6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Sahibinden Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

sahibinden satılık daire

Ev sahibi olmak hemen herkesin hayalidir. Ciddi bir yatırım olan ev satın alma süreci başlı başına dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. İnce elenip sık dokunması gereken bu süreçte gereken özen gösterilmezse bu hem alıcı hem de mülk sahibi için sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Ev alırken emlakçı yerine sahibinden alma yolunu seçtiyseniz daha çok dikkat etmenizde fayda vardır, çünkü sahibinden daire alma süreci daha çok risk taşımaktadır. Sahibinden satılık daire almadan önce çok iyi araştırmak ve belli başlı kriterleri de iyice gözden geçirmiş olmak gerekiyor.

Sahibinden Satılık Daire Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev sahibi olmak isteyenlerin sahibinden satılık daire alırken dikkat edilmesi gerekenler neler olabilir, yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle ev almadan önce mutlaka bütçenizi belirlemelisiniz. Bütçe belirlemek ev alırken işinizi daha kolaylaştırır ve kafanızın karışmasını engeller. Netleşmiş bütçeyle belirli sayılarda eve bakarak daha rahat karar verebilirsiniz.

Satıcının evi satma sebebini doğru kaynaklardan öğrenmeniz ileride pişman olacağınız durumlardan sizi kurtarabilir.

Alacağınız dairede sorunlu komşuların olup olmadığını, bina sakinlerinin genel eğitim ve kültür yapısını bilmeniz size artı puan katacaktır.

Alacağınız dairenin üzerinde ipotek veya haciz kaydı olmadığına dair bir belge talep edin. Dairenin projesine uygun yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Eğer alacağınız evin içinde kiracı varsa, kira kontratını mutlaka inceleyin şartlarına bakın ve kiracılar hakkında bilgi alın. Sahibinden satılık daire alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kiracı en önemli unsurlardan olmaktadır.

Önceden evi dikkatli bir şekilde gezerek nem, rutubet, çatlak gibi sorunların olup olmadığını kontrol edin.

Ödemeyi nakit yapacaksanız, kendiniz herhangi bir soruna karşı ödemeyi banka üzerinden online yapmaya özen göstermelisiniz.

Sahibinden Daire Satın Alma Süreci

Beğendiniz eve karar verdiğiniz an sahibinden daire satın alma süreci başlayacaktır. Ev alım satımında gerekli belgeleri hazırlayarak işe başlamalısınız.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki satıcı için ayrı alıcı için ayrı belgeler gerekmektedir. Satıcının hazırlayacağı belgeler; Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, tapu aslı ve fotokopisi, Belediyeden alınan emlak vergisi rayiç bedelini gösteren belge, dairenin vergi borcunun olmadığını gösteren belediyeden alınan belge.

Alıcının hazırlayacağı belgeler ise; Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ve mutlaka alıcı tarafından DASK yaptırılmalıdır. Dask olmadan satış işlemi gerçekleşmemektedir.

Belgeler hazırlandıktan sonra tapu müdürlüğünden randevu alarak işlemlerinizi yapabilirsiniz. Alacağınız evin rayiç bedelini doğru beyan etmelisiniz. Aksi takdirde ileri de daha fazlaya sattığınızda gayrimenkul değer artış vergisi ödemek mecburiyetinde kalabilirsiniz.

Ödeme konusunda kredi kullanacaksanız, uygun kredi faizlerini araştırmak gerekir. Ayrıca hayat ve konut sigortası ile Dask yaptırmak mecburidir. Sahibinden daire alma süreci bu şekilde ilerlemektedir.

Faizsiz Kredisiz Sahibinden Ev Sahibi Olun!

Sahibinden ev sahibi olurken ihtiyacınız olan finansmanı Birevim’in tasarruf finansman planları ile edinerek yüksek banka faizleri ve dosya masrafları ödemek durumunda kalmazsınız. Konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşacağınız Birevim tasarruf planları ile kolayca ev sahibi olabilirsiniz.

Ankara Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

İstanbul Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Antalya Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Birevim tasarruf planlarından olan ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek, ev alma sürecinizde tamamen bütçenize uygun ödeme alternatifleri oluşturabilirsiniz. Birlikte Konut Finansmanını seçerseniz koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile konut sahibi olma hayalinize ulaşırsınız. Bunun yanında Finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Kişiye Özel Konut Finansmanını seçtiğinizde ise konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun olan tasarruf planınız ile ulaşırsınız. Bu alternatifte taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Kişiye özel konut finansmanı ile bireysel tercihlerinizin getirdiği konforu yaşar, ödemeleriniz için endişe duymazsınız.

Birevim’in tasarruf planlarını tercih ederken peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi de seçebilirsiniz. Peşinatlı konut finansmanını tercih ettiğinizde organizasyon bedelinin dışında, toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erken tarihte alırsınız. Bu alternatifte de tasarruf planınız bütçenize uygun şekilde düzenlenmektedir. Peşinatsız konut finansmanını tercih ettiğinizde ise tasarruf planınızda yer alan organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksit vadenizi daha erken sonlandırırsınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

one × 1 =