6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Loft Daire Nedir?

Özellikle bazı dünya ülkelerinde oldukça rağbet gören ve Türkiye’de de yaygın şekilde kullanılmaya başlayan Loft daire nedir? Kısaca tanımlarsak yüksek asma katı olan geniş daireler diyebiliriz. Genellikle eski depo, fabrika veya diğer üretim tesislerinden dönüştürülürler.

ABD’nin artan nüfusa konut çözümü olarak sunduğu bu tip evler 1970’li yıllardan beri artarak kullanılmaya başlanmıştır. İçerisinde çok fazla duvar bulundurmaması mükemmel bir genişlik sağlamaktadır.

Mutfak, yatak odası ve diğer eşyaların aynı odanın farklı köşelerinde olması yeni dekor tasarımlarını beraberinde getirmektedir. Günümüzün teknolojisi de kullanılarak şahane şekilde dizayn edilmektedirler.

Loft Dairelerin Önemli Özellikleri Nelerdir?

  • Genellikle büyükşehirlerin merkezinde konumlanırken Otobüs ve metro duraklarına yakındırlar.
  • Genellikle özgür ruhlu, alışılmışın dışında yaşamak isteyen müzisyenler, ressamlar ve yazarlar tarafından tercih edilir.
  • Geniş pencereli ve dikkat çekici mimari yapısı Loft dairelerin önemli özellikleri arasında yer alır.
  • Yüksek tavan ve büyük bir yaşam alanına sahip olmasıyla modern ve özgün bir yaşam tarzı yaratır.
  • Cam Panelleri geniş olduğu için gün boyu maksimum seviyede güneş ışığı alır.
  • Bu tür dairelerde yapı malzemelerinin endüstriyel tarzı olması yapılara ayrı bir hava katar.

Loft Dairelerin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Arzu edilen dekorasyonun rahatlıkla uygulanabileceği bu tarz daireler, tavanlarının yüksek ve pencerelerinin geniş olmasıyla ferah ve kullanışlı bir yaşam alanı sunar.

Şehir merkezlerinde olması her türlü olanaklar için kolay ulaşım sağlar. Ayrıca metro ve otobüs duraklarına yakın olması da Loft dairelerin önemli avantajları arasında yer alır.

Fazla eşya sevmeyenler ve sade bir yaşam isteyenler için şık ve göz yormayan bir tasarımla renkli bir yaşam sunar.

Loft Daire Modeli

Modellerini genellikle konsept seçiminden alan Loft daireler, salon ile iç içe tasarlanmış Amerikan mutfak tiplerinin yanı sıra bar konsepti ile de dikkat çekmektedir.

İki katlı olanlarında yatak odası ve banyo gibi özel kullanımlar ikinci katta yer alırken alt katta ortak yaşam alanı olarak kullanılan diğer bölümler yer alır.

Geleneksel ev yaşamından farklı olarak dizayn edilen Loft daire modelleri aslında bir otel kullanımı tarzını yansıtmaktadır.

Loft Daireler Dünyada ve Ülkemizde En çok Nerelerde Tercih Edilir?

Bu harika görünümlü restorasyon evlerine dünyada ve ülkemizde en çok nüfusun kalabalık olduğu ve gelişmiş şehirlerde rastlanırken hemen her yerde popülaritesini artırmaya başladığını söyleyebiliriz.

Dünyada New York, Londra ve Paris gibi başkentlerde kullanılan bu yapılar, Ülkemizde İstanbul ilk sırada olmak üzere takiben Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir’de yoğun ilgi görmektedir.

Loft Daire Dekorasyonları

Şüphesiz ki yaşam alanlarının olmazsa olmazı zevke göre tasarlanmış dekorasyonlardır. Özellikle alışılmışın dışına çıkmak isteyen özgür ruhlu kişilerin tercih ettiği Loft daire dekorasyonları son yılların en gözde yapıları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hem kiralamak isteyenler hem de sahip olduğu Loft dairesini yeniden dizayn etmek isteyenlere fikir açısından birkaç dekorasyon örneği paylaşalım.

Perdesiz ofis Konsepti Oluşturma: İçerisi görünmeyecek şekilde filmli cam tercihiyle bu geniş ve ferah mekanlarda şehir hayatını seyrederek hem barınma hem de rahat iş yapabilme imkânı yaratacak dekorasyonlar ile çalışma ofisleri yapabilirsiniz.

Duvar Dekorasyonu ile Kendinizi Dinlendirebilirsiniz: Bu tarz yapıların duvarı geniş ve sayısı az olduğu için dekorasyonu da kolay ve istediğiniz şekilde dizayn edeceğiniz uygunluktadır.

Tablo, resim gibi çeşitli aksesuarların yanı sıra kitaplık küçük ve şık dolap vb. parçalarla kendinize harika bir alan yaratabilirsiniz.

Uzanırken ve dinlenirken görmek istenilen resimler, hayaliyle uykuya dalınan fotoğraflar Loft daire duvar dekorasyonu tercihinde muhteşem bir seçenek olarak değerlendirebilir.

Ahşap Kullanımlı Dekorasyon Tercihi: Hem sağlık hem şıklık açısından son yılların trendi ahşap mobilya veya diğer parçalar Loft daireler için oldukça uyumlu oluyor. Rahatlığına ve zevkine düşkün olan kişiler bu ayrıntıyı atlamadan yaşam tarzını yakalıyor.

Loft Tarzı Yaşam Nasıldır?

Artan nüfus, gerekli gereksiz çoğalan iş yoğunluğu, son zamanlarda insanlardan uzaklaşma arayışı gibi birçok nedenden dolayı özellikle bazı meslek grupları ve gençler kendilerine serbest alan yaratmak istediği için mazisi 70’li yıllara dayanan bu yapıları günümüzde bir hayli ön plana çıkarmıştır.

Sanatçılar, zanaatkarlar, ressamlar, müzisyenler yalnız yaşamak isteyen özgür ruhlular çatı katı yaşamda denilen bu tarzı çok sevmişlerdir.

Bu tarzı destekleyen iç mekân tasarımcılarının da ufak dokunuşuyla ortaya birbiriyle yarışan şaheserler çıkmaya başladı.

Sanatını icra etmek ya da kafa dinlemek isteyenlerin ruhuna hitap eden bu yaşam tarzı her geçen gün daha da popüler hale gelmeye başladı.

Loft Daireleri Normal Dairelerden Ayıran Farklar Nelerdir?

İkisi hem terim hem de yapı olarak birbirinden farklı olduğu aşikâr olan bu yapıların birbirine kıyasla avantaj ve dezavantajları da bulunmaktadır.

Normal daire dediğimiz yapılar kendi arasında stüdyo daire, 3+1, 4+1 veya 2+1 şeklinde içerisinde yatak odası, mutfağı, oturma odası duvarlarla birbirinden ayrılan bölümlerdir.

Loft yapılar ise eski depo veya fabrikalardan dönüştürülen metrekare olarakta normal dairelere nazaran çok daha geniş olan yapılardır.

Avantaj ve Dezavantajları: dekorasyona uygun geniş alana sahip olan Loft daireler, esnek iç plan için oldukça müsaittirler. Geniş pencereleri sayesinde doğal ışık alırken geniş kullanım alanı ile de endüstriyel stil için uygundurlar.

Metrekaresi yüksek olduğu için yüksek faturalar dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Dekorasyon çokluğu ve ihtiyacı açısından maliyetlidir. Depolama alanında ufak eksiklikler yaşanabilir.

Loft Daire Fiyatları

Son zamanların en çok tercih edilen yapılar arasına girmeyi başaran Loft daire fiyatları satılık ve kiralık olmak üzere ilanlarda yerini alıyor.

Her ne kadar konut ihtiyacının bir parçası olarak ortaya çıkmış olsa da hem mimari yapısı hem de pahalı dekorasyon ürünleriyle dizayn edilmesinden dolayı fiyatları pahalıdır diyebiliriz.

19 Yüzyılın estetik mimarisinin günümüz teknolojisiyle birleştirilerek yaşam alanlarını çeşitlendiren bu endüstriyel yapılar, her biri ayrı ayrı tasarlanarak kullanıma hazır hale geliyor.

Hem mimarileri hem de iç tasarımları ile farkındalık yaratan bu özel tasarımlar hem dublexs hem tek katlı olarak fiyatlanıyor.

Özgür ve özgün olmak isteyenlerin tercihi olan bu geniş yapılar, modern ve tarz oluşu ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılıyor.

Monoton yapıların en iyi alternatifi olan Loft stil evler, aslında bir yaşam tarzı olarak karşımıza çıkıyor.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

twenty − 1 =