6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Konya Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Konya, Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık altıncı şehridir ve toplam 31 ilçeden meydana gelir.

Konya’da Satılık Ev Fiyatları

Şubat 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde Konya ilinde satılık konutların fiyatları %106,77 artmıştır. Aynı özellikleri taşıyan ortalama satılık konut fiyatları 465.440 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü 160 metrekaredir. Konya’da bulunan satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Şubat 2022 sonu itibarıyla 2.909 TL’dir. Benzer özelliklerdeki satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 21 yıl seviyelerindedir.

Konya’da konut fiyatları en fazla yükselen ilçeler açısından yıllık ortalamalara bakıldığında Şubat 2022 sonu itibarıyla konut için Konya ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra olmuştur. Amortisman sürelerine bakıldığında ise Şubat 2022 sonu itibarıyla Konya ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Karatay, Meram, Selçuklu, Güneysınır, Halkapınar olmuştur. Bunun yanında amortisman süreleri dikkate alındığında Şubat 2022 sonu itibarıyla Konya ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra olarak sıralanmaktadır.

Konya Satılık Daire

Konya satılık daire en uygun fiyatla nasıl alınır?

Ev almak için tercih edilebilecek pek çok yöntem vardır. Örneğin peşin ödeme yaparak konut satın almak, en masrafsız ev sahibi olma yoludur. En fazla tercih edilen yöntemlerden biri de banka kredisi kullanmaktır fakat banka kredisi kullanan tüketiciler ortaya çıkacak dosya masrafları ve yüksek faizlerle karşılaşırlar.

Günümüzde kredisiz ve faizsiz bir şekilde ev almak hala mümkündür. Birevim, sunduğu tasarruf finansmanı modelleri ile kredi kullanarak faizlerle karşılaşmak istemeyen herkesi kendi evinin sahibi yapıyor. Banka kredileri ile uğraşmadan ve senelerce beklemenize gerek kalmadan ve siz de istediğiniz eviniz için ihtiyacınız olan finansmanı Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile alabilirsiniz.

Birevim çatısı altında ihtiyaçlarınızı karşılarken bütçenize uyan finansman planını seçmekte özgürsünüz. Bu planlardan Birlikte Konut Finansmanını ya da Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek, bütçenizi zorlamadan konut sahibi olabilirsiniz. Bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ev sahibi olabileceğiniz Birevim tasarruf finansman planları sayesinde ödemeleri kendi bütçenize uydurmanın verdiği rahatlığı yaşarsınız.

Birlikte Konut Finansmanı: Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planlarından Birlikte Konut Finansmanını seçtiğinizde sizinle aynı ödeme koşullarını taşıyan bir gruba dahil edilirsiniz. Birlikte Konut Finansmanı alternatifinde finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle saptanmaktadır. Böylelikle hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşırsınız.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Kişiye Özel Konut Finansmanı Birevim’in bir diğer konut finansmanıdır. Bu planda konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşmanız sağlanır. Böylece taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için bütçenizi zorlamanıza hiç gerek kalmaz. Bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşayabileceğiniz Kişiye Özel Konut Finansmanı alternatifinde hayalinizdeki konuta rahatça ulaşma imkanınız vardır.

Birevim’in tasarruf finansmanı planlarında bütçenize göre peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Peşinatlı konut finansmanı tasarruf planında tasarruf planınızın organizasyon bedeli haricinde kalan toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erken bir tarihe çekebilirsiniz. Peşinatsız konut finansmanında ise sadece organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksit vadenizi erkene çekebilirsiniz.

Konya’da Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Konya, sakinliği ve yüzölçümü bakımından genişliği ile bilinen bir ova şehridir. Bu anlamda deprem gibi felaketlerden çok fazla etkilenmemektedir. Konya’ da yaşamayı düşünenler bu anlamda dairelerini alırken bazı noktalara dikkat etmelidirler. Sizler de Konya’ da satılık daire alırken nelere dikkat etmelisiniz?

  1. Öncelikle tüm ev seçenekleri değerlendirilmelidir. Tek bir eve bakarak karar vermek doğru değildir.
  2. İşlek bir alan istiyorsanız Konya’nın bu anlamda yoğun olan ilçelerini seçebilirsiniz. Daha sakin bir alan arıyorsanız da araştırmalar dâhilinde satılık dairenizi bu lokasyonlardan seçebilirsiniz.
  3. Ardından evin çevresinin sosyal olanaklarını ve ulaşım koşullarını değerlendirmelisiniz.
  4. Evin depreme uygunluğunu araştırmalısınız.
  5. Seçtiğiniz dairenin yer aldığı yerdeki komşuluk ilişkileri, apartmandaki düzen gibi konuları araştırmalısınız.
  6. Ödeme konusunda krediye uygunluk sağlayabilecek konutları tercih etmelisiniz.
  7. Piyasa kapsamı ile evin fiyatı arasında değerlendirmelerde bulunmalısınız.
  8. Tapu kayıtlarını araştırmalı, iskân izninin olup olmadığını detaylı şekilde incelemelisiniz.
  9. Evin üzerinde ipotek olup olmadığına bakmalısınız.

Bu ve bunun gibi pek çok seçeneği değerlendirerek sizler de Konya’ da güzel ve sağlam bir ev sahibi olabilirsiniz. Bunun için Konya’da satılık daire alırken nelere dikkat etmelisiniz? Kapsamındaki maddeler iyice değerlendirilmelidir.

Neden Konya’da Satılık Daire Almalısınız?

Büyükşehir statüsünde olan Konya pek çok kişi bakımından konaklama ve yaşama için tercih edilmektedir. Peki buradan ev almak isteyenlerin akıllarındaki net olan sorulardan biri olan neden Konya’dan satılık daire almalısınız? Öncelikle Konya büyük şehir olması, geniş yüz ölçümü ve en kalabalık altıncı şehir olması ile pek çok kişiyi bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle yaşamak için tercih edilebilecek şehirlerden biridir. Buna ek olarak şehirde pek çok tarihi oluşum ve yapı bulunmaktadır. Bunlar ile iç içe yaşamak için de tercih edilebilir.

Konya, deprem riski en az taşıyan bölgelerdendir. Güvenlik adına da hem büyük şehir olması hem de çöküntü olması nedeni ile tercih edilebilmektedir. Bunlar dışında pek çok büyük şehre de yakın konumda olduğundan kolay seyahat için tercih edilebilir.

Tahıl, sanayi ve ticaret alanında gelişmiş işler yapılan bu şehirde iş için de ev satın almak mümkündür.

Konya’da Yaşam Koşulları Nelerdir?

Konya 1987 yılından itibaren büyükşehir statüsünde olduğu için burada yaşamak da oldukça keyiflidir. Peki, Konya’da yaşam koşulları nelerdir? Konya kapsamında yaşam koşulları özellikle ticaret, tahıl ve sanayi anlamında gelişmesi ile ilerlemeye ve kolaylaşmaya başlamıştır.

Büyük şehir olması nedeni ile de pek çok ziyaretçiyi ağırlayan bu şehirde ev satın almak iş kapsamında, tarih, yaşamak kapsamında, güzel insan ilişkileri kapsamında tercih edilecek noktalar arasında yer almaktadır. Gerek yerleşim düzeni gerekse ekonomisi ile Konya’ da yaşam koşulları iyidir ve gün geçtikçe de iyileşmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

three × one =