatların çerçeveye yaklaştırın.

Kanat Vidalarını Döndürün

Pencerenin kanat bölgelerini çerçeveye tam olarak oturtmak için, kanatların üzerindeki vidaları döndürmelisiniz. Vidaları saat yönünde çevirerek kanatların çerçeveye yaklaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hava Sızdırmazlık Kontrolü Yapın.

Pencereniz üzerinde hava sızdırmazlık kontrolü yapın. Pencereyi kapattıktan sonra, kanatların çerçeveye iyice oturduğunu kontrol etmelisiniz.

Pencere Yaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Yaz ayına gelindiğinde pencerenin hava sızdırmazlığını azaltabilmek için, pencerenin kanatlarının çerçeveden biraz uzaklaştırmalısınız.

Pencere Kanatlarını Kontrol Edin

Pencerede kanatların çerçeveye nasıl oturduğunu kontrol etmelisiniz. Kanatların çerçeveye iyice oturtmalısınız.

Vidaları Gevşetin

Pencerenin kanatlarını çerçeveden uzaklaştırmak için, kanatların üzerindeki vidaları gevşetmelisiniz. Vidaları saat yönünün tersine çevirerek bu işlemi yapabilirsiniz.

Kanatları Çerçeveden Uzaklaştırın

Pencerenin kanatlarını çerçeveden uzaklaştırmak isterseniz vidaları saat yönünün tersine çevirebilirsiniz.

Hava Sızdırmazlık Kontrolü Yapın

PVC ürünün de hava sızdırmazlık kontrolü yapın. Pencereyi kapattıktan sonra, kanatların çerçeveden yeterince uzaklaştığını kontrol etmelisiniz.

PVC Yaz Kış Ayarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pencere ayarı yaparken pencerenin kanatlarını çok fazla sıkıştırmamalısınız. Bu, pencerenin kanatlarına zarar verebilir. Bununla beraber pencere kanatlarını çok fazla da gevşetmemelisiniz. Pencereyi açarken dikkatli olmalısınız. Pencere ayarı, pencerenin performansını ve dayanıklılığını arttıran konulardan bir tanesidir.

Pimapen yazlık kışlık ayarı yaparak, izolasyonu daha iyi yapabilirsiniz. Kış aylarında pencerelerin daha sıkı kapanmasını sağlayacak yazlık kışlık ayarı evde ısıyı koruma altına alacaktır.

Pimapen yazlık kışlık ayarı ile sizde tasarruf elde edebilirsiniz. Pencerenin kenarında bulunan pim üzerinden mevsime göre bir koruma elde edebilirsiniz.

PVC Kapı Ayarı Nasıl Yapılır?

PVC kapı ayarı birçok pimapen kullanıcısı tarafından araştırılmaktadır. PVC kapı ve pencere sistemleri birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. PVC kapısının ayarının bozulması için birçok farklı neden olabilir. PVC kapılarda uzun süreli kullanımın mümkün olabilmesi için birtakım kurallara dikkat etmelisiniz. Bu kurallar;

  • PVC kapıları yaz ve kış modlarına göre ayarlayın,
  • Kapılar birden fazla açma moduna sahipse aynı anda iki mod birden kullanmayın,
  • PVC kapılar sert müdahalelere maruz kalmamalıdır.

PVC kapı modellerinde de yaz ve kış ayarı bulunuyor. Bununla beraber kapının belirli dönemlerde kontrolden geçirilmesi gerekiyor. Pimapen kapılarda yaz ve kış ayarını yapmak için;

  • PVC kapılarda yaz ve kış ayarını yapabilmek için kilit mekanizmasının yerini bulmalısınız.
  • Kapı modellerinde kilit içerisine alyana müdahale ederek kilidi döndürmelisiniz.
  • Sola doğru döndürürseniz kış ayarına getirirsiniz.
  • Silindir kilit üzerinde yer alan çentik eğer ortada yer alıyorsa bu durum pencerenin standart ayarda olduğunu gösterir.
  • Silindir üzerinde yer alan çentik sağa doğru olması durumunda pimapenin yaz ayarının açık olduğunu gösterir.

Pimapen modelleri mevsimlere göre kullanılmalıdır. Böylece üst düzey bir performans elde edebilirsiniz. Ayrıca pimapenlerin kullanım ömrünü uzatır. Aksi durumda yaz mevsiminde pimapenlerin içeriye soğuk hava sızdırması problem çıkarabilir.

PVC Kapıların Ayar Durumu Nasıl Anlaşılır?

PVC kapıları ayarlayacağınız sırada ayarını görebilirsiniz. PVC kapılar ayarı yapılarak size teslim edilir. PVC kapının silindir bölümüne bakmalısınız. Kapı üzerinde silindir ve çentiğin durumunu kontrol ederek kapının hali hazırda sahip olduğu ayarı kolayca öğrenebilirsiniz.

PVC Pimapen Kanat Ayarı

PVC pimapen kapı modellerinde yapılması gereken ayarlardan bir tanesi de kanat ayarıdır. Bunun için şu aşamaları takip etmelisiniz;

  • Menteşelerin üzerinde yer alan pimleri sökerek çıkartın,
  • Menteşenin üst kışında bulunan vidaları sökün,
  • Üst bölümde yer alan menteşeyi 5mm kadar geriye doğru çekin,
  • Menteşeyi vidalayın,
  • Orta vidayı yerine takın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra kanadın yukarı doğu kalktığını görebilirsiniz. PVC pimapen ayarlarını bu şekilde yaparak aradığınız yalıtım desteğini elde edebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

8 + sixteen =