6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Ekonomi & FinansRöportajlar

Türkiye’de yıllık 2 milyonun üzerinde konut satışı hayal değil

Türkiye’de yıllık 2 milyonun üzerinde konut satışı hayal değil

2016 yılında Türkiye’de 1 milyon 341 bin konut satıldı. Peşin parası olanlar almak istediği evi peşin alırken, olmayanlar kredi kullanmak zorunda kaldı. Bazıları yıllarca yaptığı tasarruflarıyla ev sahibi oldu.

2016 yılında ev sahibi olmak isteyip; peşin parası olmayan, kredi kullanamayan, tasarrufu bulunmayanlar ise maalesef ev sahibi olamadı. Oysa onlar için de doğru ve güçlü bir yöntem sunulması demek onların da kolaylıkla ev sahibi olmaları anlamına geliyor.

Konut satışlarının 1 milyon 341 bin seviyelerinden 2 milyon seviyelerine çıkarılması için orta ve alt gelir grubunda bulunanları da konut alabilecek seviyeye getirmek ya da konut alabilmelerini sağlayacak yöntemler sunmak son derece önemlidir. Peki, bu nasıl olacak? Mevcut satışların 2 milyon seviyelerine çıkması ancak tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modeliyle mümkün olacaktır.

Birevim tarafından sunulan tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modeli, özellikle alt ve orta gelir grubunu kolaylıkla ev sahibi yapacak niteliklere sahip. Bu modelin yaygın bir şekilde uygulanması sonucu ülkemizde 2 milyon konut satışı hayal olmaktan çıkacak.

Birevim, tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modeliyle, ev sahibi olmak isteyenlerin bireysel olarak yaptıkları tasarruflarından çok daha kısa sürede ve tamamen faizsiz ev sahibi olmalarını sağlıyor. Özellikle alt ve orta gelir grubunun kolaylıkla ev sahibi olabilmesi için yürütülen çalışmalar sonucu; insanlar kredi kullanmadan, hiç fark ödemeden, isterse hiç peşinatsız beğendikleri evi alabiliyorlar.

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi; Birevim’in içinde bulunduğu tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektörünün giderek daha büyüyeceği, sektörde faaliyet gösteren firmaların artacağı ve bununla birlikte daha büyük kitlelere ulaşılması neticesinde bu yöntemlerle ayda 100 bin kişinin ev sahibi olabileceğinin altını çiziyor. Bu sektörün konut satışlarında önemli rol oynayacağını belirten Çiftçi, Birevim’in bu yöntemlerin önemli uygulayıcısı olduğunu, ülkemizde tasarruf kültürünün oluşması ve insanların ihtiyaçlarını tasarrufa dayalı faizsiz bir modelle normalden çok daha kısa sürede karşılaması için büyük bir gayretle çalıştıklarını söylüyor.

Tasarrufa dayalı faizsiz ev alma modelini uygulayan firmaların içinde bulunduğu sektörün, ilerleyen dönemlerde büyümesiyle birlikte her ay 100 bin konut satışı gerçekleştirmesinin hayal olmadığını söyleyen Çiftçi, “Sektörün gelişip özellikle alt ve orta gelir grubunda bulunanların temel ihtiyaçları olan ev ve araba alımında milyonlarca insana çözüm olması için çalışıyoruz. İnsanlar hayallerine faizsiz, tasarruf yaparak, kısa sürede ve kolaylıkla kavuştuğunda Birevim olarak bizler de hayalimizi gerçekleştirmiş oluyoruz.” diyor.

Benzer Yazılar
BirevimEkonomi & FinansGenel

Tasarruf Finansmanı Ekonomiye Nasıl Katkı Yapacak?

Ekonomi & FinansGenel

Tasarruflarla Türkiye Nasıl Daha Güçlü Hala Gelir?

BirevimEkonomi & Finans

BDDK'dan 21 Tasarruf Finansman Şirketine Tasfiye

BirevimEkonomi & FinansGenelSesli Makaleler

Ev Almak İsteyene Farklı Bir Öneri: SERBEST PLANLI TASARRUF YÖNTEMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two × five =