6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Deprem Anında Evde En Güvenilir Yer Neresidir?

Deprem Anında Evde En Güvenilir Yer

Kişilerin evindeyken depreme yakalanması ve de paniğe kapılması durumunda depremde en güvenilir yer neresidir? Son zamanlarda yaşanmakta olan ve de birçok can ve mal kaybına neden olan depremlerden dolayı kişilerin en iyi şekilde önlem alması gerekir. Çünkü depremin ne zaman ve neredeyken olacağı bilinmediğinden kişilerin en iyi şekilde tedbir alması için evde bulunurken deprem olduğunda kişilerin nerelere saklanması ve kendilerini nasıl muhafaza etmesi gerektiğini bilmesi gerekir.

En doğru ve olması gerektiği şekilde korunmak, kendilerini koruyabilmek adına kişilerin evdeyken nerelere saklanması gerektiğini bilmesinde fayda vardır. Aksi takdirde ansızın evde yakalanılan bir depremde kişilerin canından olması ve sevdiklerini de kaybetmesi kaçınılmaz son olur. Bunların engellenmesi ve de kişilerin tehlike anında ne yapacağını bilmemesi durumunda bu konularda bilinçlenmek en doğru olanıdır.

Ansızın gerçekleşmekte olan ve de kişilerin hemen binayı terk etmesi mümkün olmayan depremde evin en güvenilir odası neresi? Kişilerin evindeyken sabah, akşam, uykuda ya da farklı bir fiil halindeyken depremle karşılaşması halinde en iyi şekilde kendilerini muhafaza edebilmeleri gerekir. Bu nedenle evin en güvenilir ve de kişileri en iyi şekilde koruması mümkün olan yerinin bilinmesi önem arz eder. Genellikle saha sağlam ve de kaliteli olan malzemelerin ve de bölgelerin tercih edilmesi en doğru olanıdır.

Kişilerin olası bir durumda paniğe kapılması anında depremden kendilerinin koruması ve de canından olmaması için daha sağlam ve de güven veren yerlere sığınmasında fayda vardır. Bunun için de sabitlenmemiş olan dolaplar, pencere ve de raf gibi alanlardan uzak durulması son derece önemlidir. Sabitlenmemiş olan dolapların kişilerin üzerine yıkılması ve de zarar vermesi söz konusu olduğundan kişiler eksinlikle dikkat etmelidir.

Bir evin depremde en güvenilir yeri neresi? Sağlam şekilde desteklenmekte olan masa altları, koltuklar, sandalyeler tercih edilmelidir. Buralar her zaman daha sağlam ve de duruş açısından kişilere güven verir. Kanepeler ve de içi dolu olan sandıklar da kişilerin sığınması için son derece faydalı ve de güvenilir olan yerlerdendir. Her an için yıkılma tehlikesi bulunan, kişilerin üzerine düşme konusunda da güvensizlik veren hiçbir nesne, eşya ya da bölgenin tercih edilmemesi gerekir.

Kırılıp patlama gibi olayların olabileceğinde cam, pencere, kapı, aydınlatma tesisatı, duvarlar, dolaplar ve de kitaplıklardan da uzak durulması son derece önem arz eder. Bundan dolayı kişilerin belirtilmekte olan her zaman sağlam ve de desteklenen yerleri ve de alanları tercih etmesi en mantıklı ve de korunaklı olandır. Depremde evdeyken nereye saklanılır? Herhangi bir odada sağlam şekilde monte edilen eşyalar ya da masa, sandalye altlarına saklanılır.

Depremde Evde En Güvenilir Alanlar Nelerdir?

Kişilerin odalarda kalması ve de buldukları sağlam olan masalara, sandalyelere sığınması her zaman için daha iyi ve de güvenilir olan nesnelerdendir. Bu nedenle kişilerin can kaybı yaşamaması için evdeyken depreme yakalanması durumunda panik yapmadan kendilerini koruması adına en doğru ve de sağlam olan yerlerde bulunması gerekir. Devrilmekte olan eşyaların bulunduğu odalardan mümkün olduğunca uzak olmak gerekir.

Başınıza düşmesi muhtemel olan eşyaların olduğu alanlar ve de odalarda kesinlikle güvenilir olmadığı için kişilerin kesinlikle bu yerlerde bulunmaması gerekir. Aynı zamanda evin neresinin güvenirli olduğunu test etmek adına kişilerin monte edilmemiş, devrilmiş ya da penceresinin çok olduğu odaları da bilmesi gerekir.

Depremde evin en güvenilir yeri olarak bazı püf noktaları bilmek ve de bu odayı depremde sığınma yeri olarak seçmek daha avantajlı ve de doğru olandır. Bu yüzden odanın özellikleri ve depremde sığınılması durumunda ne gibi sonuçları doğuracağı da en iyi şekilde bilinerek buna göre bir alan ve de oda belirlemek gerekir.

1.    Devrilmeyen Sağlam Eşyalı Odalar

Kişilerin evinin içinde yer almakta olan ve de en iyi şekilde onların korunmasını sağlamakta olan odalar doğru şekilde bilinmelidir. Bu sayede kişilerin kendilerinin koruması ve de devrilme tehlikesi olmadığından da başlarına cisim düşmesini engellemesi için kesinlikle devrilme ihtimali olmayan eşyaların yer aldığı odaya sığınmasında fayda vardır. Depremde en güvenli yer olarak gayet sağlam ve de devrilmeyen eşyalı bir oda tercih edilmelidir.

2.    En Az Penceresi Olan Odalar

Deprem anında aniden ve de tehlikeli şekilde camların, pencerelerin kırılması söz konusu olduğu için genellikle her zaman en az pencereli olan odalar tercih edilmelidir. Aynı zamanda bu pencere ve camlara da yakın olmamak en mantıklı ve de doğru olandır. Kırılan ve de yıkılan camlar kişilere zarar vererek vücudunu kesmekte olduğundan bu durumu yaşamamak adına en az pencereli ya da penceresi olmayan alan tercih edilmelidir.

3.    Monte Edilmiş Dolaplar

Depremde kolonlar güvenli mi? Kaliteli ve de sağlam olduğundan emin olunan evlerdeki kolonlardan yana sorun yaşanmaması da tamamen kaliteli ve sağlam malzemelere bağlıdır. Kişilerin sallanan, yıkılması ve de düşmesi muhtemel olan dolaplardan daha çok duvara monte edilmiş ve de sallanmakta olan dolaplara sığınması gerekir.

4.    Masa ve Sandalye Olan Odalar

Deprem anında ilk olarak başı korumak gerektiğinden kişilerin kendirlini muhafaza etmesi adına ilk olarak masa ve de sağlam olan sandalyeleri bulmasında fayda vardır. Bu sağlam ve devrilme ihtimali olmayan sandalyeler, masalar hangi odada bulunmaktaysa o odaya saklanmak doğru olur. Deprem anında evdeki en güvenli yerler bu şekilde nitelendirilmekte olan özellikteki odalardır. Kesinlikle devrilecek mobilyaların, pencerelerin ya da duvarların olduğu alanlara, odalara gitmemek gerekir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × one =