6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Bina Kimlik Sistemi (BKS)Nedir?

Son dönemlerde kişiler için son derece önem arz etmekte olan ve de yeni yeni uygulanan bina kimlik sistemi sunmakta olduğu avantajları ve kullanım kolaylığı ile oldukça tercih edilir. Bu sistemin en temel ve de gerekli olan avantajı ve de amacı binanın durumunu, iskan tarihini, yaşını, beton türünü, kullanılan malzemeleri ve de dayanıklılığını göstermektir. Fiziksel koşulların en ince ayrıntısına kadar görülmesini ve kişiler tarafından da öğrenilmesini sağlamakta olan bir sistemdir.

Bu yapıların son durumları ve görselleri de aynı şekilde siste üzerinde yer almakta olduğundan kişiler istedikleri zaman bakabilmek ve bilgi sahibi olabilmek adına bina hakkındaki tüm bilgilere ulaşabilir. Binaların mevcut durumu ve de ayrı olarak bunlar hakkında yapılması gereken ekstra işlemleri de kişiler en iyi şekilde öğrenerek bu sayede tüm önlem ve de tedbirleri alabilmektedir. Binada kaçak katların olup olmadığı ve usule aykırı olan her türlü durumun saptanması için de bu sistem oldukça faydalıdır.

Bina kimlik sistemi nedir? Kişilerin yaşamakta oldukları bineler hakkında en ince ayrıntısına kadar detaylara hakim olması ve de istedikleri bilgilere ulaşması adına her türlü bilgiye ulaşmaya imkan tanıyan bir sistemdir. Bu sayede her bina 5 yılda bir olmak kaydıyla  kontrol edilip ne gibi önlemlerin alınması gerektiğine bağlı tüm incelemeler yapılabilir. Hem daha iyi şekilde yaşayabilmek hem de bina güvenilirliğini test etmek adına kişiler bu sistemi kullanabilir.

Her kiracı ya da ev sahibi tarafından kullanılması söz konusu olan bu sistem sayesinde kişilerin oturdukları ve yaşadıkları evle ilgili olarak her türlü gerekli olan bilginin ortaya çıkması da söz konusudur. Kişilerin kendilerini ve de sevdiklerini güvende hissetmesine yönelik olarak atılan bu adım sayesinde insanlar kullandıkları bina için gereklim olan tüm uygulamaları da öğrendikleri bilgiler doğrultusunda yapabilmektedir.

BKS ne demek? Bu sistem bina kimlik sistemi olarak kişilerin yaşamakta oldukları binalar hakkında en doğru ve de gerekli olan bilgileri sunar. Bu sayede binaların durumu, yaşı, tehdit altındayken ne gibi sonuçlarla karşılaşma ihtimalinin olduğu gibi durumları da görmek söz konusudur. Bundan dolayı kişilerin kolaylıkla kullanabilecekleri bu sistem ile binanın her türlü detayının görülmesi oldukça mümkündür.

Bina Kimliği Bilgilerine Nereden Ulaşılır?

Kişilerin yaşamakta oldukları binalarla ilgili olarak en iyim şekilde bilgi alması ve de bu bilgilere de istedikleri zaman ulaşması için özel olarak sistem geliştirilmektedir. Bu sisteme giriş yapmak ve de bina hakkındaki tüm bilgilere ulaşmakta son derece pratik ve de basittir. Bu nedenle kişiler E – Devlet sisteminden, tapu ve kadastro sisteminden, nüfus ve vatandaşlık işleri sisteminden bu bina ile ilgili tüm gerekli olan bilgilere kolaylıkla erişebilir.

Bina kimlik sistemine nasıl girilir? Kişiler belirtilmekte olan sistemler sayesinde en kısa süre içerisinde binasının tüm bilgilerine erişerek be durumda olduğunu ve de ne gibi önlemlerin alınması gerektiğini en iyi şekilde anlayabilir. Bu sayede kişiler oturdukları ve yaşadıkları evde ne gibi tehditler olduğunu ya da sorunların olup olmadığını da sistemin varlığı ile ortaya çıkarabilir.

E – Devlet sistemine entegreli olması sayesinde kişiler bu sisteme kolaylıkla erişerek tüm binalar hakkında istedikleri bilgilere erişebilmektedir. En iyi şekilde oturulmakta olan binadan emin olmak adına bu sistem son derece faydalı ve avantajlı olur. Bina kimlik sistemi ne işe yarar? Kişilerin bu sistem ile sağlayabildikleri avantajlar ise şunlardan oluşur:

1.    Güvenlik Riskleri

Binaların yapısal durumlarını ve de güvenliklerini sağlamakta olan bu sistem ile kişilerin güvenliklerini değerlendirmesi söz konusudur. riskli binaların erken şekilde tespit edilmesini sağlayarak insanların gereken tüm önlemleri almasında oldukça etkili olur. Bu sistem ile kişiler oturdukları evin ne kadar güvenli olduğunu ve de oluşmakta olan riskleri de açık şekilde görebilir.

2.    Yasadışı Yapılar

Ruhsatsız ve de kaçak olan yapıların bu sistem ile en doğru ve de gerekli şekilde tespit edilmesi sağlanmakta olduğundan kişilerin yasadışı olan tüm yapıları ve binaları görmesi mümkündür. Bina kimlik sistemi faydaları arasında yer alan yasal olmayan binaların tespit edilmesi noktasında oldukça gerekli ve önemli olan bir yere sahiptir. Bu sayede kişilerin binayı terk etmesi ve de değiştirmesi de bu bilgi ile sağlanmış olur.

3.    Mülkiyet Anlaşmazlıkları

Binaların mülkiyete dair olarak tüm bilgilerini saklamakta olan bu sistem mülkiyet hakkındaki herhangi bir anlaşmazlık olup olmadığını en iyi şekilde göstermektedir. Bu sayede kişilerin mülkiyete dair olarak merak ettiği ve de anlaşmazlık konusunda sorun yaşadığı durumlarda sistemden açık şekilde yardım ve hizmet alması da sağlanmış olur.

4.    Enerji Verimliliği

Bina kimlik sistemi hakkında bilinmesi gerekenler içerisinde binaların enerji verimliği hakkında bilgi vermesidir. Bu nedenle kişilerin enerji tasarrufu ve de sürdürülebilirlik açısından en iyi şekilde tasarruf sağlamasına katkıda bulunması ile de istenen sonun alınması söz konusudur. Riskli ve de enerji verimliliği konusunda düşük olan binaların iyileştirilmesine yönelik adım atabilmek adına kişilere bilgi vererek alama geçirir.

5.    Vergi Kaçakları

Binalara ait olan tüm bilgilerin doğru ve de güncel şekilde yapılmasına yönelik olarak varsa eğer vergi kaçakları ve vergi ile alakalı olan usulsüzlük hakkında da tüm bilgileri verir. Vergi kaçaklarının önlenmesine yardımcı olarak her verginin tam zamanında ve de olması gerektiği tutarda verilmesine katkı sunar. Bu sayede devlet vergilerinin aksamadan ve de olması gerektiği şekilde ödenmesi söz konusu olur. Bina kimlik sistemi zorunlu mu? Kişiler için zorunlu olmasa da son derece Grekli ve faydalı olan bir sistem türüdür.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × four =