6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

İstanbul Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

istanbul satılık daire fiyatları

Ülkemizin en kalabalık, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehri olan İstanbul, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa’da birinci sırada yer almaktadır.

Yükselen nüfusu ve gelişen şehir yapısı ile İstanbul, ülkemizin en pahalı konutlarının satıldığı ilçelerinden biridir. İstanbul’da yer alan bazı ilçelerde satılık daire fiyatları çok yüksek noktalara ulaşırken insanlar daha uygun fiyatlı ve daha nezih semtlere yerleşmeyi de planlıyor. İstanbul’da bir tarafta yeni inşaat projelerinin geliştirilmesi, kentsel dönüşüm alanlarının oluşturulması ve Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirilen inşaatlar ile diğer yandan çok lüks konutlar ve rezidansların inşa edilmesi ile şehirde gayrimenkul piyasasının çok farklılaştığını gözlemlemek mümkün.

İstanbul’da Satılık Ev Fiyatları

İstanbul ilinde satılık daire fiyatları her geçen gün artış göstermektedir. İstanbul’da konut fiyatları en fazla yükselen ilçeler ise Şubat 2023 sonu itibarıyla sırasıyla Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu olmuştur. Bunun yanında İstanbul ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenyurt, Sancaktepe, Sultangazi olarak belirtiliyor. İstanbul’da en geç geri dönüş süresine sahip ilçeler ise sırasıyla Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu şeklinde açıklanmıştır.

istanbul satılık daire

İstanbul Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Ülkemizdeki ekonomik koşullarla ev sahibi olmak özellikle orta ve dar gelirli bireyler için giderek zorlaşıyor. Birikim yaparak ev almak ise hayal gibi görünüyor. Durum böyle olunca ev sahibi olmak isteyen ailelerin aklına gelen ilk seçenek ise banka kredisi kullanmak oluyor. Banka kredisi kullanmak cazip gibi görünse de tüketiciler yüksek dosya masrafları ve faizler nedeniyle geri ödemelerde zorluk yaşayabilmektedir. Birikimi olmayan bireyler ise tasarruf finansmanı şirketlerinin planlarından faydalanarak ev sahibi olma yolunu tercih ediyorlar. Birevim, konut sahibi olmak isteyen ancak finansman problemi yaşayan bireyler için çözümlerle geliyor. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planları ile konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşmanız mümkün.

Birevim, ev sahibi olmak için tasarruf finansmanını tercih eden tüketicilere Birlikte Konut Finansmanı ve Kişiye Özel Konut Finansmanı olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. İster Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek hayalinizdeki eve ulaşmanız mümkün. Birevim Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle konut finansmanı edinmek için en doğru adres! Peki Birevim’in konut finansmanı planları sizi nasıl ev sahibi yapacak?

Birlikte Konut Finansmanı: Konut sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşmanız için bu alternatifi tercih etmelisiniz. Birlikte Konut Finansmanı seçeneğinde finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Böylece hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşırsınız.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Bu seçeneği tercih ettiğinizde ise bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile konut sahibi olursunuz. Yani taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için ödemelerde zorlanmazsınız.

İstanbul’da Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İstanbul’ daire alırken öncelikle evi hangi amaçla aldığınız önemlidir. Yatırım amaçlı alıyorsanız, değeri giderek artan yerleri tercih edebilirsiniz.

Eğer oturmak için bir alıyorsanız, Öncelikle zemini sağlam ve işlek bir yerden ev almayı planlayabilirsiniz.

Ev alırken diğer bir dikkat etmek gereken konuların en başında evin projesi, depreme dayanıklı yapılıp yapılmadığına dikkat ederek almalısınız. Yine evin hacizli veya ipotekli olmadığına dair ev sahibinden belge almayı unutmayınız.

Ev aldığınız semtin ekonomik ve sosyal yapısını bilmek, İstanbul’da satılık daire alırken nelere dikkat edilmeli, sorusunun cevaplarından biri olmaktadır.

İstanbul’da En Pahalı Satılık Daireler Nerede?

Son dönemlerde artan konut fiyatları neticesinde insanlarda İstanbul’da en pahalı satılık daireler nerede, sorusunu tekrar gündemine aldı.

Teknolojinin gelişmesi ve değişmesi konut projelerinde ciddi anlamda değişiklikler yarattı. Özellikle son dönemlerde hayata geçirilen bu projeler lüks olmanın yanı sıra fiyatlarıyla da akıllarda durgunluk yarattı.

İstanbul’da özellikle boğaza yakın yerlerde konut fiyatları ciddi anlamda yükselişe geçti. Çünkü ultra lüks konutlarda genelde buralara inşa edilmektedir.

İstanbul’da en pahalı satılık dairelere birkaç tane örnek verecek olursak; Bunlardan ilki elbette ki Bakırköy sahillerine inşa edilen Pruva 34 projesidir.

Ataköy’de denize sıfır yapılan Sea Pearl İstanbul konut projeleri İstanbul’da en pahalı konutlar arasındadır.

Üsküdar’da inşa edilen Şehrizar konakları, çatı dubleksi daireleri ile dikkat çekerken hem çok pahalı hem ciddi anlamda ilgi gören konutlar arasında yer almaktadır.

Konut fiyatlarının artmasıyla İstanbul’da En pahalı satılık daireler nerede, sorusunun cevabı değişkenlik gösterse de genel olarak; Beşiktaş, Sarıyer, Bağdat Caddesi, Fulya, Şişli, Büyükdere Aksı gibi semtler İstanbul’da daire fiyatlarının en pahalı olduğu yerlerdendir.

İstanbul’da En Ucuz Satılık Daireler Nerede?

Ev fiyatlarının ve konut ihtiyacının artmasıyla hemen herkes ucuz konut için arayışa girdi. İstanbul’da uygun ev fiyatlarının bulunduğu semtleri şöyle aktarabiliriz.

Beylikdüzü; Avrupa Yakasında yer alan Beylikdüzü semte inşa edilen yeni konut projeleriyle İstanbul’un diğer yerlerine göre ucuz olmasıyla dikkat çekmektedir.

Esenyurt hem alternatif konut yönüyle hem de diğer bölgelere göre daha ucuz olmasıyla ön planda bir ilçe olmaktadır.

Gaziosmanpaşa; Kentsel dönüşüm ile birlikte artan konut sayısının artması ile fiyatların diğer bölgelere göre daha uygun olduğu gözlenmektedir.

Biraz daha genişletecek olursak İstanbul’da en ucuz satılık daireler nerede, sorusunun cevabını Silivri, tuzla, Kartal, Kurtköy, Sultanbeyli olarak verebiliriz.

İstanbul’da Zemini En Sağlam İlçeler Hangileri?

Birinci derece deprem bölgesinde olan ülkemiz Kahramanmaraş depremiyle büyük bir sarsıntıya uğramıştır. Bu sebepten de insanlar zemini sağlam ev arayışına girmişlerdir.

Büyük bir İstanbul Depreminin beklenmesi ile de İstanbul’da zemini sağlam ilçeler araştırılmaya başlanmıştır.

Bizlerde yazımızda zemini sağlam ilçeleri sizler için derledik. Beykoz, İstinye, Maslak, Şişli, Beşiktaş, Üsküdar ve kuzeyi İstanbul2da zemini en sağlam ilçeler hangileridir, sorusunun cevabı olmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

one × four =