6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Artık neredeyse her şeyin kredi kartı ile alınması akıllara kredi kartı ile araç alınır mı sorusunu da getirmektedir. Otomobil sahibi olmak isteyen kişiler kredi kartı ile araç satın alınıp alınmayacağını araştırmaya başlamıştır. Aslında araç almanın çok çeşitli yöntemleri bulunur. Kişiler kredi kartı ya da direkt peşin olarak araç satın alabilir. Ancak son dönemlerde kredi kartı ile araç satın alma işlemi daha da artmıştır. Kredi kartı ile yapılan ödemeler taksit ya da peşin ile yapılabilir.

Kredi Kartıyla Araba Nasıl Satın Alınır?

Kredi kartı aracılığıyla araba almak isteyen kişiler farklı yöntemler ile ödemeyi yapabilir. Bunlardan biri doğrudan ödeme olarak bilinir. Aslında bu peşin ödemedir. Kredi kartıyla araç satın alma aynı zamanda taksitli ödeme seçeneğine de sahiptir. Ancak direkt ödeme yapabilmek adına yüksek limitli olması önemlidir.

2016 tarihinden itibaren konut satışı haricinde taksitli mal ve hizmet satışı kredi kartı üzerinden yapılabilmektedir. Bu anlamda belirli şartlar yerine getirildiği takdirde taksitli araç satın alınabilir. Kredi kartı ile araç satın almak isteyenler taksit de istiyorlarsa şu şartları göz önünde bulundurmalıdır;

  • 000 TL ve bunun altında bir fiyata sahip araçlar için 60 aya kadar taksit imkanı sağlanmaktadır.
  • 000 TL ile 300.000 TL arasında satılan araçlar da 48 aya kadar taksit imkanı sunulabilmektedir.
  • 000 TL ile 750.000 TL arasında fiyatı olan taşıtlarda 36 aya kadar taksit imkanı verilmektedir.
  • 000 TL ve bunun üzerinde fiyatlara sahip olan taşıtlarda ise 24 ay kadar taksit yapılır.

Taşıt Kredisi Nedir?

Araba satın almak isteyenler araştırma yaptığı zaman satın alırken kullanılacak yöntemlerinden birinin taşıt kredisi olduğunu da görebilir. Yeni bir araç satın almak isteyen kişilerin eğer nakit bir parası yoksa bu durumda taşıt kredisi oldukça avantajlı finansal bir kaynaktır. Uzun vadeli ödemeler sunmasıyla beraber avantajlı faiz oranları sayesinde taşıt kredisi ile beraber yeni araç satın alınabilir. Fakat taşıt kredisi almak için şartlar bulunur. Taşıt kredisi şartları şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Geliri belgelemek gerekir.
  • Taşıt kredisi almak isteyen kişiler 18 yaşından büyük olmalıdır.
  • En az üç aya kadar Sosyal Güvenlik Kurumu kaydının olması gerekir.
  • Taşıt kredisi almak isteyenlerin kredi notunun risksiz grupta olması gerekir.
  • Satın alınacak aracın üzerinde rehin olmaması gerekir.

Kredi Kartıyla Araba Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Kredi kartıyla araç satın almak isteyenler bu anlamda çok çeşitli avantajlarının bulunduğunu bilmelidir. Bunlardan en önemlisi promosyonlardır. Kredi kartı kullanımı ile beraber bazı satıcılar kendi müşterilerine özel olarak promosyonlar sunabilir. Bu promosyonlar genel olarak özel indirimler, para iadesi ya da ekstra mail olarak sunulur. Kredi kartı ile araç satın alma avantajları arasında bir diğeri de taksit seçeneğidir. Özellikle maddi açıdan iyi durumda olan ve taksitli bir şekilde ödemeyi yapmak isteyen kişiler toplu bir parası olmadan araç satın alabilir. Fakat bunun için faiz oranlarına mutlaka göz gezdirmelidir. Çünkü faiz oranları bazı durumlarda yüksek olabilir.

Kredi Kartıyla Araba Satın Alırken Taksit İmkanı

Kredi kartıyla araç satın almak isteyenler taksit imkanını da göz önünde bulundurmalıdır. Aslında taksit imkanının avantajları varken bir yandan dezavantajlarının bulunduğu da bilinmelidir. Eğer faizsiz taksit seçenekleri aracılığıyla bir satın alınmak isteniyorsa bu anlamda maddi anlamda çok daha kolay bir şekilde araç satın alınabilir. Fakat sınırlı sayıda olan taksit seçenekleri aracılığıyla tüm araç fiyatı kapsamaz. Aynı zamanda taksitle ödeme imkanları genel olarak sıfır araçlarda olur. Kredi kartı ile taksitli ikinci el araç almak çok da mümkün değildir. Aslında bu durum galericiden galericiye göre değilse de çoğunda ikinci el araçlarda taksit imkanı sorulmaz.

Kredi kartı aracılığıyla araba satın almak isteyenler taksitle ödeme seçeneğini tercih edecekse tüm araç fiyatını kapsamadığı için daha öncesinden belirli bir miktar peşin ödemek de gerekir. Geri kalan miktar ise 6ay, 9ay ya da 12 aylık taksitlere bölünebilir.

Kredi Kartıyla Araba Satın Almanın Dezavantajları

Kredi kartı ile araba satın almak isteyenler dezavantajlarına da göz önünde bulundurmalıdır. Kredi kartı ile araç almanın dezavantajları arasında yüksek faiz oranları görülür. Kredi kartları genel anlamda yüksek faiz oranına sahiptir. Bu anlamda araç kredisi ile beraber verildiği zaman oranlar artabilmektedir. Aslında taşıt kredisi başvurusu yapmak kredi kartıyla araç satın almaktan daha mantıklı olabilir.

Kredi skoru da kredi kartıyla araç satın alma dezavantajları arasında bulunur. Kredi kartı limiti yüksek maliyetli bir harcama ile dolarsa bu durumda kredi skoruna zarar verilebilir. Bu nedenle bir dezavantaj olabilir. Özellikle yüksek bir fiyata sahip araç satın alınmak isteniyorsa bu durumda aylık kredi ödemesi miktarı oldukça yüksek olacaktır. Bu durumda orta halli bir kişinin aylık giderleriyle beraber zorlanmasına sebep olabilir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

eighteen + three =