6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

En İyi B Segmenti Arabalar Hangileridir?

B Segmenti Arabalar

Araç segmentleri içerisinde B segment olanlar sıkça tercih edilmektedir. Bu araçları genel özellikleri bakımından bilerek, öne çıkan markaları değerlendirebilirsiniz.  En iyi B segment aracı bulmanız için, araç genel özelliklerini karşılaştırarak detaylı inceleme yapmanız önerilmektedir. Şayet daha farklı özellikler bekliyorsanız, marka ve model bakımından direkt firma araştırması da yapabilirsiniz.

Renault Clio

B segment araç denince akla en sık gelen arabalardan biri Renault Clio modeldir. Tasarımı ve genel özelliği bakımından geniş bir kitle bu aracı tercih ediyor. Bu modelin en çok sevilenler arasında olmasında geniş motor seçeneği sunması yer almaktadır. Araç kaputu altında 72-130 hp özellikleri görebilirsiniz. Elektrikli motorlu bu araçları trafikte kullanırken ayrıca keyif alabilirsiniz.

Peugot e 208

Peugot e 208 en iyi b segmenti araçlar listesi içerisinde öne çıkan başka bir araç denebilir. Özelliklerinde öne çıkan ilk detay uzun menzile sahip olmasıdır. Performans anlamında da üstün başarı sağlayan bu araç, görsel bakımdan normal ve seri şekilde sürüşe imkan sağlamaktadır.

400 km menzili olan spor B segment araçla beraber çok sayıda avantaj elde edebilirsiniz. Model, fren geri kazanım yönünden de bazı ek özellikler sağlıyor.

Ford Fiesta

B segmenti araçlarda Ford Fiesta,  yüksek teknolojik özellikler bakımından öne çıkıyor.  Geniş bagaj hacmiyle de fark yaratan aracın sürüşündeki serilik ve az yakıt tüketimi, sizi memnun edecektir. Dijital yol bilgisayarı ve anahtarsız giriş artılarını da dikkate alırsanız araçtan maksimum keyif alabilirsiniz.

Volkswagen Polo

B segment araçlar hangileri sorunuzun en iyi yanıtlarından birisi de Polo araçlar olacaktır. Güvenlik ve tasarım önceliğiniz varsa, bu araç modellerini mutlaka deneyebilirsiniz. Volkswagen’in öne çıkan çizgileriyle beraber, konforlu bir sürüş sizi bekliyor olacaktır.

Polo araçların diğer spor modellere göre daha az seri olduğunu bir kenara bırakarak yolun keyfini çıkarabilirsiniz. Polo araçları devamlı yenilenen B segment kategorisinden takip edebilirsiniz.

Skoda Fabia

Performansı yüksek B segment araçlardan biri de Skoda Fabia modellerdir. Versiyonları farklı modeller arasındaki bu araçlar, düşük yakıt tüketimi sayesinde, kullanıcılara memnuniyet kazandırıyor. Aracı kullananlar hem kısa hem de uzun yol için memnun kalacakları şekilde sürebiliyor.

Dacia Sandero

Aile boyu rahatça kullanacağınız B segmenti araçlar aradığınızda Dacia Sandero’ yu değerlendirebilirsiniz. Sürüş konforu, bagaj hacmindeki yükseklik vs. için uygun sonuçlar alabilirsiniz. Benzinli veya gazlı modellerden hangisini seçerseniz seçin, uygun bir yakıt tüketimi sizi bekliyor olacaktır.

Nissan Juke

Güçlü motor SUV B segment araç istiyorsanız Nissan Juke ile güzel zaman geçirebilirsiniz. Engebeli yollara hızlı şekilde adapte olan Juke model aracınız, gerektiğinde hacmini genişletmesi bakımından artı sunuyor.  Çocuklu ailelerde bu araç tercihi daha fazla oluyor.

Opel Corsa

Opel’in en iddialı modellerinden biri olan Corsa, ekonomik araç arayanların bolca başvurduğu bir araç modelidir. Sürüş asistanıyla beraber etkili yolculukları gerçekleştireceğiniz B segment Corsa araçlar, dayanıklı ve sağlamdır.

B Segment Ne Demek? Avantajları Nelerdir?

B segment ne demek sorusundan önce segment kelimesine odaklanmak faydalı olacaktır. Segment kelimesi, araç büyüklüğü ve motor kapasitesi gibi detaylara göre yapılan sınıflandırmadır. B segment araçlar ise küçük arabalara verilen isimdir. Küçük aile arabaları olarak bilinmesi yanında boyları en fazla 4 metreye kadar olan araçlardır. Şehir içinde en çok kullanılan araç segmentleri arasında bulunduğu söylenebilir.

1-) Şehir İçinde Kullanım Konforu

Yukarıda saydığımız B segment araçların en önemli özelliklerinden biri şehir içinde konforlu bir sürüş alanı sunmasıdır.  Araç ebatları çok uzun olmadığı için, hakimiyeti daha çok kendinizde hissedebilirsiniz. Bu da sürüş esnasında hızlı hareket edebilmeniz bakımından faydalıdır.

2-) Yakıt Verimliliği Yüksektir

Yakıt verimliliği bakımından B sınıfı araçlar en iyi segmenti kapsamaktadır. Devamlı bir otomobil kullanıcısıysanız, sık seyahat ediyor ve şehir içinde aktif bulunuyorsanız bu araçları alabilirsiniz. Yakıt endişelerini azaltıcı etkiler sunan B segment araçlar sayesinde, ekonomik anlamda faydanız olmaktadır.

3-) Tasarım & Teknolojileri Gelişmiştir

Görsel açıdan modern çizgiler, sürücü asistanı, marka ve modele göre dijital eklemeleri B segment çeşitlerde bulabilirsiniz. Teknolojik açıdan yoldaki ihtiyaçlarınızı karşılamaya odaklanmaktadır. Üstelik her geçen gün eklenen yeni B segment modellerini de incelemeyi unutmamalısınız. Gelişten teknolojik detaylar sayesinde araçtan daha fazla memnun kalabilirsiniz.

4-) İç Hacimleri Geniştir

B segmentleri tanımlayan özelliklerden bir başkası, iç hacim yönünden memnuniyet sağlamasıdır. Küçük araç sınıfı olsa da iç hacminde oynamalar yapabilirsiniz. Bu açıdan çocuklu aileyseniz rahat edeceğiniz bir B segmenti deneyimi elde edersiniz.

5-) A Segmenti Araçlara Göre Kolay Eşya Taşıma

B segment araçlar, A segment araçlara göre daha kolay eşya taşıması imkanı sunmaktadır. Bagaj hacim özellikleri yönünden, ekstra avantajınız olacaktır.

6-) Uzun Yola Uygundur

B segment uzun yola uygun araçlardır ve teknolojik açıdan alt yapıları buna uygun olarak tasarlanmaktadır. A segmenti ile bir kıyaslama yapmak gerekirse, motor gücü daha iyi olduğu için uzun yola dayanıklılık ve performans özellikleri de artı yönde olacaktır.

7-) Geniş Görüş Açısı Sunar

B segment araçların genel yapıları yüksek olduğundan, görüş açısı bakımından avantajlıdır. Sürüşte görüş açınızın geniş olması her zaman daha iyi bir durumdur. Yolda sürüşü devam ettirirken, görüşle alakalı engelleri daha kolay aşabilirsiniz.

B Segment Araçlarda Yokuş Desteği Var mıdır?

B segment araç sürücüleri yokuş desteği konusunda bazı detayları merak etmektedir. B segment araçlarda, her modelde yokuş desteği olmayabilmektedir. Ek yokuş desteği olan araçlarda veya aynı modelin destekli versiyonlarında, fiyat farkı görebilirsiniz. Bu konuda satıcı firmayla görüşerek daha ayrıntılı bilgi öğrenmeniz tavsiye edilmektedir.

B Segment Araçların Yenileri Nasıl Takip Edilir?

B segment araçların yenilerini takip edeceğiniz çok çeşitli kanallar bulunmaktadır. Belirli bir otomotiv firmasının takipçisi olabilir, genel haberleri izleyebilirsiniz. Markalar, modelleri konusunda geniş yelpazede reklam verdiği için aradığınız yeni B segmenti bulmanız zor olmayacaktır.

Yurt Dışında B Segment Araçlar Farklı mı?

Yurt dışındaki B segment araçlar ve Türkiye standartlarındaki araçlar çok da farklı değildir. Üretim yeri yurt dışı olan firmalar, ana fabrikalarındaki standartları diğer ülkelerde de beklemektedir. Yabancı otomotiv firmalarının ürettiği B segment araçlarla ülkedeki B segment modeller aynı özelliklere sahiptir. Fakat her otomobil markası B segment arabalar için farklı standart eklemeleri yapabilmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

seven + 7 =