6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Projeden Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişiler için ev satın almak ve ev sahibi olmak son derece önemli bir adım olduğundan projeden ev alırken dikkat edilmesi gerekenler iyi şekilde bilinmelidir. Kişilerin hangi evi hangi koşullarla alacağını bilmesi ile en iyi şekilde yatırım yapabilir ve de sorunsuz olarak ilerleyebilir. Ev alma konusunda karar verme süreci son derece önemli olduğundan insanların dikkatli olması ve tüm süreci lehine çevirmesi gerekir. Kişiler ev alırken ince eleyip sık dokuduğu zaman oluşacak olan sorunları çözmüş olur.

Alım satım konusunda yaşanması muhtemel olan sorunları en aza indirmek ve önlem almak adına kişilerin dikkat etmesi ve önem vermesi gereken durumlar vardır. Ev alırken yapılacak olan masraflar söz konusu olduğunda kişilerin masrafları en aza indirebilmesi için uzman ve profesyonel şekilde hareket etmesinde fayda vardır. Tüm sürecin sorunsuz ve olması gerektiği gibi yürütülmesi adına insanların süreç ve gidişatı bilmesi önemlidir.

Alım satım konusunda yaşanabilecek olan en ufak bir hata büyük sorunlar oluşturabileceğinden kişilerin dikkat ederek doğru adımlar atması gerekir. Her türlü nokta ve unsura dikkat etmek kişileri rastlanılmakta olan sorunlardan koruyacağından her zaman önlem ve tedbir alarak aşamaları izlemekte fayda vardır. Bu nedenle aşamalı ve de maddesel olarak tüm bu süreçleri bilmek önemlidir. Projeden ev almanın avantajları da bilinerek buna göre yatırım yapmak gerekir.

  1. Satış Sözleşmesini İncelemek

Kişilerin en iyi şekilde ev alması ve ev alırken de sorun yaşamaması için en başından en sonuna kadar tüm sürece hakim olmasında fayda vardır. Projeden ev almak mantıklı mı? Konusunda sorunsuz şekilde ilerlenmesi halinde herhangi bir sorun oluşmayarak kişiler mantıklı şekilde hareket etmiş olur. Sözleşme imzalanırken kişilerin beklenmedik durumla karşılaşmaması adına sözleşme içeriğinde yer almakta olan her unsuru ve detayı bilmesinde fayda vardır.

Alıcı ve satıcı arasında sözleşmenin imzalanması yeterli olmayabilir. Bu sözleşmenin tapuda imzalanması ve noterde onaylanması da dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Gayrimenkul satış sözleşmesi ev hakkında detaylı bilgi verir bir nitelikte olmak zorundadır. Sözleşmede aynı zamanda evin açık adresi, metrekare bilgisi, teslim edileceği tarih ve teslim edileceği tarihten sonra teslimat yapılacaksa bunun cezai yükümlülüklerini içeren bilgilerde yer almalıdır.

  1. Bütçe Planlaması Yapmak

Projeden ev almak isteyen kişiler genellikle düşük ücret ve uzun vadeli olan taksit nedeniyle bu yolu tercih etmektedir. Uzun vadede olan bütçenin yeterliliği kontrol edilmelidir. Konut kredisi ile ev alınacaksa ödemeler konusunda da iyi şekilde planlama yapılmalıdır. Projeden ev alınırken öncelikle ödemeler ve finansal olarak tüm planların yapılmasına dikkat etmek doğru olur. Bütçe hesaplaması ve evin teslim alınmasından sonraki süreçte ek masraflarında bilinmesi gerekir. Projeden ev almak uygun mu? Konusunda kişiler bu aşamaları yerine getirirse en iyi şekilde sonuç elde edilir.

Ev tesliminin ardından ortaya çıkabilecek olan masraflar değerlendirmelerden sonra ortaya çıkacağı için değerlendirme ve incelemelerin iyi şekilde yapılmasında fayda vardır. Site içerisinde ev alınacaksa da aidat bedelinin öğrenilerek geleceğe yönelik olan planlamanın yapılması gerekir.

  1. Teknik Şartnameyi Okumak

İnşaatın tamamlandığı zamanda evin iç ve dış kullanım alanlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili olarak net ve iyi şekilde bilgi edinmek adına teknik şartname okunmalı ve bilgi sahibi olunmalıdır. Teknik şartlarının hepsinin okunmasında fayda vardır. Ev içerisinde kullanılacak olan eşyaların ve niteliklerinin neler olduğu kaliteleri ve markaları konusunda kullanılması gereken tüm detaylar bulundurulmalıdır. Doğalgaz, elektrik ve yangın gibi tesisatların içerikleri ve detayları da bu şartname içerisinde yer almalıdır.

Projeden ev alırken neler yapılır? Konusunda kişiler tüm bu detaylara ve bilgilere ağırlık vererek ev satın alımını gerçekleştirmelidir. Ev içindeki malzemeler, ürünler ve de bunların nitelikleri, özelliklerinin yanında asansör, havuz ve bahçe gibi ortak alanlarda önemlidir. Tüm bu bilgilerin şartnamede yer almasında fayda vardır. Bunların hepsi şartname içerisinde yer alır.

  1. Gayrimenkul Değerini Öğrenmek

Projeden ev alınması konusunda kişiler en iyi şekilde tüm detaylara ve noktalara dikkat ederken bunun yanında almak istedikleri evin değerini de en iyi şekilde bilmelidir. Evin değerinin en iyi şekilde anlaşılması için de evin birim metrekare fiyatının öğrenilmesi önemlidir. Bu fiyat aynı konumda yer alan ve aynı özellikleri belirtmekte olan evlerle kıyaslanarak fiyatlandırmaların öğrenilmesi gerekir. Konut kredisi çekilecekse eğer bir banka ile kredi anlaşmasının olup olmadığına da bakmak gerekir.

Firmanın konut kredisinin içeriğinin bilinmesi ve tüm detaylara bakılması oldukça önem arz eder. Evin değerlendirilme işlemleri ve bütçesel durumu da en iyi şekilde raporlandırılmalıdır. Bu nedenle kişiler evin tam da değerine göre satılmasını adına uzman şekilde hareket ederek tüm detaylara hakim olarak hata yapmamaya özen göstermelidir. Projeden ev alırken ödeme nasıl olur? Konusunda kişilerin sorun yaşamaması adına tüm ödeme planları ve evin değerine göre hareket edilmektedir.

  1. Tapu Araştırmak

Kişilerin ev almak istemesi durumunda ve bunun için işlemlere başladığı anda ilk olarak ev alırken tapuda dolandırılmamak için ne yapabilirim? Konusunda her türlü önlem ve tedbirleri bilmesinde fayda vardır. Ev alınacağı zaman tapunun bilinmesi ve en iyi hususlara dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Tapuda ipotek olması durumunda sorunlarla yaşanılacağı için kişiler tapu konusunu iyi şekilde araştırarak tüm şeffaflığı ve netliği ile tapu işlemlerini yapmalıdır. Olası bir kriz ya da ekonomik sorunlarda bazı ev satan kişilerin de evi teslim etmemesi olasıdır. Bu nedenle kişiler hem tapu hem de evi satın alacağı kişilerden emin olmalıdır.

  1. Deprem Riskini Sorgulamak

Kişilerin ev almak istedikleri zaman ilk olarak dikkat etmesi ve göz önünde bulundurması gereken durumlar vardır. Bunlardan biri de evin kesinlikle depreme karşı dayanıklı olup olmamasıdır. Yani deprem riskini sorgulatarak hareket etmek ve buna göre tercih yapmak önemlidir. Kişiler evi almadan önce risk durumlarını ve de evin kriterlerini bilirse buna göre tercih yapmış olur. Ancak bu bilgilere sahip olmayarak hareket edilirse evin yıkılması ve depreme karşı dayanıklı olmaması söz konusudur. Ev alırken deprem riski nasıl sorgulanır? Konusunda kişiler projeden yararlanmak istediği firmadan bu konuda yardım ve hizmet alabilir.

  1. Evi Görmek

İnsanlar için son derece önemli olan ve hayatlarının çoğunu geçirmekte oldukları mekanlar içerisinde yer alan evlerin satın alınmasından önce evi görmek gerekir. Bu sayede kişiler evin kendileri için uygun olup olmadığını ve ne şekilde olması gerektiğini bilerek hareket etmelidir. Hem yeterli olup olmadığını bilmek hem de ihtiyaçlara yanıt verip vermediğini görmek açısından evin gezilip görülmesi önem arz eder.

Her açıdan önemli olan ve kişilerin birikimlerini vererek sahip oldukları evlerin özelliklerine dikkat etmek son derece gereklidir. Hem daha iyi sonuçlarla karşılaşmak hem de maddi manevi olarak sorun yaşamamak adına kişiler projeden ev alırken nelere dikkat edilir? Konusunda kişiler tüm bu detaylara ve unsurlara dikkat etmelidir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

three + twenty =