6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Cross Motosiklet Markaları ve Modelleri

cross motor

Cross motor, off road aktivitelerde sık sık kullanılan ve zorlu arazi şartlarının üstesinden kolay bir şekilde gelebilmek için tasarlanan motor modelleridir. Adına özel sporlar düzenlenerek dünya çapında bilinirlik kazanan kros motor, heyecan ve özgürlük arayanların vazgeçilmezlerinin başında gelmektedir.

Dağ motoru olarak da bilinen cross motor fiyatları, üreticiden üreticiye farklılık göstermektedir. Motocross etkinliklerinde sık tercih edilen araçlar olan cross motor modelleri, engebeli arazilere uygun olarak dizayn edildikleri için, yalnızca meraklısına hitap eden araçlardır. Bu anlamda en iyi cross motor markaları da merak konusu olmuştur. Peki motor markaları tarafından üretilen ve tüm dünyada motosiklet sürücülerinin dikkatini çeken cross motorların özellikleri nelerdir?

Cross motorlar, yan ayak, orta ayak, sinyal ve gösterge gibi düşme durumunda sürücüye zarar verebilecek aksesuarlar kullanılmadan ve sadece engebeli arazilerde sürülebilecek şekilde tasarlanan özel motosikletlerdir. Mini cross motor türü de bulunan bu araçlar zorlu şartlarda maksimum performans elde etmek adına hafif ve güçlü bir şekilde tasarlanmaktadırlar. Hobi veya spor amaçlı değerlendirilen cross motosiklet modelleri, ortaya çıktığı 1900’lü yılların başından itibaren çeşitli değişimlere uğramış ve spor haline getirilmişlerdir.

Cross ve Enduro Farkı Nedir?

Dağ keçisi olarak da bilinen cross motorlar, bir diğer motosiklet modeli olan enduro motorlar ile sık sık karşılaştırılırlar. Cross motosikletin enduro motosikletten ayrılan en önemli özelliği, cross motorların şehirde kullanılamamasıdır. Yani şehir içinde isteseniz de bir cross motor kullanamazsınız. Cross motosikletler yalnızca arazide sürüş için tasarlanmış motorlardır. Bir ulaşım aracı olarak kullanılamazlar. Cross motosikletler hem daha hafif olmak hem de düşüp kalkmalarda zarar verecek bir parça bulundurmamak için far, yan ayak, orta ayak, gösterge, sinyal vs. gibi aparatlar barındırmaz. Bu motorlarda arazide maksimum performansı göstermek için hafiflik ve güç ön plandadır.

Küçük cross motor ya da 125 cc motor olmaları fark etmeksizin, trafiğe çıkma izinleri bulunmayan bu motorlar parkurun başına kadar başka bir araçla getirilip yine asfalta değmeden araca yüklenirler. Günlük kullanıma uygun olmadıkları için diğer motosiklet türlerinden klasman olarak farklı olan cross motosikletlere bir hobi veya spor olarak bakmak daha doğru olacaktır.

Enduro motorlar asfalt yollara uygun olmalarının yanı sıra, tekerleri değiştirilerek engebeli arazilerde de kullanılabilecek duruma getirilebilir. Cross motorlar ise zaten arazilerde değerlendirilmek amacı ile tasarlanırlar. Enduro tarzı motorlar konforlu ve daha büyük ölçülere sahip şekillerde üretilirken cross tarzı motosikletler performans ve hafiflik temelli tasarlanırlar. Bunun yanında Enduro motosikletler pek çok aksesuar ile desteklenebilirler ancak cross motosikletler en sade halde ve ekleme yapılamayacak şekilde dizayn edilirler.

Cross motorlar, özel tasarımları nedeniyle şehir içi ya da şehirler arası ulaşımlarda kullanılamaz, daha çok hobi ya da spor amaçlı tercih edilirler. Bu araçlar motocross aktivitelerin baş aktörleridir olarak akrobasi ve engebeli yarışlarda efektif şekilde kullanılırlar. Bu motorlar outdoor aktivite tutkunları tarafından tercih edilirler ve asfalt yol dışında farklı pek çok alanda değerlendirmeye de müsaittirler.

Hayalinizdeki motosiklete ulaşmanız kredisiz ve faizsiz yolu için Birevim’in sunduğu Motosiklet Finansmanı sizi bekliyor! Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatiflerinizden bütçenize uygun olanı seçerek siz de hayaliniz kurduğunuz motosiklete kolayca kavuşabilirsiniz! Motosiklet sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşmanız için tek yapmanız gereken, Birevim motosiklet finansman planlarından size uygun olanı seçmek!

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

fourteen − thirteen =