6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

motosiklet fiyatları

Son yıllarda motosiklet tutkunlarının sayısında bir hayli artış görülmektedir. Özellikle gençler arasında oldukça popüler olan motosiklet için piyasada pek çok marka bulunmaktadır. Dolayısıyla motosiklet satın almak isteyenler, 2024 motosiklet fiyatlarının ne olacağının merak ediyor.

Motosiklet fiyatları da birçok şeye gelen zamlarla birlikte her geçen gün artmaktadır. Bundan dolayı 2024 yılı motosiklet fiyatlarının düşebileceğini düşünen kişileri büyük bir hayal kırıklığı bekliyor olabilir. Günümüzde artık neredeyse her alanda ciddi fiyat artışı yaşanmaktadır. Bu artan fiyatların düşmesi de neredeyse söz konusu bile değildir. Bunun tam aksine fiyatların daha da artması beklenmektedir. Bu nedenle motosiklet sahibi olmak isteyenlerin bir an önce bütçelerine en uygun modeli seçerek almaları önerilmektedir.

Piyasada çok sayıda marka ve modelde motosiklet çeşidi bulunmaktadır. Daha uygun fiyatlıdan oldukça yüksek fiyatlıya kadar birçok bütçeye ait motosiklet bulmak mümkündür. Dolayısıyla motosiklet fiyatları markadan markaya ve modelden modele göre değişkenlik göstermektedir. Ancak motosiklet fiyatları sadece bunlardan ibaret değildir. Motosiklet alırken; sigorta, vergi, motosiklet ekipman ve aksesuarları gibi birçok önemli noktayı da göz önünde bulundurarak maliyet hesaplamasını yapmak gerekmektedir. Peki motosiklet satın alırken göz önünde bulundurulması gerekenler nelerdir?

Motosiklet Alırken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler Nelerdir?

2024 yılında motosiklet sahibi olmak isteyenlerin, ihtiyaçları doğrultusuna bütçelerine uygun bir motosiklet seçimi yapmaları oldukça önemlidir. Bir motosiklet almak için öncelikle motosikleti ne amacı ile kullanılacağına karar verilmelidir. Piyasada çok sayıda motosiklet markası ve modeli yer almaktadır. Motosiklet modellerinin hepsi birbirinden farklı özellikler taşımaktadır. Bundan dolayı da motosikletin nerede ve ne sıklıkla kullanılacağı ya da şehir içinde mi yoksa şehir dışında mı kullanılacağı gibi etmenler motosiklet modeli seçiminde büyük yardımcı olmaktadır.

Motosiklet seçimi yaparken motor hacmi ve performansını da göz önünde bulundurarak, güvenli ve ekonomik bir sürüşe sahip olan motosikleti seçebilirsiniz. Ayrıca seçeceğiniz motosikletin markası ve servis ağının güvenilir olması, motosikletiniz ile karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorunda sorunsuz ve daha kolay bir çözüm imkanı sunar. Bu yüzden seçtiğiniz markanın müşterilerine karşı ilgili olması son derece önemlidir.

Motosiklet satın alırken, alış fiyatının ve satış değerinin göz önünde bulundurulması ileride motosikleti satacağınız zaman güzel bir kar elde etmenizi sağlar. Bununla birlikte motosiklet alırken sigorta ve vergi maliyetlerinin de göz önünde bulundurulması son derece önemlidir. Motor hacmi ve modele göre değişkenlik gösteren sigorta ve vergi maliyetlerinden dolayı bütçenize uygun olan bir motosikleti seçmeniz daha doğru olacaktır.

Son olarak, bir motosiklet satın alırken bazı ekipman ve aksesuarları da almayı unutmamalısınız. Motosiklet kullanıcıları için kask, mont ve eldiven gibi güvenlik ekipmanları olası bir kazada yaralanmaları önlemek için büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden güvenlik ekipmanlarının muhakkak eksiksiz bir şekilde temin edilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte yolculuk süresince kullanacağınız navigasyon gibi yardımcı aksesuarlar da toplam motosiklet maaliyetini etkileyen faktörlerdir. Bu nedenle bir motosiklet alırken tüm bunları hesaba katarak bütçenize göre hareket etmeyi unutmamalısınız.

Motosiklet Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayan motosiklet kullanımı özellikle gençler arasında oldukça yaygındır. Motosiklet, bir yerden bir yere gitmek pratik bir ulaşım seçeneği sağlamasının yanı sıra kuryelik mesleğinin de en önemli bir parçasıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte istediğimiz her şey kuryeler sayesinde dakikalar içerisinde evimize gelebilmektedir. Bu nedenle birçok restoranlar ve diğer işletmeler motosiklete ihtiyaç duymaktadır. Ancak motosiklet satın alırken bir takım noktalara dikkat etmekte fayda vardır.

Sıfır motosiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

Sıfır bir motosiklet satın alırken ilk dikkat edilmesi gereken şeylerden biri gidon ve ayna kontrolüdür. Üstüne yük bindiği zaman sabit kalıyorsa gidonun doğru monte edildiğini göstermektedir. Aynaların ise doğru ve sağlam takılmış olması güvenilir bir sürüş için son derece önemli bir noktadır. Bu yüzden aynaların sağlamlığı motosiklet almadan önce dikkat edilmesi gereken şeylerin başındadır.

Motosiklet alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da motosikletin manetleridir. Bu manetler; debriyaj, fren, far, korna, ön ve arka sinyal gibi önemli noktaları içermektedir. Bunların da kontrolü sonrasında herhangi bir problem yoksa motosiklet satın alınabilir.

Çoğu kişi sıfır motosikletlerin tamamen sorunsuz olduğunu düşünür. Fakat zaman zaman üretim anında bazı hatalar yapılabilmektedir. Bu nedenle motosikleti satın almadan önce bir takım kontrolleri yapmak, olası kazaların önüne geçilmesini sağlar.

İkinci el motosiklet alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ise aşağıdaki gibidir:

İkinci el motosiklet satın alırken öncelikli olarak mutlaka tramer kaydına bakılmalıdır. Tramer kaydı ile motosikletin geçmiş bakımları, hasar geçmişi ve kilometresi gibi birçok detaya ulaşmak mümkündür. Peki tramer kaydına nasıl ulaşılır? Tramer kaydına ulaşmak için telefonunuzun mesaj kısmına DETAY yazıp boşluk bırakarak motosikletin plakasını yazmak ve 5664’e SMS olarak göndermek gerekmektedir. Bu şekilde incelediğiniz motosiklet hakkındaki bütün detaylara ulaşmanız mümkündür. Bunun yanı sıra şasi no ya da değişen parça gibi bilgileri de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS Sorgulamaları sayfasından öğrenebilirsiniz.

İkinci el motosiklet alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da şasi ve şasiye bağlı elemanların kontrollerinin sağlanmasıdır. Bunun için bir uzmanın onayı alınır ve şasilerde boya olup olmadığına bakılması gerekir. Eğer şasi boyalı ise bu motosikletten şüphe duyulmalıdır.

2024 Motosiklet Fiyatları Nedir?

2024 Motosiklet fiyatları birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir. Bunlardan en başlıcaları ise marka ve model çeşididir. Günümüz piyasasında çok sayıda motosiklet markası yer almaktadır. Bundan dolayı daha uygun fiyata da daha yüksek fiyata da motosiklet bulmak mümkündür. Bununla birlikte her markanın kendi arasında da özellikleri daha düşük ve daha yüksek olan motosiklet modelleri bulunmaktadır. Bu özellikler de motosiklet fiyatlarını yakından ilgilendirmektedir.

Motosiklet fiyatları sadece motosikletin alınmasıyla kalmamakla beraber sigorta, vergi ve ekipman masraflarının da eklenmesiyle daha yüksek bir fiyata mal olabilmektedir. Bu yüzden motosiklet sahibi olmak isteyenlerin tüm bunları önceden göz önünde bulundurması ve bütçelerine göre doğru olan motosikleti seçmeleri tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra motosiklet fiyatları her geçen gün artmaktadır. Artan zamlardan etkilenmemek için en kısa zamanda bütçenize uygun bir motosiklet bularak satın almanızda fayda vardır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Akaryakıt Vergi Oranı Ne Kadar Oldu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

13 − 5 =