6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Birevim

Tasarruf Finans’ın Güvenilir Şirketi Birevim ve Devlet Güvencesi

BİREVİM İntibak Onayı Aldı

Tasarruf Finans’ın Güvenilir Şirketi Birevim ve Tasarruf Finansmanı Yasası

Güven kavramı çoğu tüketicinin markalara olan yaklaşımını belirleyen önemli faktörlerden biri. Pek çok kişi markalardan hizmet veya ürün satın almadan önce bir güven araştırması yapıyor. Her marka için sorulduğu gibi kişiler bazen de Birevim güvenilir mi? sorunu sorabiliyor. Tasarruf Finansının Mimarı BİREVİM, sektörünün en güvenilir markası olma hedefiyle yola çıktı ve bu misyonla faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Biz de bu yazımızda “Birevim güvenilir mi” sorusuna yanıt verdik…

Birevim güvenilir mi?

Birevim güvenilir mi sorusunun en iyi cevabı devlet nezdinde yasalaşan tasarruf finansman kanunudur. Zira Birevim, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun denetimine tabii bir finansman kuruluşudur. Mart 2021 tarihinde TBMM’de kabul edilen Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nu kapsamında faaliyetlerini sürdüren Birevim’in, tüm operasyon ve hizmetleri BDDK’nın gözetimi ve denetimi altında gerçekleşiyor. Kanun kapsamında Birevim’in tasarruf fon havuzu kendi operasyonel hesaplarından ayrılarak yönetiliyor. Ayrıca BDDK’nın belirlediği ve tasarruf sahibi ile Birevim arasında yapılan sözleşme içeriğinde, tasarruf sahibinin tüm hakları belirtiliyor ve tasarruf sahibinin tüm hakları güvence altına alınmış olunuyor.

Tasarruf Finansman sektörünün lider markası BİREVİM, tasarruf sahiplerinin haklarını korumaya yönelik pek çok güvence de sunuyor. Tüm gücünü tasarruf sahiplerinden alan Birevim faaliyete başladığı 2016 yılından itibaren sektörünün büyümesi için öncülük ederek, tüm iş modellerini güven ve fayda üzerine kurguladı. Nitekim de sektördeki diğer markaların 30 yılda yapamadığını 5 yıl içinde yaparak sektöründe referans marka olma başarısını gösterdi. Birevim, 100 binden fazla kişiyi tasarruf finansıyla tanıştırdı, on binlerce aileyi ev, araba ve işyeri sahibi yaptı.

2021 Temmuz ayı itibarıyla 137 şubesiyle Türkiye’nin her bölgesinde yer alan BİREVİM, sektöründeki liderliğini sürdürüyor ve her geçen gün tasarruf sahibi oranını da büyük hızla artırmaya devam ediyor.

Birevim’in devlet güvencesi var mı?

Birevim, Tasarruf finansman şirketlerine yönelik kanunun kabul edilmesinin ardından ilk yasal süreç olan BDDK’ya intibak başvurusunu gerçekleştirdi. 100 milyon TL sermaye şartı, bilgi teknolojileri, hizmet kalitesi, denetim ve operasyonel süreç konularında kanunun tüm gerekliliklerini yerine getirdi ve BDDK tarafından intibak onayı aldı. Tüm bunların sonunda Birevim, BDDK denetimi altında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Böylece BİREVİM, BDDK Lisans alamaya en hazır tasarruf finansman şirketi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Faizsiz ev alma şirketleri güvenilir mi?

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’na kapsamında faaliyette bulunan tüm faizsiz ev alma şirketleri, BDDK’nın denetimi altında bulunuyor. BDDK geçtiğimiz günlerde kanunun tüm gerekliliklerini yerine getirmeyen 35 şirketten 29’unun tasfiyesine yani faaliyetlerini durdurmasına karar verdi. İçinde BİREVİM’in de yer aldığı kalan 6 tasarruf finansman şirketi bildiğiniz gibi BDDK tarafından güvenilir bulunarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. BDDK intibak sürecinin ardından tüm gereklilikleri başarıyla tamamlayan tasarruf finansman şirketlerine LİSANS verecek.

BİREVİM’de Hedef 3 Milyon Aile

Tasarruf Finansı sektörü bugüne kadar 300 bin tasarruf sahibine ulaştı. Bundan yaklaşık beş yıl önce ayda 5-6 bin kişiye ulaşan sektör, Birevim ile birlikte ayda ortalama 30 bin kişiye ulaşmaya başladı. Birevim 2020 yılında milli ekonomiye 3,2 milyar TL katkı sağladı.

Yasanın getirdiği güven ile tasarruf finansman sektörünün büyümesi büyük bir ivme kazanacak. BİREVİM, sahip olduğu güç ve yasal zeminle, Türk halkının geleneğinde olan tasarruf anlayışını yeni bir bakış açısıyla geleceğe taşımayı misyon ediniyor ve 2023 yılı sonunda, 3 milyon kişiyi tasarruf finansmanıyla tanıştırma hedefine sağlam adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

13 + 12 =