6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Yüksek Faizle Ev Almak mı, Birikim Yaparak Ev Almak mı Daha Mantıklı?

Yüksek Faizle Ev Almak mı Birikim Yaparak Ev Almak mı Daha Mantıklı?

Yüksek faizle mi birikimle mi ev alınmalı sorusu, ev sahibi olmayı planlayan kişilerin kafalarını kurcalayan bir sorudur. Günümüzde malum ev fiyatlarından dolayı herkes kolay kolay ev satın alamıyor ve kirayla uğraşıyor. Ev satın almak isteyen, evini değiştirmeyi planlayan ya da ev kuracak olan kişiler “Yüksek faizle ev almak mı birikim yaparak ev almak mı daha mantıklı olur?” diye soruşturuyor ve planlarını o yönde yapıyorlar. Bu sorunun cevabı için evi satın alacak kişinin gelir durumu, iş durumu gibi faktörler çok önemlidir. Bu yazımızda “Yüksek faizle mi birikimle mi ev alınmalı?” sorusuna yanıt aradık…

Yüksek Faizle Ev Almak

Yüksek faizle ev almak günümüzde pek çok kişinin tercih ettiği bir yöntem olsa da aslında pek de mantıklı değildir. Zira faiz maliyeti düşünüldüğünde faizle ev satın almak maddi açıdan zorlayıcı olabilir. Bankanın hemen kredi miktarını vermesi sebebiyle insanlar bankalara ve kredilere yönelebiliyor ancak onun da büyük maliyeti var, o da yüksek faiz… Bir eve yüksek faiz uygulandığı zaman otomatik olarak evin yeni fiyatı, değerinin çok üstünde çıkıyor. Öyle ki bir ev parasına iki ev parası verilebiliyor. Bankanın sunduğu yüzdelik oran kadar her ay fazla para ödeniyor.

Birikim Yaparak Ev Almak

Birikim yaparak ev almak faizle ev almaya göre daha az maliyetli bir seçenek olarak görünse de aslında içerisinde büyük dezavantajlar taşıyor. Çünkü tek başına birikim yapmak kişiye uzun bir süre kaybettirebiliyor. Günümüzde ev fiyatlarının her yıl artması nedeniyle, her geçen yıl birikim miktarı da bir o kadar artıyor. Birikim yaparak ev satın almak için çok uzun yıllar para biriktirilmesi gerekiyor. Eğer yeni bir ev satın alacaksanız ve şu an zaten size ait olan bir evde oturuyorsanız yıllarca para biriktirip sonradan ev almak isteyebilirsiniz. Gelir durumunuza bağlı olarak bu çok uzun yıllarınızı alacaktır. Ama şu an kirada oturuyorsanız hem her ay kira ödeyecek hem de bir yandan para biriktirmeye çalışacaksınız. Bu da maddi ve manevi açıdan zorlayıcı olabiliyor. Bunun yerine BİREVİM’in tümüyle kendisine ait bir iş modeli olan Birlikte Tasarruf Finansı yöntemiyle küçük taksitlerle kira öder gibi tasarruf yaparak ev sahibi olabilirsiniz.

BİREVİM’le Ev Almanın Avantajları

“Yüksek faizle mi birikimle mi ev alınmalı?” seçeneklerine karşın BİREVİM ile ev satın almak daha avantajlıdır. Çünkü BİREVİM’de ne yüksek faiz ne peşinat ne de ek maliyet vardır. BİREVİM 2016’dan bu yana yüzbinlerce ailenin ev sahibi olmasına vesile olarak “Birlikte Tasarruf Finansı” ile bireysel tasarruflarınızın gücünü birlikteliğin gücü ile harmanlıyor; 1 yılda 100 adım yol almak yerine aynı sürede 1.000 adımlık yol almanızı sağlıyor. Birevim’le satın almak istediğiniz evi kendiniz seçebilir ve o evi gerçek fiyatıyla yani sadece satış fiyatıyla satın alabilirsiniz. Taksit sayısını da bütçenize göre belirler, ödemelerinizi rahatça yapabilirsiniz. Bunun için yıllarca beklemenize gerek yoktur. Her ay size uygun taksitlerle kira öder gibi ödeme yapar, kendi evinizde oturursunuz.

Siz de hemen Birlikte Tasarruf Finansı ile ilgili detaylı bilgi almak ve size özel avantajları öğrenmek için aşağıdaki formu doldurabilir veya 444 23 53 numaralı İletişim Merkezimizi arayarak Tasarruf Finans Uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two × four =