6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Ülkemizde Satılan 3 Tekerlekli Motosiklet Modelleri

3 Tekerlekli Motosikletler

Farklı bir tarz yaratmak isteyenler için son derece hızlı bir şekilde piyasada kendine yer bulan 3 tekerlekli motosikletler devamlı olarak yenilenip yollardaki yerlerini almaya devam ediyorlar. Motosiklet hissiyatını yaşamak ama bir yandan da herhangi bir risk yaşamak istemeyenler için üç tekerlekli motosikletler en iyi seçeneklerden biri olarak sunulur. Ülkemizde üç tekerlekli motosiklet modelleri gittikçe artış göstermeye başlamıştır. Özellikle satın almak isteyen kişiler tarafından model araştırması çoğunlukla yapılır.

Sizde bu konuda ilgiliyseniz ve ne alacağınız ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilseniz ilk olarak ülkemizde satılan 3 tekerlekli motosiklet modelleri araştırması yapmayı ihmal etmemelisiniz. Daha sonra sizin için tasarım, güç ve fiyat olarak en iyi olan modeli bulmak çok kolay olacaktır. Bu konuda dikkatli olabilmek için neye bakacağınızı bilmeniz sizin için yeterli olacaktır.

3 Tekerlekli Motosikletlerin Avantajları Nelerdir?

  • Rahatlık isteyenler için idealdir.
  • Trafikte hakaret kısıtlaması olmaz.
  • Park konusunda sorun yaşamazsınız.
  • Bazı bölgelerde elektrikli olarak kullanılabilir.
  • Viraj alabilme yeteneği araba performansına yakındır
  • Güvenli ve sağlam bir yapıya sahiptir.

3 Tekerlekli Motosiklet Kullanmak İçin Ehliyet Gerekir Mi?

Silindir hacmi 125 santimetreküp olan gücü 11 kilovat olan,  güç ve ağırlık oranı 0,1’i üstünde olmayan, sepetli ya da sepetsiz iki tekerlekli motosikletlerle gücü 15 kilovatı aşmayan, 3 tekerlekli motosiklet çeşitleri kullanacakların A1 sınıfı ehliyete sahip olması istenir. Tam bir otomobil hissiyatını sahip olmasa da motosikletlerin taşımış olduğu riski de taşımazlar. Şehir içinde motosiklet keyfini yaşamak isteyip ancak yüksek riskten de uzak duranlar için bu motorlar üst sıralarda gelmeye başlamıştır. Sizlerin bu konuda yapmanız gereken ilk şey doğru seçim yapmak olacaktır. Bu konuda profesyonel kişilerden bilgi alıp, daha kolay karar verebilirsiniz.

Türkiye’de 3 Tekerlekli Motosiklet Modelleri

Türkiye’de üç tekerlekli motosiklet konusunda şimdilik çok fazla seçenek olmamakla beraber yine de alabileceğiniz ve kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayacak seçeneklerde mevcuttur. Bu seçeneklerin teknik veri ve fiyatlarına bakıp sizlerde en doğru tercihi yapıp, motosiklet keyfini çıkarabilirsiniz. 3 tekerlekli motor modelleri klasik iki tekerlekli modellere göre son derece farklı bir sürüş deneyimi sağlar. Tekerlek sayısı, yükseklik yol tutuşu ve sürüş güvenliği açısından diğer modellerden ayrılır. Bu farklar, motosiklet sektörüne farklı bir boyut getirirken, sürücüler içinde ayrıcalık yaratır.

Yamaha Niken

Yamaha firmasının özel bir şekilde üretmiş olduğu Niken 3 tekerlekli motosiklet  modeli olarak sunulur. Ön kısımda yer alan iki tekerlek ile daha sağlam bir yol tutuş fırsatı sunmasının yanı sıra motosiklet limitinin yüksek olmasına da olanak sağlar. Genel olarak dağ yollarında tercih edilen motor tarzına sahip olan bu Niken modeli değişik güç seçenekleri ile insanların en çok tercih ettiği modeller arasında yer alır. Dört zamanlı ve üç silindirli bir motoru bulunan bu motor sıvı soğutmalı bir şekilde sunulur. DOHC ve 4 subap motor hacmine sahiptir.

Motorun sıkıştırma seviyesi 11.5:11 olarak belirtilmiştir. Bu seçeneğin en fazla beygir gücü 115 beygir şeklinde sunulur. Vites geçişlerinin kolay olması için debriyaj modeli olarak ıslak bir seçenek sunumu yapılırken, ateşleme işlemi içinde TCI şanzıman sıralı sistem sunulur. Yamaha Niken modeli 6 ileri vites seçeneği sayesinde rahat bir şekilde hızlanma ve kontrol edilme imkanını da  kullanıcılar için sunar. Yakıt aktarımı zincirli olduğu için kolay aktarım sağlar. Bu 3 tekerlekli motosiklet modelini satın almak isteyenlerin yapması gereken 2024 yılında ki fiyatı ödemek olacaktır.

Piaggio MP3

Üç tekerlekli motosiklet satın almak isteyenler için tavsiye edilen bir diğer modelde İtalyan markası olan Piaggio’ dur.  MP3 olarak da adlandırılan bu motosiklet üç tekerlekli bir scooter şeklinde de ifade edilir. İki tekerlekli bir yapıya sahip olması hem kullanıcın konforlu olması hem de artçı olarak adlandırılan ikinci yolcunun rahat etmesine olanak tanır. Scooter tarzı ile ön plana çıkan bu üç tekerlekli motosiklet dikkat bazı teknik verileri ile de dikkat çeker.

22.2 kW’lık bir güce sahiptir ve  bu motosiklet 330cc şeklinde sunulur. 4 subaplı ve 4 zamanlı özellikte olan bu motorun ön frenlerinde hidrolik konfor vardır. 12 litrelik bir deposu bulunan bu motosiklet uzun süre boyunca en iyi şekilde seyahate yolculuk yapmanız için imkan sağlamayı amaçlar. Piaggio MP3 modeli üç tekerlekli motorlar arasında en çok tercih edilen ürünlerden bir tanesidir. Hem teknik özellikleri hem de tasarımıyla siz de eğer üç tekerlekli bir motor satın almak isteseniz bu modeli değerlendirebilirsiniz.

Yamaha Tricity

Yamaha üç tekerlekli motosiklet denildiği zaman sektörde öne çıkan bir firma olarak dikkat çeker. Tricity modeliyle insanların aramış oldukları keyfi yaşamaları ve aynı zamanda kendilerini güvende hissetmelerine imkan tanırlar. Bu motorda iki çeşit motor seçeneği firma tarafından sunulur. Gücün önde yer alan iki tekerden geldiği ve dengeli bir yapıya sahip olduğu için kolay kullanıma imkanı sunar. Yamaha Tricity modeli 155 cc ve 300 cc olacak şekilde iki çeşit motor seçeneği ile birlikte sunulur. Bu farklı güçlerin de sizlere aktarılması konusunda imkan tanır. 11.1 kW ve 20,6 kW şeklinde sunulan güçleri bulunan bu motorlarda çeşitli emisyon oranı ve şanzıman seçenekleri mevcuttur.

Yamaha Tricity modern tasarımından dolayı kullanıcıların istedikleri her şeye sahip olma imkanı sunar. Güçlü torkları vardır ve güçlü bir çekiş gücü sunar. Bu 3 tekerlekli motosiklet modeli sıvı soğutmalı bir şekilde sunulur. Hem 4 subaplı hem de 4 zamanlı olarak müşterilerin beğenisine sunulur. Sizlerde bu iki seçenek arasından istediğinizi seçerek ona göre bir teklifte bulunabilirsiniz.

Ural Baikal Limited Edition

Ural Baikal Limited Edition, klasik motosikletleri çok daha modern bir performansla birleştirmiş olan özel bir motordur. Bu ünlü motosiklet, retrodan vazgeçemeyenler  için özel bir şekilde tasarlanmış, sınırlı olarak üretilen bir motordur. Ural Baikal Limited Edition, nostalji tutkunu olan kullanıcılar için unutulmaz bir deneyim sunacaktır.

Harley Davidson Freewheeler

Harley Davidson Freewheeler, markanın çok meşhur tasarımına sahiptir performans özelliklerini 3 tekerlekli motosiklet olarak ortaya çıkarmıştır. Bu model, özgür olma hissiyatını en üst seviyeye çıkarıp sürücüler için unutulmaz anlar yaşatır. Freewheeler, Harley Davidson tutkunlarını her zaman cezbetmeyi başarır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

fifteen + sixteen =