6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

TC Kimlik No ile Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

T.C. Kimlik No ile Tapu Sorgulama

Tapu Bilgileri Sorgulama işlemi arsa ya da arazi satın alma sırasında yapılmaktadır. Tapu parsel sorgulama işlemi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, TKGM Parsel Sorgu mobil uygulaması ve e-devlet üzerinden T.C. Kimlik No ile yapılmaktadır.

Tapu Parsel Sorgulama Ne Demek?

Tapu sorgulama, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından vatandaşların hizmetine sunulan bir parsel sorgulama uygulamasıdır. Tapu Müdürlüğüne gitmeden, TKGM resmi sitesinden, Parsel Sorgu mobil uygulaması ve e-devlet üzerinden ilgili konut, arazi, arsa, bahçe, tarla, işyeri, dükkan, bina, apartman veya fabrika gibi tüm taşınmazlarla ilgili tapu parsel sorgulama yapmak mümkündür.

Tapu Sorgulama Yöntemleri Nelerdir?

Tapu bilgi sorgulama ile satın almak istenilen konut, arazi, arsa, bina gibi taşınmazlarla ilgili en detaylı ve doğru bilgi elde edilmektedir.  Parsel, pafta ve ada gibi Tapu sorgulama işlemleri için en yakın Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gidebilir veya Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS), TKGM Parsel Sorgu mobil uygulaması ve e-devlet üzerinden T.C. Kimlik No ile işlem yapabilirsiniz.

T.C. Kimlik No ile Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

T.C. kimlik no ile e-Devlet uygulaması üzerinden kolayca Tapu bilgi sorgulama yapılmaktadır. E-Devlet uygulamasını kullanarak T.C. numarası ile tapu sorgulama yapabilmek için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmalıdır. E- Devlet’in sunduğu tapu sorgulama hizmetten yalnızca T.C. Kimlik Numarası  TAKBİS’e kayıtlı olan bireyler faydalanmaktadır. Tapu sorgulama işlemi yapmak için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklayarak tapu bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

TAKBİS Üzerinden Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden parsel, pafta ve ada gibi işlemleri üç adımda kolayca gerçekleştirmektedir. Bunun için şu adımları takip etmeniz gereklidir.

  • İnternet üzerinden Tapu ve Kadastro Müdürlüğü resmi internet sitesine girmelisiniz.
  • Siteye giriş yaptıktan sonra 11 maddeden oluşan kullanım koşullarını okuyup kabul etmeniz gerekmektedir.
  • Bu adımdan hemen sonra karşınıza bir harita açılacak ve bu haritanın sol tarafında il, ilçe, mahalle, ada ve parsel seçimlerini gerçekleştirip sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKBİS, Parsel sorgulama uygulaması veya E-devlet üzerinden TC. Kimlik no ile tapu sorgulaması haricinde fiziki olarakta en yakın Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden de tapu sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının il müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Müdürlük içerisindeki Tapu ve Ruhsat Şube Müdürlüklerine dilekçe verildiği takdirde tapu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Ada, Parsel ve Pafta Nedir?

Ada: Çevresi yol, cadde, deniz, göl, orman gibi doğal ve yapay sınırlarla sarılı parseller topluluğu ada olarak adlandırılır. Bir toprak parçasına ada denmesi için doğal ya da yapay yollarla dört tarafının sınırlarla çevrilmiş olması gerekmektedir.

Ada Parsel Sorgulama

Parsel: Sınırları İmar Kanunu’nun maddeleri kapsamında belirlendikten sonra ayrılmış olan arazi parçalarına parsel denir. Parsellerin imar planında birleşmesi ile adalar meydana gelir. Parsel kişi ya da kişilere ait olabileceği gibi kurum, kuruluş gibi oluşumlara da ait olabilirler.

Pafta: Büyük bir haritanın, planını ve modelini oluşturan küçük parçalar kısaca pafta denir. Paftanın bir şehir ya da ilçe haritasının üzerinde çalışılması için büyük ölçekte hazırlanması gerekir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

3 × five =