6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Sıfır Evin Tamamına Kredi Çıkar Mı?

Sıfır Evin Tamamına Kredi Çıkar Mı?

Ev satın almak istediğinizde yeterli birikiminiz olmayabilir. Evin satış fiyatını karşılayacak paranız bulunmuyorsa kredi desteğinden yararlanabilirsiniz.

Sıfır evin tamamına kredi çıkar mı? Satın alacağınız evin krediye uygun olması gerekir. Kat mülkiyeti ve irtifakı bulunan evler bu krediye uygun değildir. Kredi almak için ipotek kaldırıldıktan sonra kerdi araştırmanız önerilir.

Konut kredisi, satın alınmak istenen ev için yeterli bütçeye sahip olmadığında, devlet ve özel bankalara başvuruların kredi türlerinden bir tanesidir. Taksitli hale getirilen ev fiyatını, kira öder gibi ödeyebilirsiniz. Herhangi bir peşinatınız yoksa nasıl bir kredi başvurusu yapmanız gerekiyor? 01 Ocak 2011 tarihli uygulamaya göre artık evin tamamına kredi verilmiyor. Eksper değerlemesi sonrasında bankalar, en fazla evin fiyatının %75-90 oranında konut kredisi sunuyor.

Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Alınacak evin, krediye uygun olduğunu öğrendikten sonra başvuru aşamasına geçilir. Her bankanın kredi başvuru kriterleri farklılık göstermektedir. İlk olarak hangi bankaya kredi talebinde bulunacağına karar vermelisiniz.

Bankanın istediği evrakları eksiksiz olarak tamamladıktan sonra, ekspertiz uzmanı satın almak istediğin evi ziyaret edecektir. Ekspertiz değerleme yaptıktan sonra talep edilen kredi tutarına uygun olup olmadığını teyit edecektir Başvurunun olumlu sonuçlanması sonrasında tapu işlemlerini tamamlayıp, konut kredisinden yararlanabilirsiniz. Ekspertiz raporunda yer alan tutarın %90’ı kadar konut kredisi olarak kullanabilirsiniz. Kalan %10 peşinat tutarına ihtiyacın olacaktır. Peşinat ve ek masraflar için bankalar belli seçenekleri elinizin altına getiriyor.

Hangi Bankalar Evin Tamamına Kredi Veriyor?

Bazı bankalar peşinatsız olarak alınacak evlerin tamamına kredi çekme imkanı sunabiliyor. Bu bankalar;

  • Garanti Bankası,
  • Halkbank,
  • Akbank,
  • Vakıfbank,
  • Ziraat Bankası,
  • HSBC,
  • TEB,
  • Denizbank,
  • QNB Finansbank

Evin tamamına kredi veren bankalar hesaplamaları ev fiyatının %80 oranında tutarı kadar yapıyorlar. Evin tamamına kredi kullandırmak için bankalar çeşitli çözümler geliştiriyorlar. Bu, alınacak ya da mevcut oturulan taşınmazın durumuna göre değişebiliyor.

Garanti Bankası Peşinatsız Konut Kredisi

Yeni bir ev satın almak isteyenler Garanti Bankası’ndan konutun tamamına kredi alabiliyor. Böylece alacağınız konut ve eski evinize ipotek uygulanacaktır. Kredi sadece Türk Lirası cinsinden kullanılır. Kredi ise 240 ay vade şeklinde yapılır. Bununla beraber dilediğiniz ödeme şeklinden de yararlanabilirsiniz.

Kredinin faiz oranı değişim göstermektedir. 240 ay vade tercih etmeniz durumunda aylık taksitler düşse de ödeme artacaktır. Bu yüzden vadeleri düşük tutmanız gerekir.

Akbank Peşinatsız Mortgage

Peşinat ödemeden ev sahibi olmak isteyenlere Akbank’ta destek veriyor. Banka tarafından alınacak konutun tamamına sizde konut kredisi alabilirsiniz. 100.000 TL krediyi 120 ay vadeli aylık taksitler şeklinde kullanabilirsiniz. Bunun için size en yakın Akbank şubelerine gitmeniz yeterlidir.

Yapı Kredi %100 Mortgage

Evin tamamına kredi veren bankalar arasında Yapı Kredi’de yer alıyor. Ev almak için peşinata ihtiyacı olup kredi kullanmak isteyenler almak istedikleri konutun ekspertiz değerinin tamamına kredi alabilir. Kredi kullanabilmek için mutlaka eviniz olması gerekir. Kredi başvurusunda bulunurken T.C. kimlik belgesi, gelir belge ve ikametgah belgesi talep edilir.

QNB Finansbank Peşinatsız Ev Kredisi

Peşinat ödemeden sizleri ev sahibi yapabilecek bankalar arasında Finansbank’ta yer alıyor. Banka tarafından müşterileri 180 ay vade imkanı üzerinden konutun tamamına kredi alabiliyor. Sabit faiz oranları sayesinde ödemeleri yaparken zorlanmazsınız. Krediden yararlanmak için bir konuta sahip olmanız gerekir.

Bankları ziyaret ederek konut kredisi başvurusu yapmalısınız. Kredinizin onaylanmasının ardından üç gün içerisinde banka tarafından eksper görevlendirilerektir. Eksper tarafından eve değer biçer ve kredi tutarına karar verir. Bütçenize göre ödeme planı oluşturulduktan sonra satış işlemi tamamlanır. Fakat herhangi bir eve sahip değilseniz Vakıfbank konut kredisi kampanyalarından yararlanabilirsiniz.

Peşinatlı Konut Kredisi Almanın Şartları Nelerdir?

İstenen kriterlere dikkat ederek, çalışmayı düşündüğünüz bankaların peşinatlı konut kredisi başvuru onayını arttırabilirsiniz. Bunun için;

  • Kredi notunu öğrenin.
  • Konut kredisi faizlerinin ve maliyet oranlarının karşılaştırmasını yapın.
  • Konut kredisine uygun gözükmek için satın alacağın konutun kat mülkiyetine dikkat edin.
  • Kredi miktarın, gelir seviyene ve ekspertiz raporunun sonucuna göz atın.

Bankaların Peşinat İçin Sunduğu Seçenekler Nelerdir?

Bankalar, konut kredisinde verilmeyen peşinat ödemesi için müşterilerine farklı çözümler sunabiliyor. Bunlar arasında ihtiyaç kredisi yer alıyor. Aynı bankadan konut kredisi aldığınızda, yönlendirmeler doğrultusunda ihtiyaç kredisine başvuru yapabilir ve peşinatınızı nakit olarak alabilirsiniz.

Konut Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Konut kredisi uzun vadeli ve yüksek tutarlı nakit çözümlerden bir tanesidir. İstenilen kredinin alınabilmesi için de ödeme esnasında bu özelliklerin mutlaka ön planda olması gerekir. Konut kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Sorunsuz konut kredisi alabilmek için kredi notunuzun yüksek olması gerekir. Bankacılık ve finans geçmişinizi belirten kredi notu sizin geleceğinizi belirler.
  • Bankalar en düşük faiz oranlarını konut kredilerinde kullanabilir.
  • Yüksek tutarlı konut kredilerinin sizi aylık olarak sıkıntıya sokmasına izin vermemelisiniz.

Elinize para geçtiği zaman direkt olarak kapatma şansınız zaten yer alıyor. Kredi için vade uzadıkça ödeyeceğiniz toplam tutar da artacaktır. Bu yüzden aylık taksit miktarını rahat şekilde ödeyebileceğiniz tutarı belirlemelisiniz.

Peşinat İçin İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

Konut kredisini alabileceğiniz maksimum tutarı elde ettikten sonra, eğer aylık geliriniz ve konut kredisinin aylık taksit miktarı izin verirse ihtiyaç kredisine başvuru yapabilirsiniz. Konut kredisini almış olduğunuz bankadan işlemlere devam etmeniz durumunda, kredinin çıkma ihtimali daha yüksek olabilir. Bunun yanında diğer bankaları da deneyebilirsiniz. Bankaya peşinatı ödemek için kredi başvurusu yaptığınız zaman kredi notunuza bakılacaktır. İstenen şartları sağladığınız zaman bankaların istedikleri evrakları teslim ederek kolayca eviniz için kredi alabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

eleven − one =