6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Özellikle kentsel dönüşüm kira yardımı almak isteyenlerin önemli araştırdığı konulardan biri olarak bu durum karşımıza çıkmaktadır. Kira yardımını almak için özellikle yapılan binanın hangi kentte bulunduğu dikkate alınmalı ve buna bağlı olarak tüfe oranının ederek yıllara bağlı olarak hesaplanmasının yapılması gerekmektedir.

Aynı zamanda ev sahiplerinin ve kiracıların kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanmaları için yapmaları gereken önemli noktalardan biri de altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Gerekli başvurular yapıldığı takdirde kira yardım bedeli hesaplanarak kişilere destek sağlanacak ve bu konu hakkında geri dönüşler bildirilecektir.

Başvurular Nereye Yapılır? 

Başvuru yapmak için belli başlı yerler mümkündür bunun için kendiniz için uygun olan yeri belirleyerek kısa sürede başvuru için gerekli yerlere bildirilerde bulunabilir ya da giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira başvurusu yapmanın herhangi bir zorluğu bulunmamakta ve en kısa sürede başvuru yapabilmeniz sağlanmaktadır.

Örneğin belediyelere bağlı olan altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri müdürlüğüne giderek bu konuda talebinizin olduğunu bildirebilirsiniz ya da çevre ve şehircilik Bakanlığı’na bağlı il ya da ilçe müdürlüklerine giderek yine aynı beyanda bulunmanız mümkündür bir diğeri ise e imzalı belgeler ile e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Genellikle e devlet üzerinden başvuruda pratik olarak görülmekte ve e devlet üzerinden yapılmaktadır.

Kira Yardımı Başvuruları Ne Zaman Yapılmalıdır?

Kentsel dönüşüm kapsamında yer alan ve hasarlı riskli tespit edilen binalarda oturan vatandaşların başvuru yapabilmesi için tahliye tarihinden itibaren en geç bir yıl geçmesi ya da evin yıkıldığı tarihten itibaren en geç 3 ay içerisinde Bu başvuruların yapılması gerekmektedir.

Bu başvurular eksiksiz bir şekilde yapılması dâhilinde ya da tarihin gecikmesi halinde gerekli süre zarfında başvuruyu kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kira yardımı başvurusu yapma tarihi mutlaka dikkate alınmalı ve buna bağlı olarak hareket edilmelidir. Bu süreçlere bağlı olarak hareket etmek her iki tarafın da işini kolaylaştırırken tarih dışında kalarak bu imkânlardan faydalanmanızı da önüne geçmeyi de önlemektedir.

Ev Sahiplerinin Bilmesi Gereken Belgeler Nelerdir? 

  • Başvuru yaparken özellikle başvuru formunu alarak doldurmanız gerekmektedir
  • Binanın riskli olduğunu tescil eden herhangi bir şekilde rapor bulunmalıdır
  • Yıkım belgesi yer almalıdır
  • Kimlik belgesi fotokopisi
  • Tapu senedinin aslı ya da fotokopisi
  • Nüfus müdürlüklerinden alınacak nüfus kayıt örneği
  • Hak sahiplerinin adına kayıtlı son 3 aya ait elektrik su doğalgaz ya da herhangi bir telefon faturasının biri yer almalıdır.
  • Devlet bankalarının birinde açılmış hiçbir zaman fotokopisi mutlaka bulunmalıdır ve bu hesap cüzdanı başvuru sahibine ait olmalıdır.
  • Böylece kentsel dönüşüm kira yardımı için belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlanmalı ve gerekli yerlere teslimi yapılmalıdır.

Kiracılar İçin İstenen Belgeler Nelerdir? 

  • Kiracılar için başvuru formu alınmalıdır
  • Yanlarında binanın riskli olduğunu gösteren ve tescil eden rapor mutlaka bulunmalıdır
  • Kimlik belgesi fotokopisi ile gerekli yerlere gidilmelidir
  • Binaya ait yıkım belgesini mutlaka kişinin yanında bulunmalıdır
  • Nüfus müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği eksiksiz bir şekilde kişinin yanında bulunmalıdır.
  • Kiracının adına ait olan elektrik su ya da doğalgaz faturası son 3 aya ait olup kişinin yanında yer almalıdır.
  • Aynı zamanda kamu bankalarının birinde açılmış olan hesap cüzdanı fotokopisi yer almalı ve bu başvuru sahibine ait olmalıdır.
  • Kiracıdan kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli olan belgelere eksiksiz bir şekilde tamamlamış olmanız gerekmektedir.

E-Devlet Üzerinden Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

  • Genellikle tercih edilen yöntemlerden biri e devlet üzerinden başvuru yapmaktır oldukça zahmetsiz ve kolay bir şekilde süreci yapabilir ve en kısa sürede başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  • TC kimlik numaranız ve e devlet şifreniz ile siteye giriş yaparak riskli yapı kira yardımı başvurusu sayfasından uygulamaya git bağlantısına tıklayarak sayfaya yönlendirilirsiniz.
  • Atılan sayfanın ardından yapmanız gereken şeylerden biri kendim için başvuruyorum ya da tüzel kişilik için başvuruyorum seçeneklerinden birini seçmeniz gerekmektedir.
  • Bir diğer önemli nokta ise istenen belgeler eksiksiz bir şekilde doldurularak dosya yükle bağlantısına tıklanır elektronik imzalı belgeler sisteme eksiksiz bir şekilde ve doğru olduğundan emin olarak yüklenmelidir.
  • Tüm bu süreci onaylandıktan sonra başvuru izle diyerek e devlet kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapılabilir.

Kira Yardımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 

Başvuru yapmadan önce sizden istenen belgelerin neler olduğunu iyi bir şekilde bilmeli ve buna bağlı olarak eksiksiz bir şekilde araştırma yapmalısınız. Gerekli yerlere ve doğru bir şekilde bildirimde bulunduğunuz takdirde ve aynı zamanda resmi prosedürlere uyduğunuz takdirde süreç sizin için sorunsuz bir şekilde işleyecek ve dilediğiniz gibi kira yardımı almaya başlayacaksınız.

Bu noktada süreçlerinin hassasiyetle sürdürülmesi ve buna bağlı olarak hareket edilmesi oldukça önemli ve değerlidir. Kentsel dönüşüm kira yardımı için yukarıda belirtilen aşamalar ve istenen belgelere dikkat edilmelidir.

Belge Alırken Ödeme Yapılır Mı? 

Belgelere kolay bir şekilde çıkarmanız mümkündür bunlar için sizden ekstra bir talep ücret talep edilmeyecek ve kolay bir şekilde çıkararak sisteme yüklemeniz mümkün olacaktır. Dilerseniz yukarıda belirtilen müdürlüklere giderek belgeleri çıkartabilir ya da çok daha pratik olacak şekilde bilgisayar üzerinden e devlet yardımıyla başvuru yapabilirsiniz.

Her açıdan bunları kolay bir şekilde yerine getirebilir ve böylece süreci sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Kentsel dönüşüm kira yardımı almak birçok kişinin tercih ettiği ve önemle üzerinde durduğu noktalardan biridir. Siz de kriterleri sağlıyorsanız gerekli yerlere başvuru tarihinin geciktirmeden yapabilirsiniz. Bu süreci eksiksiz yapmak oldukça önemlidir.

İnternet Üzerinden Başvuru Yapmak Mümkündür 

Eğer dışarıya çıkacak zamanınız yoksa ve internet üzerinden süreci yönlendirmek istiyorsanız sizi uğraştıracak olan kolay ve pratik bir şekilde internet başvurusunu tercih edebilirsiniz. Bu süreç zor olmayıp e devlet kapısı üzerinden ya da kentsel dönüşüm kira sorgulaması için çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayfasından kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Aynı zamanda bu kira yardımını kolay bir şekilde alabilir gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamladığınız takdirde ve başvurunuz onaylandığı takdirde resmi prosedürlere uygun davranarak kira yardımı almaya başlayabilirsiniz. Tüm bu süreçler en kısa sürede tamamlanacak ve onaylanıp onaylanmadığı tarafınıza bildirilecektir.

Kira Yardımı 

Özellikle kentsel dönüşüm sonucunda maddi açıdan sıkıntıya giren kişilerin devletin sunmuş olduğu bu imkân sayesinde rahatlamasını sağlamak amacıyla devlet tarafından yürütülmekte olan işlemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu noktada önemli yapılması gereken şeylerden biri başvuru tarihlerini doğru bir şekilde takip etmek ve sizden istenen belgeleri eksiksiz bir şekilde ilgili makamlara ulaştırmak olmalıdır. Bu noktayı tamamladıktan sonra siz de en kısa sürede başvurunuzu yapabilir ve sorunsuz bir şekilde süreci yönlendirebilirsiniz. Tüm bunlara dikkat etmek ve aynı zamanda kentsel dönüşüm kira konusunda da net bir şekilde bilgiye sahip olarak sürece kolay bir şekilde yönlendirmeniz ve buna bağlı olarak hareket etmeniz mümkündür. Siz de tüm bunları dikkate alınmalı ve buna bağlı olarak evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamaya dikkat etmelisiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

1 × two =