6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Ters Evler Nerede, Hangi Şehirde?

Son senelerde farklı bir etkinlik olan ters ev aktivitesi hem çocuklar için hem de yetişkinler için oldukça keyifli bir hale gelmeye başlamıştır. Heyecan ve hayranlık uyandıran ters evler Türkiye’nin çok çeşitli illerinde yer almaktadır.

Ters ev ilk defa Polonya’da inşa edilmiştir. Ardından tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır. Türkiye’de çok çeşitli yaş gruplarının ilgisini çekmeye devam ettiği için farklı illerde yapılmıştır.

Ters Ev Nedir?

Ters ev genel anlamda yapı içerisinde bulunan her türlü eşyanın ya da nesnenin baş aşağı edilmiş olduğu bir formudur. Ters evler için bu form en temel motivasyonu ziyaretçiler için alternatif bir gerçekliktir. Yani ziyaretçilere özel bir deneyim yaşatmak sağlanır. Bu evlerin tasarım süreçleri oldukça hassastır.

Teknik anlamda tüm ev, inşa aşaması ve dekorasyonu tamamen ters bir şekilde yapılır. Çocuklardan yetişkinlere kadar çok çeşitli yaş gruplarının ilgisini çeken ters ev özellikleri oldukça fazladır. Genel anlamda gezi planlarını çok farklı renkleri kazandırmaktadır. Türkiye’de olan bu tip mimari dekorasyonlar çeşitli amaçlar ile sunulabilir. Örneğin gelin damat fotoğraf konsepti, okul gezileri, özel istekler, sergiler, etkinlikler ya da özel davetiyeler gibi farklı alanlarda tercih edilebilir. Video ve fotoğraf sanatçıları bu gibi evlerin görsel açıdan yaratmış olduğu estetikten dolayı çok fazla yararlanır.

Lavabodan tablolara koltuktan sefaya kadar her şey ters ev konsepti içerisinde alışılagelmiş bir vaziyette yani tamamen ters durur. Ters evler tamamen isminin hakkını veriyor. Müthiş bir dekorasyon ve iç mimari çalışması ürün olduğu söylenebilir. Bu tip evlerde güvenli bir şekilde ziyaret edilebilmesi için dekore aşaması dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Ancak tüm inşanın tamamlanması ve tamamen ziyaret kabulüne alabilecek hale gelmesi biraz zaman alabilir. Temelde eğimli yapılar vardır. Bu sebeple ters evler tamamen sıfırdan inşa edilmelidir. Herhangi bir evi daha sonradan ters eve dönüştürmek mümkün olmayabilir.

Ters Evler Nerede?

Dünyanın çok çeşitli alanlarına yayılmış olan ve Türkiye’de de merak edilen ters evler nerede? Türkiye’de yer alan ters evler şu şekilde sıralanabilir;

  • Antalya
  • Ankara
  • İstanbul
  • Ordu
  • Kocaeli
  • Safranbolu
  • Malatya
  • Çatalca

Antalya Ters Ev

Antalya ters ev Türkiye’nin ilk ters evi olarak bilinir. Dünyada ise 13. ters evdir. Gelen ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatır. Antalya ters ev Antalya’nın Aksu bölgesinde bulunur. Yaklaşık olarak 85 metre² büyüklüğündedir. Bu ev işletmeci olan Kaan Karahan tarafından yapılmıştır. Kaan Karahan ters ev şubelerini ardından çok farklı yerlerde de yapmaya başlamıştır. Ters evlerin tasarımlarını tamamen kendisi yapar. Bununla beraber evlerin tasarımlara sürekli olarak Kaan Karahan tarafından güncellenir. Yani her ziyarette farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlamaktadır.

Ankara Tepetaklak Ev

Ankara Kent Park’ta da ters ev bulunmaktadır. Tepetaklak Ev ismi ile yine işletmeci Kaan Karahan tarafından yapılmıştır. Ev, gelenleri adeta şaşkına çevirmektedir. Bununla beraber ziyaretçileri oldukça heyecanlandırır. Bu evdeki her alan tamamen terstir. Aynı zamanda her köşesinde farklı fotoğraf çektirmekten hem keyifli hem de heyecanlı olur.

İstanbul’daki Ters Evler Nerede?

İstanbul’un çok çeşitli alanlarında tercihler bulunur. İstanbul’da şu an beş adet ters ev vardır. Anadolu yakasında bulunan ters evler Atlas Park AVM, Ataşehir, Sultanbeyli’dedir. Avrupa yakasında olan ters evler ise, Metrocity AVM ve Maslak’ta bulunur.

Kocaeli – Ormanya Ters Ev

Kartepe Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğindedir. Burada bulunan Ormanya’ya gelen kişiler mutlaka tersi evi ziyaret eder. Ormanya’da daha çok çeşitli hayvan türleri bulunur. Aynı zamanda piknik ve kamp alanları da vardır. Hem çocuklar hem de yetişkinler için ters ev sıklıkla ziyaret edilen bir yerdir.

Çatalca Ters Ev

Çatalca’da bulunan ters ev merkeze yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu ters ev 4000 metre² bir alan inşa edilmiştir. Aynı zamanda alan içerisinde çok çeşitli işletmelerde vardır. Restoran de kahvaltı hizmetleri de bulunan bölge içerisinde özellikle hafta sonunu keyifli bir şekilde geçirmek isteyenlerin uğradığı alanlardan biridir. Özellikle yaz aylarında çok fazla ziyaretçi ağırlayan bir bölgedir. Ters ev merakı olan kişiler için de en uygun yerlerden biri olduğu söylenebilir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nine − eight =