6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Yeni Evlenecekler İçin Ev Satın Alma Rehberi

ev satın alma rehberi

Evlilik, yeni bir hayata geçiştir. Bu yüzden de insanların hayallerinin değişmesinin yanında sorumlulukları da artacaktır. Bu noktada da yeni evlenecekler için ev satın alma rehberi çok araştırılan konulardan biridir.

Evlilikle beraber yeni heyecanlar ve hayaller ortaya çıkar. Bunlar da beraberinde sorumluluk almayı gerektirir. Sorumluluklar arasında en önemlisi ise bütçe yönetimi yapmaktır. Bekar bir yaşamdan ayrılarak artık yeni bir hayatın düzenini ve geçimini sağlamak farklı olacaktır. Bu yüzden de insanlar henüz evlilik sürecine girer girmez ev sahibi olma araştırmalarına ve ev alma arayışlarına girmektedir.

Yeni evli çiftler ev sahibi olmak için genellikle konut kredileri hakkında araştırma yapmaktadır. Daha mantıklı olanı ise henüz evlenmeden, düğün ve eşya masraflarına girmeden ev sahibi olmaktır. Böylece kira ödemek gibi masraflara da girmeden ev sahibi olabilirsiniz. Yine de bu süreçte ani kararlar verilmemelidir. Ani ve düşünmeden verilmeden verilen bir kararla hata yapabilirsiniz. Uzun araştırmalar sonucu kendine en uygun fiyatta ve uygun boyutlarda ev seçmeniz gerekmektedir. Bu yüzden de ev almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Birikim Yapmaya Erkenden Başlayın

Günümüzde kredili ev almak çok fazla araştırılsa da daha az borç için kredisiz ev almak daha mantıklı olmaktadır. Bunun da ilk adımı erkenden birikim yapmaktır. Bu durum her açıdan sizin için faydalı olacaktır. İş hayatına başlar başlamaz birikim yapmaya başlamak sizi öne geçirecektir. Her ay belli bir miktar tasarruf yaptığınız taktirde avantajlı olacaksınız. Kredi çekmediğiniz taktirde de faizsiz ev alma modelini elde etmiş olacaksınız.

Düğün Masraflarını Minimuma İndirin

Konu düğün olunca evlenecek çiftler biraz lükse kaçabilmektedir. Evlilik hayalleri kurdukları için de düğünlerinin ve diğer tüm olayların en iyisi olmasını istiyorlar. Ama bu durum bir yerden sonra bütçeleri aşıyor ve çok fazla borca girilmesine neden oluyor. O yüzden de bütçeyi iyi kontrol etmek gereklidir. Borçlarla ve kredilerle yapılan lüks harcamalar ancak sizi zora sokacaktır. Bu yüzden düğünde takılan takıları borçlarınızı kapatmak için kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bunun yerine o takıları beğendiğiniz evi almak için peşinat olarak kullanabilirsiniz.

Ev Kredisi ile Ev Almak

Yeni evlenecekler için ev satın alma rehberi kredi ile ev almanın zorluklarını gözler önüne sermektedir. Genç çiftler, yeni evli çiftlere ev kredisi kampanyalarıyla çok karşılaşmıştır. Aslında kira masrafını kurtarsa da faiz ödemek zorunda kalmak da bu durumun dezavantajı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun dışında da bankalar, insanların gelir düzeylerine ve geçmiş borçlarına bakarak kredi verdikleri için de bazen krediler onaylanmayabiliyor.

Kredi çekmek yerine peşinat verip daha sonra taksit taksit ev tutarının ödemekle faizsiz ev sahibi olmuş olacaksınız.

 

Ev Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ev seçiminizde en önemli kriter kredi olmalıdır. Faizsiz ödeme sistemiyle beraber büyük borçlara girmeden ev sahibi olabilirsiniz. Yeni evlenecekler için ev satın alma rehberi size ev seçerken yol gösterici olacak tüyolar vermektedir.

Ev sahibi olurken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

  • Depreme Dayanıklılık

Ev satın almanın en önemli tarafı evin depreme dayanıklı olup olmadığıdır. Müteahhit firma ile görüşerek malzemelerin kalitesi, inşaat yılı hakkında bilgi alabilirsiniz. Depreme dayanıklılık belgesi de isteyerek emin olabilirsiniz.

  • Evin Konumu

Satın alınacak evin nerede olduğu da çok önemlidir. İlk olarak düşünülmesi gerekenler ulaşım kolaylığı, işe ve hastanelere yakınlık olarak sıralanabilir.

Evinizin düzenini istediğiniz gibi değiştirebilir veya dilediğiniz gibi tadilat yapabilirsiniz. Ama bunlara rağmen evin konumunu değiştiremezsiniz. Bu yüzden de doğru yerde ev seçmek çok önemlidir.

Bütçenize göre iş yeri yakınlığınıza göre çok güzel evler de bulabilirsiniz.

Kısa süre sonra çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız da parklara ve okullara da evinizin yakın olması sizin için avantaj olacaktır.

  • Sosyal Çevre ve Komşuluk İlişkileri

Ev alma komşu al en meşhur sözlerimizden biridir. Sahiden de komşunuz geçimi zor bir insan olduğunda hayat sizler için de zor olacaktır. Bu yüzden evi aldığınız çevre ve apartmandaki komşular da büyük önem taşımaktadır. Eğer komşularınızla anlaşamazsanız evde yaşamak çekilmez bir hal alacaktır. Günümüzde birçok insan komşularıyla anlayamadıkları için evlerinden çıkmak zorunda kalmıştır.

Ev alırken mutlaka çevrenin size uyup uymadığını dikkat etmelisiniz. Kültürel açıdan zıt olduğunuz bir çevrede yaşamak zor olacaktır.

  • İhtiyaçlarınızı Ön Plana Koyun

Yeni evli çiftlerin ev seçerken yaptığı hatalardan biri de çok büyük ev tercih etmeleridir. Yeni evli çiftler henüz saha iki kişilik bir aile kurdukları için 2+1 evler de avantajlı olacaktır. Böylece 3+1 gibi çok büyük bir evin bütçesini karşılayamayacak çiftler için 2+1 evin ücreti de daha uygun olacaktır.

Metrekaresi ve oda sayısı daha küçük bir evin taksitlerini daha kolay ödeyebilirsiniz. Büyük bir eve vereceğiniz taksitleri de aldığınız 2+1 evin tadilatına veya eşyalarına kullanabilirsiniz. Önceden birikim yaparak da kısa süre içerisinde istediğiniz eve sahip olabilirsiniz.

Aldığınız 2+1 eviniz size rahatlıkla 5 sene kadar yetecektir. Daha sonra çocuğunuz doğduğunda ve ayrı bir oda yapmanız gerektiğinde ise eviniz bu süreçte daha da değerlenmiş olacaktır. Bu evinizi satarak yerine daha büyük bir ev alabilirsiniz.

  • Düğün Yerine Ev Satın Almak

Yeni evlenecekler için ev satın alma rehberi hayatlarını yeni birleştiren ve yıllarca kira ödemek istemeyen çiftler için bir yol gösterici olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ev peşinatı ev satın almak isteyen kişilerin karşısına çıkan diğer sorunlardan biridir. Bu yüzden de düğün yaparak harcayacağınız yüksek meblalardaki parayı da ev peşinatı olarak kullanabilirsiniz.

Günümüzde düğün yapmak en hesaplı olarak 40000 veya 50000 civarında tutmaktadır. Bunu da düğün yapmak yerine ev teminatı olarak verebilirsiniz.

  • Takılarla Ev Borcu Kapatmak

Düğün yapmaya kararlıysanız bunu da bir fırsata dönüştürebilirsiniz. Düğünde ve nişanda takılan takıları peşinat veya evin borcu için kullanabilirsiniz.

  • Balayı Masrafları

Günümüzde ülke içerisinde başka bir şehre seyahat ederek balayı yapmak 15000 Türk Lirası civarını bulmaktadır. Yol masrafları, kalacağınız otel veya kiralanacak ev, üzerine sadece kahvaltı veren bir otel tutarsanız akşam yemeği masrafları da masraf hanenize eklenecektir. Bu yüzden masraflarınız çok artacaktır. Kısa sürede ev sahibi olmak gibi de bir isteğiniz varsa balayına yapacağınız masraftan da tasarruf ederek ev taksitleriniz için kullanabilirsiniz. Ev ücretinizi tamamladıysanız da mobilya almak için kullanacağınız ücretin üzerine ekleyerek zevkinize göre evinizi döşeyebilirsiniz.

Bu sebeplerden dolayı da balayınızı evde geçirmeniz sizi ev sahibi olma durumuna bir adım daha yaklaştırmış olacaktır.

  • İhtiyaç Listesi Oluşturun

Eşinizle beraber ortak zevklerinizi tartışın. Bu ortak zevklere göre hangi evi almak istediğinize ve içini nasıl dizayn edeceğinize karar verin.

Bütçenizi belirlerken sadece ev ücretini düşünmeyin. Ekstra olarak emlak giderlerini, tapu ve vergi masraflarını da hesaplayın.

Almaya karar verdiğiniz evin malzeme kalitesini ve inşaat yönetmeliklerine uygunluğunu inceleyin. Mutlaka evin tapusunu satın alma işlemlerinden önce inceleyin. Satılık daire araştırmalarındaki en önemli hususlardan biri de evin net ve brüt metrekaresidir. Evin net metrekaresini düşünerek satın alın.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

15 − two =