6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Aldığım Arabayı Aynı Gün Satabilir Miyim?

Arabayı Aynı Gün Sat

Günümüz koşullarında bir araca sahip olmanın birçok prosedür gerektirdiğini belirtmeliyiz. Yeni araç alan kişilerin aldığım arabayı aynı gün satabilir miyim sorgulaması ise konuya yönelik çokça araştırılmaktadır. İnsanlar çeşitli nedenler sonucunda nakit paraya ihtiyaç duydukları vakit araç satışı yapmak isteyebilmektedir. Aynı gün içinde araç satışı yapmanız adına ruhsat gerekli olmaktadır. Fakat geçici ruhsat verilmesi sayesinde aynı gün içinde iki defa araç satışı yapılabilmektedir.

Alınan araçları aynı gün içinde satışa sunan galericiler bu yönde sıklıkla araştırma yapmaya başlamıştır. Ancak bu konuda pratik olmayan evrak işlemleri durumu biraz yorucu olacağı gibi etik olmayan durumlarında öne çıkması mümkün olmaktadır. Aracın gerçek değerinin üzerinde satılmasına neden olan bir durum olması sebebi ile çok dikkatli davranmanız şarttır.

Araç Aldıktan Sonra Ne Zaman Satılır?

 Araç sahibi olan kişilerin ilk başlıkta da belirttiğimiz üzere mali durumlar nedeniyle kısa süre içinde satmak istemesi normal bir durum olarak kabul görmektedir. Ancak araç aldıktan sonra ne zaman satılır araştırmasına ilişkin birden fazla faktörün etkileşim oluşturduğunu da belirtmeliyiz. Araç satışlarında dikkat çeken en önemli konu aracın kilometre sınırıdır. İlk tescil sürecinden sonraki 6 bin km’yi geçmemiş araçların kolaylıkla satılması mümkün olmaktadır. İkinci el araç olarak yorumlansa da sıfır araç özelliğini taşımaktadır.

Ticari araç kapsamında satılan araçlar hiç kullanılmadan daha yüksek fiyata aynı gün içinde de satılabilmektedir. Bu durum fırsatçılık durumunu da öne çıkardığından dolayı bazı düzenlemelerin yapılmasını da sağlamıştır. Düzenlemeler beraberinde 6 ay içinde 6 bin km’yi geçmemiş olan araçların satışı araç alımı süresinden itibaren hesap edilerek satılamamaktadır. Yasal düzenlemelere uygun durumdakiler ise satılabilmektedir.

Araç Satış Fiyatları

Araç alışverişleri günümüz ödeme koşullarında oldukça yüksek meblağlar arasında değişkenlik oluşturmaktadır. Bu durum araç satış fiyatları konusunu doğrudan etkileyen araç özelliklerini kapsamaktadır. Aracın modeli, markası, km bilgisi gibi durumlar araç satışlarında fiyatı etkileyen faktörlerdir. Aracın mevcut değerini düşüren faktörler ise aracın boyanmış olması, kaza geçmişi bulunması, sürtme, çizik gibi durumlardır. Buda iyi modelli bir aracın düşük fiyattan satılmasını sağlamaktadır.

Düşük araç satış fiyatları alım gücüne daha uygun olsa da yeni alıcıların dikkat etmesi gereken konuları içermektedir. Çünkü ilk paragrafta belirttiğimiz durumlar neticesinde aracı alma sonrasında sürekli arıza vermesi nedeniyle sanayiye daha çok para vermeniz mümkündür. Buda ödediğiniz araç değerini doğrudan yükseltmekte ve mali açıdan zorlamaktadır.

Araba Ne Kadar Sürede Satılır?

Araba sahibi olmak önemlidir. Çünkü araç kullanımı geçmiş yıllara nazaran iş hayatı ve gereksinimler neticesinde lüks ihtiyaç dışında yorumlanmaktadır. Ancak arabayı almak kadar satmak ta önemli bir konudur. Araba ne kadar sürede satılır konusuna ilişkin olarak pek çok faktörün konuyla bağlantılı olduğunu belirtmek mümkündür. Türkiye sınırları içinde yeni yasal düzenleme beraberinde fahiş fiyat artırımı yapmaya çalışanları engellemek ve yeni araç alımında sorun yaşamak istemeyenler için satış adına belli bir km hesabını geçmesi gerektiği bilinmektedir.

6 aylık süreyi kapsayan ve 6000 km’yi geçmiş olan araçların satılması mümkündür. Ancak aracın hızlı satılmasını sağlayan durumlar bu konuda daha çok önemsenmektedir. Aracın iyi konumda olması, konforlu oluşu, yeni oluşu, modeli ve markası, hızlı satılmasına neden olmaktadır. Muayenesi yapılmamış, sigortası ve kaskosu eksik olan araçların bir yandan da düşük seviyeli özellikler içeriyor olması araç satışlarını daha da uzatmaktadır. Daha net ifade ile bu tarz araçlar geç satılabilmektedir.

Araç Satarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araba alırken veya araç satarken dikkat edilmesi gereken durumlar vardır.  Her iki taraf açısından sorun teşkil etmeyecek bir alım-satım yapılabilmesi için araç satarken nelere dikkat edilmelidir maddelerini önemsemeniz gereklidir. Bu maddeler ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

  • Aracın modeli ve markası hakkında doğru bilgi vermek
  • Aracın temiz olmasını sağlamak
  • Aracın konfor içeren özelliklerini belirtmek
  • Km bilgisini doğru şekilde belirtmek
  • Muayene bilgisi, sigorta bilgisi ve kasko bilgilerini belirtmek
  • Aracın geçmiş kullanımı hakkında detay belirtmek

Genel bakımdan temiz araç kullanıcıları her detayı doğru bir şekilde belirttiği sürece aracı hızlıca satılacaktır. Bakımsız araçlar ve yanlış bilgi sunan araç satıcıları ise müşteri bulmakta zorlanmaktadır.

En Hızlı Satılan Araç Markaları

Araç alımı kapsamında dikkat çeken konular arasında en hızlı satılan araç markaları öne çıkmaktadır. Özellikle araç alıp aynı gün satışa sunup para kazanmayı düşünen kişilerin bu yönde değerlendirdiği araç markaları bulunduğu bilinmektedir. 2023 yılının Mart ayı kapsamında en çok satılan araç markaları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

  • Ford
  • Alfa Romeo Tonale Phev
  • Fiat
  • Peugeot

Belirttiğimiz markalar dışında diğer araç markaları da çokça satılmaktadır. Ancak incelemeler dâhilinde Fiat araç modellerinin 20 bin 521 sayıdaki satış üstünlüğü en çok ve en hızlı satılan araç markasını da öne çıkarmıştır.

1 Yılda Kaç Kez Araba Alıp Satılabilir?

Araç alımı veya satışı kapsamında galericilerin sıklıkla kullandığı aynı gün içinde araç satışı yaptığı öne çıkan konulardandır. 1 yılda kaç kez araba alıp satılabilir sorgulaması ise galericileri ilgilendirmeyen bir soru başlığıdır. Çünkü araç satışında kurumsal araç markaları veya galericileri kapsamayan bir sorudur. Şahıslar açısından dikkat çeken sorgulamaya yönelik yaptığımız araştırmanın sonucu, 1 yılda en fazla 3 kez araç satışı yapılabileceği yöndedir. Bu nedenle 1 yılda kaç kez araba alıp satılabilir sorusuna ilişkin şahıslar için 3 defa demek mümkündür. Özellikle nakit para açısından bu yöntemi uygulamak isteyenlerin daha dikkatli davranması gerekir. Çünkü ileriye dönük sorun teşkil edebilecek durumlarda oluşturmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nine − 3 =