6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Sivas Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

sivas satılık daire

Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan Sivas, ülkemizin yüzölçümü açısından en büyük ikinci ilidir.

Sivas’ta Satılık Daire Fiyatları

Ocak 2022 sonu itibarıyla Sivas ilinde son bir yıl içerisinde satılık dairelerin fiyatları %86.08 oranında artmıştı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık daire fiyatları 360.640 TL olurken, bölgede ortalama satılık daire büyüklüğü 140 metrekaredir. Bunların yanında Sivas ilinde satılık dairelerin ortalama metrekare birim fiyatı Ocak 2022 sonu itibarıyla 2.576 TL’dir. Bölgede benzer özelliklere sahip satılık dairelerin geri dönüş yani amortisman süreleri 27 yıl seviyelerindedir.

Ocak 2022 sonu itibarıyla daire için Sivas ilinde en fazla değer kazanan ilçeler arasında Merkez ilçesi ön plana çıkıyor. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Ocak 2022 sonu itibarıyla Sivas ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Kangal, Merkez, Suşehri, Şarkışla, Zara olarak sıralanıyor. Sivas ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Divriği, Gemerek, Gürün, Kangal, Merkez olarak belirtiliyor.

Sivas satılık daire en uygun fiyatla nasıl alınır?

Günümüzde ev sahibi olmak isteyenlerin aklına gelen en ilk yöntem, banka kredisi kullanmaktır. Banka kredisi kullanmak cazip gibi görünse de tüketiciler ortaya çıkacak dosya masrafları ve yüksek faizler sebebiyle geri ödemelerde zorluklarla karşı karşıya gelebilirler. İnsanların istedikleri evleri satın almaları giderek zorlaşmaktadır. Faizsiz bir şekilde ev almak ise imkansız görünmektedir, fakat tasarruf finansmanlarından faydalanarak kolayca ev sahibi olmak mümkündür.

Birevim, sunduğu tasarruf finansmanı modelleri ile kredi kullanarak faizlerle karşılaşmak istemeyen herkese kolayca ev aldırıyor. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile herkes ödeme koşullarını tamamen kendilerinin belirleyeceği şekilde ev sahibi oluyor. Siz de Birevim ile istediğiniz ev için ihtiyacınız olan finansmanı senelerce beklemenize gerek kalmadan ve banka kredileri ile uğraşmadan kolayca elde edebilirsiniz. Birevim’in tasarruf planlarından faydalandığınızda ev almak için ihtiyaç duyduğunuz finansman desteğini Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle edinirsiniz.

Birevim tarafından sunulan tasarruf finansman planları ile konut ihtiyaçlarınızı karşılarken bütçenize uyan finansman planını seçebilirsiniz. Birevim’in tasarruf planları arasından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek ev sahibi olabilirsiniz. Bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ev sahibi olabileceğiniz Birevim tasarruf finansman planları ile ödemeleri kendi bütçenize uydurmanın verdiği rahatlığı yaşarsınız.

Birlikte Konut Finansmanı: Birlikte Konut Finansmanı seçeneğini tercih ettiğinizde sizinle aynı ödeme koşullarını taşıyan bir gruba girersiniz ve hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşırsınız. Birlikte Konut Finansmanı planında finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle saptanmaktadır.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Birevim’in bir diğer konut finansmanı planı olan Kişiye Özel Konut Finansmanı ile konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun şekilde kavuşursunuz. Kişiye Özel Konut Finansmanında taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için bütçenizi zorlamanıza gerek yoktur. Bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşayabileceğiniz bu alternatifle hayalinizdeki konuta kolaylıkla ulaşırsınız.

Birevim’in tasarruf planlarında kendi bütçeniz ölçüsünde peşinatlı ya da peşinatsız alternatiflerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Peşinatlı konut finansmanında tasarruf planınızın organizasyon bedelini dışında kalan ve toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erken bir tarihe çekebilirsiniz. Peşinatsız konut finansmanı tasarruf planını seçtiğinizde ise yalnızca organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksit vadenizi erken bir vakitte bitirebilirsiniz.

Neden Sivas’ta Ev Satın Almalısınız?

Ülkemizin gelişmiş ve olanaklarını artırmış şehirleri arasında yer alan neden Sivas’ta ev satın almalısınız, sorusunun cevabını yazımızsa bulabilirsiniz.

Sivas bir İç Anadolu şehridir. Her ne kadar bir doğu şehri gibi muamele görse de Sivas İç Anadolu’da bulunmaktadır. Hem yatırım yapılacak hem de yaşanabilecek olan Sivas sakinliği ile de birçok kişinin tercihi olmaktadır.

Sivas’ta ev sahibi olmak isteyenlerin en büyük nedenlerinden bir tanesi kentin, ülkenin başkenti Ankara’ya yakın olmasıdır. Ankara’nın her türlü gelişmiş olanaklarından rahatça yararlanmak için Ankara’nın kalabalığından kaçanlar Sivas’ta bir ev satın alarak orada yaşayabilirler.

Sivas eğitim yönüyle de gelişmiş bir şehirdir. Burada bir üniversite ve havaalanının olması da size büyük bir avantaj sağlamaktadır. Evinizi burada rahatlıkla kiralayabilir yüksek kira getirisinden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca son dönemlerde lüks ve ihtişamlı projelerin Sivas’ta hayata geçirilmesi Sivas’ta bir ev satın almanız için mantıklı bir gerekçe olmaktadır.

Sivas’ta Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev alma planı hemen herkes tarafından yapılmaktadır. Ev alırken dikkat edilmesi gereken elbette çok konu vardır. Peki Sivas’ta satılık daire alırken nelere dikkat edilmeli, Biraz bunlardan bahsedelim.

Öncelikle alacağınız evi hangi amaçla alacaksınız buna karar vermelisiniz. Eğer Sivas’ta oturmak için bir ev alacaksanız, semt seçimini iyi yapmalısınız. Sizin ekonomik ve kültür düzeyinize uygun bir yerden ev almak sosyal ilişkiler açısından sizin faydanıza olacaktır.

Eğer kira getirisi için bir ev almak arzusundaysanız; Üniversite ya da kamu kuruluşlarına veya merkeze yakın bir konuma sahip bir bölgeden alırsanız, kiracı bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Aldığınız evin zemini sağlam mı, yapılırken dayanıklı yapılıp yapılmadığı gibi konuları dikkatle göz önünde bulundurmanız ev alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında gelmektedir.

Yine son zamanlarda artan emlak dolandırıcılarına da dikkat etmekte fayda vardır. Evin ipotekli ya da hacizli olmadığına dair ev sahibinden bir belge almanız da sizin faydanıza olacaktır.

Sivas’ta Yaşam Koşulları Nelerdir?

Türkiye’nin yaşanabilir şehirleri arasında olan Sivas’ta yaşam koşulları nelerdir, sorusunun cevabını sizin için yazımızda cevaplamaya çalıştık.

Sivas iç Anadolu’da bir şehirdir. İklimi karasal iklimdir. Bu sebeple kışları soğuk geçmektedir. Buna rağmen yaşam koşullarını iklim ciddi anlamda olumsuz etkilememektedir.

Şehir içinde özellikle tarihi gezilecek yerler bulunmaktadır. Şehirde, üniversite bulunması yaşam koşullarına olumlu katkı sağlamıştır.

Şehirde bir de havaalanı bulunmaktadır. Dolayısıyla ulaşım olarakta sorun yaşanmamaktadır. Geçim kaynaklarının arasında tarım ve madencilik bulunmaktadır.

Ankara’ya yakın olması Sivas’a ayrı bir avantaj sunmuştur. Mimarisi gelişmiş ve yerleşim birimleri gayet düzenlidir.

Şehrin için de her bütçeye uygun apartmanların yanı sıra lüks apartmanlarda bulunmaktadır. Sivas’ta spor faaliyetleri gibi sosyal aktivite alanları da mevcuttur. Ayrıca kültürel faaliyetlerde burada ön plana çıkmaktadır. Kısaca Sivas’ta yaşam koşulları nelerdir, sorusuna cevaplar bu şekildedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

twelve + twelve =