6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Racing Motosiklet Markaları ve Modelleri

Racing Motosiklet

Supersport motosiklet ya da yarış motoru olarak da bilinen racing motosikletler, yüksek hızlara kolayca çıkabilen ve bu hızlarını uzun süre koruyabilen özel donanımlı motosikletlerdir. Diğer motosikletlere göre daha hızlı yol alabilmelerinin yanı sıra racing motorlar, güçlü fren sistemleri ile donatılmışlardır. Sahip oldukları fren sistemleri sayesinde yüksek süratlerde aniden durulması gerektiğinde kolayca yavaşlanabilmesine olanak tanırlar.

Tüm supersport motosikletler, yüksek süratlere kolaylıkla çıkabilmek için özel olarak tasarlanırlar. Bu motosikletlere eklenen aerodinamik sistemler sayesinde rüzgârın belirli yönleri takip ederek uzaklaşması sağlanır ve motosikletin süratinin sürtünme etkisinden en düşük seviyede etkilenmesi amaçlanır.

Racing motosikletlerin karakteristik özellikleri arasında özellikle sürüş pozisyonu öne çıkar. Agresif sürüşe de izin veren bu motorların tasarımları, motoru kullanırken yan tarafa kolayca yatabilmenizi ya da öne kolayca eğilebilmenizi sağlar. Böylece ideal sürüş pozisyonuna geldiğiniz zaman rüzgârı geriye doğru yönlendirir ve sürtünmeden etkilenmenizi engeller.

Racing Motosikletler Kimler İçin Uygundur?

Racing motosikletler, motosikletlerle ilgilenen bireyler için tutku halini almış araçlardır. Racing motosiklet tutkusuna sahip olanların bu motosikletleri kullanabilmeleri için A sınıfı motosiklet ehliyetine sahip olmaları şarttır. A sınıfı ehliyeti almanın ise belli şartları vardır. Bunun için 20 yaşını doldurmuş ve en az 2 yıl A2 sınıfı ehliyet sahibi olmanız ya da 24 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Yasal bir engel olmasa da racing motosikletleri kullanmak isteyenlerin trafiğe çıkmadan önce sürüş merkezlerindeki gelişim seanslarına katılarak sürüş kabiliyetlerini geliştirmeleri önerilir.

Daha önce hiç kullanmamışsanız bu motosikletler tahmin edemeyeceğiniz kadar yüksek bir güç üreterek sizi zor durumda bırakabilirler. Racing motosiklet kullanacakların tüm motosiklet türlerinde geçerli olduğu gibi motosiklet sürücüleri için tasarlanmış olan dizlik, dirseklik, eldiven, ceket, pantolon, kask, ayakkabı ve diğer koruyucu ekipmanları kullanmaları gerekmektedir.

Racing Motosikletler Güvenli mi?

Supersport motosikletlerde de trafiğe açık alanlarda belirlenen kurallara uyduğunuz sürece ekstra bir güvenlik sorunu yoktur. Daha yüksek hızlara çıkabilmeniz içinse, daha iyi tutunma sunan asfalt kalitesi, performanslı kullanıma uygun yol tasarımı ve trafiğe kapalı olmaları sayesinde kaza riskinin en düşük olduğu ortamlar olan pistleri tercih etmenizde fayda vardır.

Sürüş ve duruş performansı üst düzey olan bu araçlar, ihtiyacınız olduğunda sizi sıkıştıran araçtan kaçabilmenizi veya önünüze kıran araca çarpmadan durabilmenizi kolaylaştırır. Bu motosikletlerin dezavantajları arasında yüksek yakıt tüketimi ilk sırada gelir. Bu da yakıt konusunda ciddi bir maliyet olarak karşınıza çıkar. Bunun yanı sıra ayrıca bu tarz motosikletler pist asfaltı gibi üst düzey bir asfalta uygun yapıldıklarından dolayı bozuk yollarda sürüş konforunuzu bozabilirler.

Tecrübeli sürücülerin tercih etmesi gereken racing motorlar yüksek güç üretirler ve oldukça ağırdırlar. Racing motosikletler, motosiklet sahibi olmak isteyen hemen herkesin hayallerini süslerler. Hem estetik tasarımları hem de yüksek süratlere ulaşabilmeleri açısından motorcuların gözdesi olan racing motorsikletler ile tüm dikkatleri üzerinize kolaylıkla toplayabilirsiniz.

Hayalindeki racing motosiklete ulaşmak için yeterli birikime sahip olmayan motosiklet tutkunlarına Birevim’den iyi haber! Birevim motosiklet finansmanı ile siz de kolayca racing motosiklet sahibi olabilirsiniz. Birevim tarafından oluşturulan Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı seçeneklerinden bütçenize en uygun olanı seçerek, taksitlerinizi tamamen gelirinize göre ayarlayın, istediğiniz motosiklete kolayca kavuşun. Birevim motosiklet finansmanından hemen faydalanın, peşinat ve faiz ödemek zorunda kalmadan motosiklet sahibi olmanın keyfini çıkarın.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

3 × 1 =