6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Sıfır Araç Alırken Bilinmesi Gerekenler

sıfır araç alım

Fiyatları günümüzde çok yüksek olduğu için sıfır araç alırken bilinmesi gerekenler dikkat edilmelidir. Bu hususlara yönelik olarak araç satın alındığı zaman kişiler herhangi bir şekilde aracında sorun yaşamaz. Araç şu an neredeyse herkesin ihtiyaçlarını kolay bir şekilde karşılayacak bir istektir. Özellikle yeni bir araç satın alınacağı zaman her türlü ihtiyacı yerine getirmesi gerektiği düşünülür. Bununla beraber sıfır araç ya da ikinci el araç alınabilir. İkinci el araç alırken kişiler belirli noktalara dikkat ederken sıfır araç alınırken de bazı noktalara dikkat etmek önemlidir. Sıfır araç fiyatları daha yüksek olduğu için bu konuya önem vermek gerekir.

İhtiyaçların Doğru Belirlenmesi

Kişiler sıfır araç satın almak istiyorsa eğer bu durumda ilk olarak hangi aracı seçeceğine karar vermelidir. Ancak araca karar vermeden önce ilk olarak tamamen kendi ihtiyaçlarının belirlenmesi çok daha önemlidir. Örneğin kişiler geniş bir aileye sahipse bu durumda aracın da geniş bir içeriğe sahip olması gerekir. Ancak uzun bir süre tek başına aracı kullanacak olan kişilerin bu kadar büyük hacimli bir araca ihtiyacı olmayabilir. Bununla beraber araç seçimlerindeki en temel kriterler göz önünde bulundurmalıdır. Bu kriterler genelde aracın maliyeti ya da konforu olur.

Maliyetinin kişinin bütçesine uygun olup olmaması oldukça önemlidir. Bununla beraber aracın sahip olduğu donanım da göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle yüksek fiyatlı olan araçların donanımları iyi olmalıdır. Kişiler tüm ihtiyaçlarını belirledikten sonra ve nasıl bir araba almak istediğine karar verdikten sonra bir bütçe planlaması çıkarabilir. İhtiyaçlara yönelik olarak tercih edilecek araç seçimi kişiler için de çok daha kolay olur. Bu anlamda araç seçiminde ihtiyaç belirlemesi oldukça önemlidir.

Araçları Yakından Tanımak

Kişilerin sıfır araç almadan önce dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da araçları araştırmaktır. İhtiyaçlar belirlendikten sonra kişiler hangi aracı alıp almayacağı konusunda bir liste çıkarmalıdır. Ardından kendi ihtiyaçlarına karşılık verecek olan araçların özelliklerinin karşılaştırılması gerekir. Araçların özellikleri bilindiği taktirde kişiler araçlarla ilgili olarak çok daha fazla bilgiye sahip olur. Aslında bu araştırma sırasında kişiler ihtiyaçlarını çok daha net bir şekilde anlayabilir. Aslında bu adım kişilerin seçmiş olduğu aracı uzun vadede her türlü beklentisini karşılayıp karşılamayacağına dair fikir sahibi olmasına da oldukça yardımcı olur.

Satın almak istenen araçların özellikleri bakılırken aynı zamanda sıfır aracın avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle araç paketlerini karşılaştırmak ve çok çeşitli ayrıntılarını öğrenmek de araçlar hakkında fikir edinmeye yardımcı olur. Kişiler eğer araçlar hakkında çok fazla bilgi sahibi değilse bu konuda araç satış temsilcilerine danışabilmektedir. Aynı zamanda internet üzerinden yapılan araştırmalar sayesinde araçlar hakkında her türlü detaya sahip olunabilir. Bununla beraber araçlar için yapılmış olan yorumlar da göz önünde bulundurulabilir.

Araçların Yakıt Türü Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Aracın yakıt türü de sıfır araç almadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunur. Aslında bu aşama ilk bakıldığı zaman çokta önemli değilmiş gibi düşünülebilir. Ancak satın alınmak istenen aracın yakıt türü ile ilgili kişiler yeterli bir bilgiye sahip olunduğu zaman uzun vadede aracın kişinin bütçesine uygun olup olmadığı hakkında fikir edilmesine yardımcı olur. Bu anlamda bakıldığı zaman LPG’li, benzinli ya da dizel olan araçların yanı sıra son dönemlerde gelişen elektrikli otomobillerin yakıt türleri de ayrı olarak incelenmelidir.

Örnek verecek olursa eğer dizel olan araçlar benzinli olan araçlara yönelik olarak çok daha fazla yakıt tasarrufunu sunmaktadır. Ancak benzinli otomobiller diğer yakıt türlerine göre çok daha güçlü bir sürüş performansı sunar. Araç yakıt türlerinin verilmiş olduğu örnekleri dışında araç özellikleri dikkat edilerek bu konuyla ilgili olarak çok daha ayrıntılı fikir sahibi olmak mümkündür. Kişiler almak istedikleri aracı hem kendisine hem de bütçe yönetimine uygun bir şekilde olup olmadığına bu anlamda karar verebilir.

Araç Vergisi ve Diğer Giderleri Hakkında Bilgi Edinmek

Araç vergisi ve diğer giderleri de sıfır araç alımında mutlaka kişilerin göz önünde bulundurması gerekenler arasında yer alır. Hatta bu aşama kişilerin araç almadan önce dikkat etmesi gereken en önemli aşamalardan biri olduğu da söylenebilir. Çünkü aracın uzun vadeli olarak getirilecek olan tüm masrafları göz önünde bulundurulur. Başta motorlu taşıtlar vergisi olmak üzere diğer masrafları da bir liste haline getirilmelidir. Buna yönelik olarak aracın ortalama yıllık gider maliyeti hakkında fikir edinebilmeler. Kişiler araçlar arasında seçim yapamıyorsa ve hangi aracı alacağına karar vermiyorsa bu aşama aslında oldukça yardımcı olacaktır. Araçların başlıca giderleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Araç onarım masrafları,
  • Periyodik bakım masrafları,
  • Motorlu Taşıtlar Vergisi,
  • Yakıt tüketimi,
  • Trafik sigortası,
  • Muayene ücreti,
  • Lastik değişim ücretleri,
  • Fark ücretleri,
  • Kasko,
  • Köprü ve otoyol kullanımı.

Satın alınmak istenen aracın tüm bakım ve kullanım masrafları bir tablo haline getirildiği zaman aracın bir sene içerisinde bütçeyi nasıl etkileyeceğini gösterir.

Yetkili Servis Ağı

Yetkili servis ağı da araç satın almak isteyen kişiler için oldukça önemlidir. Kişiler yukarıdaki adımlar ile hangi aracı satın almak istediğine karar verdikten sonra seçtiği otomobil markasının bulunmuş olduğu bölgedeki servis ağlarını incelemelidir. Tecrübeli ve geniş bir yetkili servis aracı kişiler için hem araç satın alma aşamasında hem de daha sonrasında kişilere çok farklı konularda yardımcı olabilir. Aynı zamanda yetkili servise alınan araçlar hakkında deneyimli ve profesyonel olması da önemlidir.

Kişinin her türlü ihtiyacını göz önünde bulundurarak hangi arabanın ona daha uygun olabileceğini bile söylemelidir. Servis ağı bir aracın tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek nitelikte olmalıdır. Bu anlamda aynı zamanda aracı satın alacak olan kişinin gelecekte araçla ilgili olarak yaşayacağı her türlü probleme de yardımcı olmalıdır. Bu anlamda deneyimli ve uzun süredir bu işi yapan kişilerle iletişim halinde olmak oldukça önemlidir.

Test Sürüşü Yapmak

Test sürüşü yapma adımı da sıfır araç alacakların dikkat etmesi gereken ayrıntılardan biridir. Kişiler istediği aracı belirledikten sonra ve tüm ihtiyaçlarına karşılık verebileceğini düşündükten sonra mutlaka son olarak test sürüşüne çıkmalıdır. Aslında en önemli başlıklardan biri test sürüşüdür. Çünkü kişiler seçmiş olduğu araca tamamen hakim olmalı ve araç içerisinde kendisine oldukça rahat hissetmelidir. Kişiler seçmiş olduğu aracın kendine tam anlamda uygun olup olmadığını ancak test sürüşü yaparak anlayabilir.

Test sürüşü sırasında aracın kişiye yeterli konforu sunup sunmadığı da ortaya çıkar. Aynı zamanda sürüş deneyimi olan kişiyi memnunu edip etmeyeceği de oldukça önemlidir. Araçla ilgili olarak diğer özelliklerde de sürüşü sırasında rahat bir şekilde öğrenilebilmektedir. Sıfır araç alınırken bilinmesi gerekenler göz önünde bulundurulduğu zaman kişiler tamamen kendilerine uygun ve uzun süreli olarak kullanabileceği araçları satın alabilmektedir. Araç satın alırken dikkat edilmesi gerekenlerin yanında aynı zamanda sürüş sırasında dikkatli olmak da aracı uzun süreli olarak kullanılmasını sağlar. Aynı zamanda araç satılacağı zaman iyi bir şekilde kullanıldıysa oldukça kolay şekilde satılabilir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2 × 5 =