6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Merak EdilenlerSesli Makaleler

Ev Alırken, ya Taksitleri Ödeyemezsem…

Ev Alırken, ya Taksitleri Ödeyemezsem

Ev sahibi olmak isteyen kişiler, dönem dönem taksit ödemekte sorun yaşayabilir, olağanüstü durumlar nedeniyle sıkıntıya düşebilirler. Taksitlerin ödenememesinin oluşturacağı sorunlarla başa çıkabilmede, alınan evin hangi yolla alındığının önemi büyüktür.

Bu yazımızın ilk bölümünde kredi kullanarak ev sahibi olan kişilerin taksitlerini ödeyememe durumunda karşılaşacakları sorunlardan, ikinci bölümde ise Birevim ile ev sahibi olanların taksitlerini ödeyememe durumunda sunulan kolaylıklardan bahsedeceğiz.

Kendine ait bir evi olmayan herkesin amacı; küçükte olsa bir evinin olmasıdır. Bu amaç uğrunda büyük borçlar altına girenlerin sayısı oldukça fazladır. Oysa borçlanmak, borcun ödenememesi ya da ödeyememe endişesi büyük bir sıkıntı kaynağıdır. Ev sahibi olmak için borçlanmanın kişi üzerinde oluşturduğu psikolojik etki diğer borçlanmalara göre her zaman daha büyüktür.

Ev sahibi olurken kredi kullanan bir kişi taksitlerini ödeyemez ya da geciktirirse işin sonu pek de iyi bitmeyebilir. Yapılan hatırlatmalar, bildirimler ve ihtarlardan sonra taksitler hala ödenmiyorsa açıkçası çok fazla çözüm sunulmaz. Kişi genellikle iki seçenekle baş başa kalır. Bu seçeneklerden ilki borcu yeniden yapılandırmadır. Yeniden yapılandırılan borçlarda aylık ödenen taksit tutarını düşürme yoluna gidildiyse bu şu demektir. Taksit sayısı uzamış, aylık ödenecek taksit tutarı düşmüş, toplam ödenecek faiz ise artmıştır. İkinci seçenek ise, alınan evin satışa çıkarılmasıdır ki, burada hayali kurulan evin elden gitmesinin oluşturacağı psikolojik yıkımın büyüklüğü söz konusudur. Genellikle borcun ödenmemesinden kaynaklı evin satışa çıkarılmasının sonucu evi satılan kişi lehine gelişmez. Ev satılır, borç veren kurum faiziyle birlikte borcunu tahsil eder, şayet elde edilen tutar borcu ödeyememiş veya eksik kalmışsa kalan kısım da kredi kullanan kişiden tahsil edilmek istenir.

Taksitlerini ödeyemeyen veya geciktiren kişi, ilerleyen zamanlarda tekrar kredi kullanmak isterse farklı sürprizlerle de karşı karşıya kalabilir. Daha önce yaşanan sorunlar tüm finansal kurumlar tarafından da görüleceği için kişi kolaylıkla borçlanamayabilir.

Kredi kullanarak ev sahibi olanların taksitlerini geciktirmesi veya ödeyememesi durumunda çizdiğimiz bu karamsar tablolardan sonra, içinizi rahatlatacak Birevim’in sunduğu kolaylıklardan bahsedelim.

Her şeyden önce kişiler Birevim ile borçlanarak değil, tasarruf ederek ev sahibi olurlar. Bunun onlarca avantajı vardır ve borçlanarak ev sahibi olmaya göre sorunlarla karşılaşma olasılığınız çok düşüktür. Tasarrufa Dayalı Faizsiz Ev Alma Modelini uygulayan Birevim’de kişi taksitlerini ödeyemezse kendisine çeşitli kolaylıklar sunulur. Bu durumu evini teslim almamış kişiler ve evini teslim almış kişiler üzerinden değerlendirelim.

Birevim’in tasarruf yöntemlerini tercih eden kişi şayet evini teslim almamış ve taksitlerini ödeyemiyorsa; isterse seçmiş olduğu tasarruf yöntemi dahilinde, uygunsa taksitlerini yapılandırabilir. Herhangi bir yapılandırmaya gitmek istemeyenler içinse Birevim büyük bir kolaylık sunar. “Taksit Atlatma” adı verilen bu kolaylık vesilesiyle kişi taksitlerini cezasız atlatabilir, daha sonra toplu ödeme yapmaksızın kaldığı yerden devam edebilir.

Evimi teslim almış bir kişi taksitlerini ödeyemiyorsa; bu durumda Birevim yasal işlem başlatmaz. Müşteri memnuniyetini ön planda tutmasının gereği, taksitini ödemekte zorlanan kişilere gerekli şartları yerine getirmek koşuluyla memnuniyet sonuçlu çeşitli kolaylıklar sunar. Birebir görüşmeler neticesinde en uygun çözüm bulunur.

Bu konunun devamı niteliğinde “Ev alırken taksitlerin kolaylıkla ödenmesi için tavsiyeler” başlıklı bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…

Benzer Yazılar
GenelMerak Edilenler

Birevim'den Evimi Hemen Teslim Alabilir Miyim?

GenelMerak Edilenler

Birevim'de Ara Ödeme Var Mı?

GenelMerak Edilenler

Birevim İle Faiz Ödemeden Neler Alınabilir?

GenelMerak Edilenler

Birevim’den Kimler Faydalanabilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

16 − fourteen =