6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıKampanya

Senetle Araba Almak Mümkün mü?

Kredi çekme konusunda sorun yaşayanlar galeriden araba almak veya finansman sağlayan aracı firmaları kullanmak istemektedir. Siz de araba almak istiyorsanız, senetle araç alma konusunda gerekli yerlere başvuru yapabilirsiniz.  Ön araştırma yaparak, düzenli ödeme yapabileceğiniz miktarlara hazırlıklı şekilde senetle araç almaya yönelebilirsiniz.

Senetle Araba Almak Nedir?

Senet, yasal bir borçlandırma yöntemi olarak uzun senelerdir varlığını koruyan bir yöntemdir. Senetle araba almak ise, arabayı senet yöntemi ile alma sürecini ifade etmektedir. Senetli alışveriş imkanı sunan firma, borçlu kişiyle senet imzalama karşılığında araba vermektedir. Araba satış miktarları ev eşyası vs. ile karşılaştırılırsa daha büyük meblağ olacağı için hassasiyet de artmaktadır.

Senetle Araba Almak Mümkün mü?

Bir firmadan senetle araba almak mümkün olup, bazı firmalara göre şartları değişebilmektedir. Kredili araba mümkün olmadığında ikinci seçenek olarak senetle araba almayı düşünebilirsiniz.  Acil araç ihtiyaçlarınız varsa, senet taksitleri daha kolay görünüyorsa, düzenli senet ödemelerini deneyebilirsiniz.

Tasarruf Planlarına Göre Peşinatsız Senetle Araba Almak

Senetle araba almanın yöntemleri olduğundan, bunları ayrı şekilde açıklamak faydalı olacaktır. İlk olarak, tasarruf planları demek, anında araç almak yerine çekiliş yöntemiyle araç almak anlamına gelmektedir.  Uygun fiyatlarla senet ödemesi yaparken, çekilişle beraber araç sahibi olabilirsiniz. Şayet araç almak sizin için “Biraz geç olsa da olur” durumuna uygunsa, tasarruf firması seçebilirsiniz.

Tasarruf firmasından senetle araba almanızı daha erkene alabilecek kişiye özel ödeme planları olabilmektedir. Ödemelerdeki taksit sayısını artırdığınızda, erken teslimat ayrıcalıkları olabilmektedir. Fakat peşinatsız senetle araba için en net sonucu direkt olarak firmayla görüşmek faydalı olacaktır.

Otomotiv Firmalarından Senetle Araba Almak

Birçok kişinin en yaygın kullandığı araba alma yöntemi, otomotiv firmalarıdır. Otomotiv firmaları, yasal açıdan uygun faiz yöntemleriyle beraber senetle araç verebilmektedir. Otomotiv firması, direkt bir markanın satış bayisi olabilir. Ayrıca karışık marka satış yapan firmalar da olabilir. Firmalar satış yaparken senetli olarak müşterilere araç satışı yapabilmektedir.

Otomotiv sektöründen bir firma seçip araç almak istiyorsanız peşinat ve faiz konusu değişebilmektedir. Senetle araba veren galeriler açısından doğru firmayı bulmanıza yardım eden yönlendiricilerden destek alabilirsiniz. Örneğin araç satış danışmanlık firmaları vs. size yardım edebilmektedir.  Araç satış danışmanlık firması başvurunuz öncesi kendi çevrenizi de kullanabilirsiniz.

Daha önce araç alarak senetli ödeme yapmış tanıdıklarınızdan faydalanabilirsiniz. Referanslı yeni müşteriler bazen ek indirimlere de yol açabilmektedir.

Senetle Araba Almanın Artıları

Senetle araba almanızın birçok artısı vardır. Öncelikle bankalardan kredi çekme sorunu otomatik olarak kalkmış olmaktadır.  Senet yaparak, finansman sağlayan başka bir firmaya borçlanmış olursunuz. Ödemeleri aksatmama konusunda kendinize güveniyorsanız senetli araç almanın artılarını değerlendirmiş olursunuz.

Otomotiv firmasının senet ödemeleri yüksek geldiyse, finansman firmalarından daha gecikmeli, ancak daha uygun taksitle araba sahibi olabilirsiniz.  Çeşitli tasarruf planlarından hangisi size uygunsa etkili şekilde araç ödeme sürecine dahil olmuş olursunuz.

Bir sözleşme imzalayacağınız için, senetle araba almanın karşılıklı anlaşmaya dayalı olduğunu görebilirsiniz.  Yani senet, karşılıklı bir sözleşme demektir ve her iki taraf, resmi geçerliliği olan bir evrak üzerinden işlem görecektir.

Bir firmayla anlaşma yaptığınızda peşinatı ödeme şansınız varsa, çok faiz eklenmeden uygun bir araç almış olursunuz. Piyasadaki araç fiyatları sürekli değiştiği ve yükseldiği için peşinatı fazla vermek daha mantıklı olabilmektedir. Çünkü senetle araba ödemelerinde, güncel duruma göre yeni fiyat güncellemeleri de oluşabilmektedir.

Senetle araba alırken onay süreci daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleşmektedir. Yani daha az strese girmiş olursunuz. Elbette ödemeler aksadığında yine icra riski olduğunu unutmamanız gerekmektedir.

Senetle Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Senetle araba almadan önce, firma araştırması yapmanız, ödeme esneklikleri hakkında bilgi almanız önerilmektedir. Hangi firma nasıl koşullarda senetle ödeme imkanı sunuyor karşılaştırma yapmanız avantaj sağlar.

Araç ödeme süreçlerinde aralarda toplu ödeme yapıp yapamadığınızı sorabilirsiniz. Borcu kısaltmak istediğiniz zaman, sizi nasıl bir süreç bekliyorsa, sözleşme kapsamına göre detayları incelemelisiniz.

Senetle araç almadan önce, ödeme süresi boyunca gelir gider dengesini doğru şekilde ayarlamanız gerekmektedir. Borçla alakalı davalık olduğunuzda yeniden senetli alışveriş yapmanız olumsuz etkilenebilir. Otomotiv sektörü de araba almak isteyenler için ödeme garantisi istemektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nine − six =